Črna kronika

Zagorel delovni stroj, nato se je ogenj razširil na odpadno plastiko in papir

Novo mesto, 09. 03. 2023 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.Š., STA
Komentarji
6

Sinoči, nekaj po 20. uri, je izbruhnil požar na območju novomeške komunale v industrijski coni na Cikavi. Zagorelo je na odlagališču odpadkov. Po prvih ugotovitvah je zagorel delovni stroj, ogenj pa se je razširil na odpadno plastiko in papir. Aktiviran je bil mobilni ekološki laboratorij, ki bo analiziral posledice morebitnega onesnaženja okolja.

S PU Novo mesto so danes sporočili, da so bili o požaru obveščeni nekaj minut po 20. uri. Kot so sporočili, je bil požar nekaj minut po polnoči pod nadzorom. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov, je v požaru zgorel delovni stroj, ki se je nahajal ob večjem skladišču odpadnega  papirja. Ogenj je zajel tudi odpadni papir in odpadno plastiko.

Kriminalisti bodo danes opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Požar je izbruhnil v zbirno-reciklažnem centru na Podbevškovi ulici v Novem mestu. Novomeški poklicni gasilci so požar s pomočjo okoliških prostovoljnih gasilskih društev pogasili, na prizorišču je čez noč ostala požarna straža.

Požar na Cikavi so pogasili gasilci GRC Novo mesto in njihovi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev Smolenja vas, Šmihel pri Novem mestu, Ratež, Potov Vrh-Slatnik, Brusnice in Gabrje
Požar na Cikavi so pogasili gasilci GRC Novo mesto in njihovi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev Smolenja vas, Šmihel pri Novem mestu, Ratež, Potov Vrh-Slatnik, Brusnice in Gabrje FOTO: Dolenjska News

Po podatkih novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je požar zajel proizvodni objekt s površino 1000 kvadratnih metrov. Gasilci so odstranili ožgani material, preprečili iztekanje požarne vode v kanalizacijo in poskrbeli za njen odvoz na čistilno napravo.

S termovizijsko kamero so pregledali objekt in okolico. Aktivirali in obvestili so pristojne enote oz. Ekološki laboratorij z mobilno enoto, Agencijo za okolje in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Novomeški center za obveščanje je sicer okoličane sinoči opozoril, naj ne odpirajo oken in naj se ob požaru ne zadržujejo zunaj.

Pri gašenju požara so sodelovali gasilci GRC Novo mesto in njihovi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev Smolenja vas, Šmihel pri Novem mestu, Ratež, Potov Vrh-Slatnik, Brusnice in Gabrje, so še sporočili.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
09. 03. 2023 10.20
+0
a ni znaka kaditi prepovedano, aja oni ki ponoči prihajajo ne razumejo ravno slovensko
Cene Novak
09. 03. 2023 09.57
+1
Novo Mesto na kaj vas spomni?
ajdanakolesu
09. 03. 2023 08.54
+6
namesto da bi z tistimi miljoni iz EU sezidali sežigalnice in toplotno energijo speljali za toplo vodo šolam, bolnicam, vrtcem itd...mi sortiramo in plačujemo za kante in prevoz da na koncu, zmečete vse na kup in zažgete...tako sami sebi zastrupljamo zrak in vodo.
S...O.E
09. 03. 2023 10.45
+1
dečko Novo Mesto nima za deponijo zato smeti odvažate v RCERO Ljubljana kar se pa sažigalnice tiče je pa izpod 1,2 miljarde ni tko da tisti miljinčki ki jih omenjaaš niso dovolj
WD40
09. 03. 2023 08.44
+4
ja ,če nimaš kam z odpadki !!!!
Omizje
09. 03. 2023 08.24
+6
slovenska praksa reciklaže