Črna kronika

Požigalec nad Popovo Kmetijo, ujele so ga kamere

Ljubljana, 11. 07. 2023 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ponoči je zgorel lesen objekt na posestvu na Dolenjskem, kjer se snema resničnostni šov Kmetija naše medijske hiše. Požar je bil podtaknjen, saj so kamere, ki so bile nameščene v objektu, na delu ujele moškega, ki je vstopil v lesen objekt in ga zakuril. Objekt je zgorel v celoti.

Na Dolenjskem je zgorel lesen objekt, ki je del posestva, na katerem se bo v kratkem začelo snemanje nove sezone resničnostnega šova Kmetija. 

Požigalca so na delu ujele varnostne kamere, ki so bile nameščene v objektu. Iz posnetka je razvidno, da je moški z nahrbtnikom in naglavno svetilko vstopil v prostor in z gorečim predmetom v rokah pokleknil k tlom, ki so bila polita s tekočino. Ogenj je nato podtaknil še v kotu sobe, kjer je bilo lesno pohištvo, ki so ga kmalu zajeli ognjeni zublji. Ko se je ogenj razplamtel, je moški objekt zapustil. 

O požaru so bili nekaj po 1. uri obveščeni tudi policisti PU Ljubljana. "Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je doslej še neznani storilec pristopil do lesenega objekta, v katerem so bili shranjeni različni rekviziti, in ga zažgal. S tem je povzročil za nekaj 10 tisoč evrov materialne škode," so sporočili in dodali, da ugotavljanje okoliščin in zbiranje obvestil še poteka. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. V požaru ni bil nihče poškodovan.

"Na POP TV strogo obsojamo kakršno koli kaznivo dejanje in nam je žal, da je prišlo do tovrstnega dogodka. Nikakor pa to ne vpliva na priprave za novo, 10. jubilejno sezono Kmetije, ki bo gledalce POP TV razveselila jeseni. Kmalu bodo na Kmetijo zakorakali novi tekmovalci, ki jih bodo tudi letos čakali neizprosni izzivi, adrenalinske naloge in boj za bogato denarno nagrado," so po dogodku sporočili ustvarjalci resničnostnega šova. 

Posestvo se sicer nahaja na Dolenjskem in ponazarja tradicionalno različico kmečkega življenja, kar so že izkusili tekmovalci prejšnje sezone. 

Ogromno posestvo se lahko pohvali z veliko areno, kjer potekajo dvoboji med tekmovalci. Glavna hiša je tokrat rustikalno obarvana in sestavljena iz spalnice glave družine, levega in desnega spalnega krila, shrambe in kopalnice. Zunanja kuhinja, masivna lesena miza in široka terasa pa bodo tudi letos tekmovalcem nudile prostor za druženje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou