Črna kronika

Poskus uboja v Račah: 23-letnik hudo pretepel svojo babico in dekle

Maribor, 12. 10. 2020 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so na območju Rač prijeli 23-letnika, ki je osumljen poskusa uboja in nasilništva. Moški je po prepiru z dekletom hudo pretepel svojo 74-letno babico, ki ga je skušala pomiriti. Ta je utrpela tako hude poškodbe, da je v smrtni nevarnosti. 23-letnik se je nato znesel še nad svojih 21-letnim dekletom in ji zadal lažje poškodbe. Sodnik je zoper moškega, ki je stari znanec policije, odredil pripor.

V petek dopoldan je policija prejela informacijo, da se v stanovanjski hiši na območju Rač nahajata dve poškodovani ženski, ena od njiju s hujšimi poškodbami glave. Na kraj sta bila napotena policista iz Policijske postaje Rače, ki sta ob prihodu na kraj ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe glave, 21-letnica pa lažje. Obe ženski je pretepel 23-letni moški, ki živi v isti hiši. 

Policista sta zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja osumljenemu odvzela prostost in ga pridržala. Preiskavo so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, kraj sta si ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka. 

Z ogledom kraja dejanja je policija ugotovila, da se je 23-letni osumljenec petkovega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova 74-letna babica, ki ga je poskušala pomiriti, takrat pa jo je osumljenec na hodniku hiše fizično napadel in ji zadal hude telesne poškodbe. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle. Po dejanju je 23-letnik sam poklical reševalce in jim dejal, da je babica padla sama in se poškodovala. 

23-letnik je stari znanec policije, v preteklosti pa je bil pravnomočno obsojen že za več kaznivih dejanj (slika je simbolična).
23-letnik je stari znanec policije, v preteklosti pa je bil pravnomočno obsojen že za več kaznivih dejanj (slika je simbolična). FOTO: Bobo

Babica, ki je utrpela zelo hude telesne poškodbe, je še vedno v smrtni nevarnosti, zdravijo jo v bolnišnici. 21-letnica je bila po zdravniški oskrbi odpuščena v domačo oskrbo. 

Osumljenca so mariborski kriminalisti v nedeljo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja in nasilništva. Sodnik je zoper 23-letnika odredil pripor. 

Za kaznivo dejanje poskus uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let, za kaznivo dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let. Osumljeni je bil že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo ter nasilje v družini. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3