2°C

Poskus uboja na območju Maribora

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
V.L. /STA /
V enem od vzgojnih zavodov na območju PU Maribor se je zgodil poskus uboja. Ena izmed varovank je z vzglavnikom skušala zadušiti drugo varovanko. Šlo naj bi za zavod Hrastovec, kjer so se lani zgodili trije podobni incidenti.

Včeraj popoldne so v enem od vzgojnih zavodov na območju PU Maribor obravnavali poskus uboja. Ena izmed varovank je z vzglavnikom skušala zadušiti drugo varovanko, ki je ležala v postelji. Dejanje je preprečil zaposleni.

Ker tako oškodovanka kot osumljenka spadata v kategorijo posebej zaščitenih oseb, več informacij o dogodku Policija ne more posredovati.

Incident naj bi se tudi tokrat zgodil v zavodu Hrastovec.
Incident naj bi se tudi tokrat zgodil v zavodu Hrastovec.FOTO: Bobo

STA poroča, da se je incident zgodil v Socialno-varstvenem zavodu Hrastovec. V omenjenem zavodu so se lani zgodili trije podobni incidenti, nazadnje julija, pred tem pa tudi februarja in marca.

V primeru moškega, ki se je poleti spravil na sostanovalca, zaradi neprištevnosti tožilstvo ni vložilo klasične obtožnice, pač pa ga je po poročanju Večera napotilo na obvezno psihiatrično zdravljenje.

V obeh ostalih primerih je prav tako šlo za napada z vzglavnikom, pri čemer je sodišče za enega ocenilo, da je bila intenziteta ravnanja storilke premajhna, da bi lahko govorili o poskusu uboja, v drugem pa je oskrbovanko zavoda, katere zmožnost razumevanja naj ne bi bila bistveno zmanjšana, obsodilo na štiri leta in osem mesecev zapora.

PREBERI ŠE
Napad v socialno varnostnem zavodu Hrastovec

Koronavirus pasica november