Črna kronika

Poskušal umoriti motorista

Ljubljana, 04. 06. 2007 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Slovenski Bistrici je 43-letni voznik osebnega avtomobila motorista najprej zbil, nato pa po njem udarjal s palico.

V soboto zvečer je 43-letni domačin na Industrijski ulici v Slovenski Bistrici z osebnim avtomobilom znamke peugeot dohitel 17-letnega motorista in ga z vozilom zadel z zadnje strani, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Voznik kolesa z motorjem je zaradi trčenja padel na pokrov motorja osebnega avtomobila in od tam na vozišče, kjer je obležal na tleh. 43-letnik je nato stopil iz vozila, pristopil do ležečega in ga s palico, ki jo je pobral ob cesti, začel udarjati po različnih delih telesa.

Pozneje je sam odšel na policijsko postajo v Slovenski Bistrici in povedal, kaj je storil. Policisti so ga pridržali in ga bodo zaradi poskusa umora s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v mariborsko bolnišnico, kjer je zaradi poškodb ostal na zdravljenju.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fizibizi
24. 06. 2007 16.06
Pomanjkljiv članek! Tastari je očim od "motorista" in doma imajo velike družinske težave. Lahko bi rekli, da je očim ljubosumen na malega. In vsekakor je to poskus umora, ker mu je že pred dogodkom grozil. Policija pa na tistem delu Bistrice težko kaj dela, ker je to ulica, katero še gradijo (takorekoč gradbišče-tudi opozorilna tabla) in po njej ni "rednega" prometa. Motorist je okreval in mislim, da je že doma, ampak ima hude telesne poškodbe. Očim pa je trenutno v zaporu in sodli so mu tudi zaradi nasilja v družini, tak da... :)
mihec.zupopihec@email.si
07. 06. 2007 15.59
senci če te vsak dan en in isti prehiti ob isti uri se malo zamisli nad svojo vožnjo in nehaj ovirati promet, ter za sabo nabirati kolone!!!!
senci
06. 06. 2007 13.02
Glede na našo sodnijo bo naj.....al nedolžni. Tako kot zmeraj.Moraš biti pa res psiho da kaj takega narediš.A mu ni bilo dost da ga ja zbil. Policije je pa še premalo na cesti. Čim več radarjev in policajev na cesto pa bo.Enim se res mudi .Vsak dan ob isti uri te eni in isti prehiti,na prvem semaforju pa ga dohitiš in se mu smeješ kaj je profitiral.Nič.
neka-tam
06. 06. 2007 12.38
Za zamero nevem, ampak je res, da je bil storilec očim tega fanta.
dragan.doganjic@amis.net
05. 06. 2007 22.31
smo pa občutljivi, je posredi kakšna stara zamera
pp312
05. 06. 2007 14.57
Dragan Doganjić: Za žalitve te lahko tožim, to verjetno veš. Četudi si le policaj, bi moral vedeti :) Če imaš internet domnevam, da imam tudi kaj iztožiti. Anonimnosti ti tale stran ne daje dovolj, da bi bil zaščiten :) Tudi take, kot si ti, bi bilo potrebno naučiti, kje se konča svoboda in začnejo pravice drugega. Vsakdo je v svoji svobodi omejen s pravicami drugega. Ti si to mejo že prestopil. Pa kaj bi ti govoril, ker tako ne boš nikoli razumel :) Moj študij prava je pa že dolgo nazaj. Poznavanje členov je le zato, ker človek dobro obvlada zakon, ker se z njim ukvarja vsak dan. Policija napiše max, kar je možno, tožilec pa potem kvalifikacijo spremeni, ko ugotovi, da ne bo mogel tega dokazati. Tako poteka to v praksi. Problem je ta, da se postopki pred sodišč vlečejo ravno zaradi polovično opravljenega dela v predkazenskem postopku :) OROŽJE je točno definiran pojem. KVEČJEMU morilsko orodje. Če se vi tukaj pogovarjate kot v eni gostilni, še nikakor nimate samo iz tega razloga prav. Če pa ne prenesete, da nekdo ve več, kot pa ste se vi s splošnim znanjem uspeli naučiti, je pa lahko probelm ravno takih tičkov, kot je bil ta z avtomobilom v članku. In menim, da bi se gotovo kdo našel na tej strani. Za kaj takega bi morali spoštovati nekatera načela takega debatiranja. Tukaj pa vsakdo meni, da ima prav, v nasprotnem primeru pa je pripravljen braniti svoje izjave s psovkami, zaničevanjem, poniževanjem in nenazadnje verjetno tudi kdo s pestmi :) Za v okvir ste. Tak kot on z avtomobilom. @Rombus007: ja, tole smo mi brali, pomembo je še, kaj je rekel, pa če so mu ob tem bile kršene pravice ali ne, ker če so mu, potem ni več važno, kaj je rekel ob prijavi :) Jaz sem le predlagal primeroma par členov iz KZ, je pa res, da je odvisno od dokazov. Tudi malomarnostno kaznivo dejanje bi prišlo v poštev, zakaj pa ne. Je pa razlika med law in book in law in action, to se strinjam. Ni pa še gotovo, da bo tole na koncu poskus umora. Ker bo težko dokazat, a je imel namen povzročit tako posledico, kadarkoli med celotno zgodbo :) To sem dejal in za tem še vedno stojim. RAZLIKA med mano in vami je le ta, da jaz verjamem tele člankom v istem odstotku kot tračarijam :) Kaj so pa dejstva pa ločujem. Nobena stvar pa ni tako jasna in neizpodbitna, da se je ne bi dalo ugotoviti kot popolnoma drugačne :) Pravzaprav ste hecni, nekateri, ko se pritožujete čez njegovo ravnanje, istočasno pa smai izkazujete podobno stopnjo netolerance in agresije, čeprav na drugi ravni oz. področju :)
