Črna kronika

Povzročila dve prometni nesreči in z vožnjo nadaljevala brez dveh pnevmatik

Celje, 23. 03. 2022 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šentjurski policisti so v ponedeljek zgodaj zjutraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki je v Levcu in na Teharju povzročila kar dve prometni nesreči. Voznice ni ustavilo niti, ko je z avtomobilom zapeljala čez krožišče, trčila v robnik in prometni znak, niti ko je v krožišču na Teharju ostala brez dveh pnevmatik. Z vožnjo je nadaljevala, dokler je policisti niso ustavili na območju Šentjurja. Voznica je vozila pod vplivom alkohola.

Policijska uprava Celje poroča o nevarni voznici, ki je na relaciji od Levca do Teharja povzročila kar dve prometni nesreči. Najprej je v Levcu z osebnim avtomobilom zapeljala čez krožišče, trčila v robnik in prometni znak ter nato nadaljevala z vožnjo, nato pa je v križišču na Teharju ostala tudi brez dveh pnevmatik.

"To je ni ustavilo in je z vožnjo nadaljevala, dokler je policisti niso ustavili na šentjurskem območju," so sporočili s PU Celje. Preizkus z alkotestom je kasneje pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola. Kot so sporočili s policijske uprave, bo zdaj sledil obdolžilni predlog.

Vozila brez pnevmatik.
Vozila brez pnevmatik. FOTO: Pu Celje

"V zadnjem času opažamo, da je alkohol med vozniki  vse preveč prisoten. Ker je lepo vreme na ceste zvabilo mnogo kolesarjev, mopedistov in motoristov, smo zaradi poslabšanja varnosti voznikov enoslednih vozil slednjim v zadnjih dneh namenili več pozornosti," so dejali na Policiji, kjer dodajajo, da so ugotovitve, da je mnogo voznikov vozilo pod vplivom alkohola, zaskrbljujoče.

Med 63 motoristi jih je namreč pod vplivom alkohola vozilo kar šest, trije med njimi pa so imeli v krvi več kot promil alkohola. Z alkotesti so preizkusili tudi 71 kolesarjev, pod vplivom alkohola pa jih je vozilo sedem, z več kot promilom alkohola v krvi so jih našteli šest.

Policija ob tem opozarja, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja, zaradi česar je voznik prepričan, da vozi bolje kot v resnici. Temu nato sledijo tudi slabša sposobnost zaviranja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo, naštejejo. "To v prometu konkretno pomeni izzivanje nevarnosti, prepočasno ali prehitro vožnjo, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč in podobno," opozarjajo ter dodajajo, da morajo za varne ceste poskrbeti predvsem vozniki sami, s spoštovanjem cestnoprometnih predpisov in odgovornim ravnanjem. 

"Vsem voznikom znova polagamo na srce, da alkohol ne sodi za volan, zato naj nikar ne vozijo pod vplivom alkohola," še zaključijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.