Črna kronika

Gasilci pred požarom rešili osebo, ujeto v mansardnih prostorih

Ljubljana, 19. 01. 2021 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.V., Ti.Š., Š.B.
Komentarji
3

V požaru, ki je izbruhnil v večstanovanjski stavbi v Ljubljani, je bilo eno stanovanje popolnoma uničeno, še tri pa tako poškodovana, da niso primerna za bivanje. Gasilci so prek strešnega okna s pomočjo avtolestve iz mansardnih prostorov rešili osebo, skupno so evakuirali 12 stanovalcev. Poškodovan ni bil nihče.

Več videovsebin
  • Požar hiše v Ljubljani
    00:11
    Požar hiše v Ljubljani
  • Požar večstanovanjske hiše v Ljubljani
    00:31
    Požar večstanovanjske hiše v Ljubljani

V ponedeljek ob 20.12 je zagorelo v večstanovanjski stavbi na Tomačevski cesti v Ljubljani. Na kraj dogodka so prišli gasilci GB Ljubljana in PGD Tomačevo ter začeli z gašenjem požara in reševanjem osebe, ki je bila ujeta v mansardnih prostorih. Osebo so rešili s pomočjo avtolestve skozi strešno okno, sporočajo z Uprave za zaščito in reševanje. 

Skupno je bilo iz stavbe evakuiranih okoli 12 oseb, poškodovan ni bil nihče. 

Gasilci so požar pogasili in pregledali žarišča, prav tako so odkrili del ostrešja in ga na koncu prekrili. V požaru je nastala večja materialna škoda, eno stanovanje je bilo popolnoma uničeno, še tri stanovanja pa poškodovana, tako da niso primerna za bivanje. 

Vzrok za požar še ni znan, kriminalisti bodo danes opravili ogled kraja požara. 

Zagorela je večstanovanjska stavba.
Zagorela je večstanovanjska stavba. FOTO: Posnetek zaslona

"Živim v mansardi, zgoraj so štiri stanovanja, štirje živimo tam," je včeraj zvečer povedal Rajko Kompare, ki je, tik preden je izbruhnil požar, prišel domov. Kot pravi, se je ravno prhal, ko je zaslišal močno pokanje. "Najprej sem mislil, da je to zvok televizije," pripoveduje, a kot kaže, je na drugi strani hiše od vročine že pokalo steklo.

Ko je nato odprl vhodna vrata, pa je vanj bušnil dim. "Dim je bil črn, kot bi gorela plastika, izolacija. Vse je bilo zadimljeno, skozi vhodna vrata nisem mogel, zato sem vse zaprl. Oblekel sem se in počakal gasilce, da so me rešili z avtolestvijo," je razložil in dodal, da je vedel, kako ravnati, saj je tudi sam gasilec.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nomis1
19. 01. 2021 09.50
+0
gasilci zaradi corone dobijo 2.000-4.000.... resujejo zivljenja... zupniki pa 3x 700 plus prispevke cca. 200... delajo zdraho... kdo si zasluzi vec???
nomis1
19. 01. 2021 09.50
+2
gasilko društvo dobi to seveda..ne gasilci osebno.
enakatalena
19. 01. 2021 10.18
+2
žal so po mnenju tistih, ki odločajo, zdraharji več vrednih od resničnih junakov...