Črna kronika

33-letniku, ki je zbil dva pešca, grozi do 12 let zapora

Ljubljana, 10. 03. 2019 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H. / STA
Komentarji
0

33-letniku, ki je v noči s četrtka na petek na Dunajski cesti v Ljubljani povzročil tragično prometno nesrečo, so po zaslišanju odredili pripor. Povzročitelj je z avtomobilom zbil dva pešca. Eden je umrl na kraju nesreče, drugi pa po prevozu v klinični center.

Policisti so 33-letnika, ki je v petek na Dunajski cesti v Ljubljani prevozil rdečo luč in na prehodu za pešce zbil 53-letnika in 64-letnika, včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj odredil pripor. Vozniku zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje in povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom grozi od enega do 12 let zapora. 

Kot smo poročali, je 33-letnik v petek po pol eni uri zjutraj vozil po Dunajski cesti iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v moška, stara 53 in 64 let, ki sta prečkala vozišče po prehodu za pešce.

Obležala sta na vozišču, voznik pa je zdrsel na zelenico sredi cestišča in trčil v drog javne razsvetljave. Mlajši moški je v prometni nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl že na kraju nesreče, 64-letnik pa je poškodbam podlegel v ljubljanskem kliničnem centru. Voznik se ni ustavil, temveč je odpeljal naprej v smeri proti Črnučam. Policisti so ga kmalu izsledili in prijeli.

Test alkoholiziranosti je namreč pri vozniku pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odredili so mu tudi strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so mu zasegli tudi štiri zavitke z belo prašnato snovjo. Šlo naj bi za kokain.