Črna kronika

Poskus uboja na Tolminskem: moški grozil z vojaškim strelnim orožjem

Tolmin, 08. 07. 2021 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Tolminskem je v soboto prišlo do spora med tremi moškimi, pri čemer sta bila uporabljena tudi vojaško strelno orožje in sekira za sekanje vej. Med incidentom je bila ena oseba lažje poškodovana. Novogoriški kriminalisti so 42-letnega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja in nedovoljene proizvodnje ter prometa orožja v nadaljnji postopek izročili preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil hišni pripor.

Policisti PU Nova Gorica so bili v soboto obveščeni, da je na Tolminskem prišlo do spora med tremi osebami. Na kraj so prihiteli policisti PP Tolmin in PP Bovec, ki so na makadamskem parkirišču v širši okolici Tolmina našli več oseb in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe. 

Policijski trak
Policijski trak FOTO: Bobo

Dva moška, stara med 37 in 36 let, sta se vsak s svojim vozilom pripeljala na parkirišče in pristopila do 42-letnega moškega, ki je sedel v osebnem avtomobilu. 42-letnik naj bi nato skozi odprto okno voznikovih vrat proti 37-letniku uperil strelno orožje in mu zagrozil. 37-letnik je zato pristopil na levo stran vozila, z roko prijel za cev strelnega orožja in jo preusmeril stran od sebe. K avtu je prihitel še 36-letnik, ki je prav tako prijel za orožje. 

Ko sta mu skušala strelno rožje iztrgati iz rok, je 42-letni osumljenec sprožil dva strela. Po strelih jima je vendarle uspelo izpuliti orožje, osumljenec pa je stopil iz vozila in v roke prijel vejnik, sekiro za sekanje vej. 37-letnik mu je vejnik izpulil iz rok in ga vrgel stran, 42-letnega osumljenca pa obvladal s fizično silo. 

37-letnik je bil lažje poškodovan, in sicer z vejnikom po roki. 42-letnik se je nato z avtomobilom odpeljal s kraja dogodka. 

Policisti so 42-letniku odvzeli prostost in mu odredili pridržanje. Okrožno sodišče v Novi Gorici je nato odredilo hišno preiskavo na naslovu, kjer osumljenec prebiva, in preiskavo njegovega osebnega vozila. Pri hišni preiskavi so bili najdeni in zaseženi predmeti, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku. 

V ponedeljek so tako novogoriški kriminalisti 42-letnega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ter eksploziva izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju osumljencu odredil hišni pripor. 

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1