kgb@akcija.net
05. 06. 2007 12.03
glede na naše sodstvo se mu ni treba bat da bi mu kaj naredili
civitasstain@gmail.com
05. 06. 2007 08.22
Zakon sem, zakon tja. Podlo, kaj se godi na nasih cestah. Je folk se normaln???????????
hillya
05. 06. 2007 00.01
Ta pa ni čisto pri pravi !
miki67
04. 06. 2007 23.34
U bravo očim, bravisimo
rombus007@gmail.com
04. 06. 2007 23.09
Kolikor je meni znano pravo, je pomemben naklep. Prometna nesreča je vedno zaradi malomarnosti. V opisanem primeru mi deluje bolj kot naklepno dejanje, torej prometna nesreča po 325. členu KZ, kot je omenil pp312, ne pride v poštev. Tako kot je dragan.doganjic napisal, so se policisti gotovo posvetovali s tožilcem in ne moremo soditi po teh skopih podatkih, kaj se je v resnici zgodilo. Vsekakor obsojam vsako nasilno dejanje, torej tudi to.
dragan.doganjic@amis.net
04. 06. 2007 22.40
samoprijava ne spremeni dejstva.Če bodo najdeni materialni dokazi in drugi dokazi je lahko tud obsojen za poskus umora
civitasstain@gmail.com
04. 06. 2007 22.29
Ste pismeni ???? Sam se je prijavil kaj je napravil, pol bo pa tezko dokazat njegov namen. Ne znamo mislit vec logicno???
goso
04. 06. 2007 22.21
Vsega mamo preveč. Kok je živleje pocen, ne morš verjet!
kritika@email.si
04. 06. 2007 21.40
Če se ta dva poznata že od prej in je bilo to namera, ki je izhajala iz tega dejstva, potem tukaj ne gre za t.i. road rage oz. nasilje v prometu zoper nekoga, ki ga ne poznaš. Je pa to vseeno opozorilo do česa v Sloveniji lahko vse pride, ker so res norci na cestah. POLICAJI KJE STE???!!! Pustite tiste laserje za merjenje hitrosti in se podajte na teren in lovite ter kaznujte norce na cestah!
dragan.doganjic@amis.net
04. 06. 2007 21.21
Ne vemo kaj se je dogajalo, preden ga je začel loviti in s kakšnim namenom ga je lovil, morebiti obstajajo priče, pred katerimi je možakar fantu zagrozil, da ga bo ubil. O samem dejanju je Policija obvestila Okrožno državno tožilstvo in se glede kvalifikacije kaznivega dejanja definitivno posvetovala s tožilcem. Glede kaznivega dejanja umora sploh ni relevantno, kaj piše v Zakonu o orožju in kaj se šteje za orožje. Nekoga zadaviš, obesiš, pa roke in vrv nista definitana kot morilsko orožje. Res je falirani študent prava
polo19sdi
04. 06. 2007 20.26
Dej malo logike uporabi. Ne bit tako ozkogled. Pa razložimo. Kaj sta mela...ni važno, ampak dejstva (iz članka). Voznik dohiti motorista in ga zadel z vozilom z zadnje strani. Že tukaj je lahko začetek umora (teoretično) ti voziš avto in poskusaš nekoga zbit. Vsi dobro vemo kako jo odnese motorist v takem primeru. Pade po tleh in se lahko ubije, pade na avto in ga lahko povoziš ga ubiješ. Oseba ki to stori lahko stori samo z dejanjem da nekoga hočeš ubit, ker se zavedaš posledic ki jih lahko povzročiš s takom dejanjem. Potem on ustavi avto...gre ven vzame palico in ga začne tepsti...motorist pri zavesti ali ne to ni važno...začel ga je TEPSTI in ne božati. Mogoče je bil v nezavesti in je mislil da je zaključil stvar. Pač možakar je bil očitno zelo besen, da se je spustil v tako dejanje, ampak to ni opravičilo.
yanker007@gmail.com
04. 06. 2007 20.15
Vedno več je npsihopatov na slovenskih cestah, potem se pa sprašujemo zakaj je toliko mrtvih. Naj navedem dva primera bližnjega srečanja s cestnimi psihopati. - V soboto avtocesta med Vrhniko in Ljubljano, nevihta s točo... bedaki, ki so dali vse svoje premoženje parkirani na odstavnem pasu pod avtocestnimi nadvozi, najde pa se še en psihopat, ki je parkiral na voznem pasu... samo svoji intuiciji in predvidevanju da obstajajo tudi taki psihopati se lahko zahvalim da sem danes še živ. - pred nekaj leti sem se nekemu atatu res narahlo zaletel v rit (škoda je bila cca 100 EUR) in bedak je uletel iz avta s sekiro!
denjas2007@gmail.com
04. 06. 2007 20.05
Sem iz Sliv.Bistrice. 43 letni moški, kateri je pretepel in povozil MOPEDISTA je bil njegov očim. Zgodilo se je na stranski ulici, očim je fanta lovil.
furko
04. 06. 2007 19.53
Poskus umora iz malomarnosti :) hehe, no ampak te nesrece, ki se koncajo s smrtno zrtvijo, bi morali obravnavat kot umor iz malomarnosti in upam da pravniki ze pisejo podoben zakon, kjer bodo pravici zadosceno in svojcem umrlega.