Črna kronika

Prehiteval v nepreglednem ovinku in trčil v dva nasproti vozeča motorista

Trnovo ob Soči / Nova Gorica, 02. 06. 2019 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znanih je več podrobnosti hude prometne nesreče na Kobariškem, v kateri sta umrla dva avstrijska motorista. Nesrečo je povzročil 66-letni Avstrijec, ki je v nepreglednem ovinku prehiteval troje osebnih vozil, pri tem pa trčil v dva nasproti vozeča motorista. Trčenje je bilo tako silovito, da sta dva umrla na kraju nesreče, tretji pa je huje poškodovan.

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave (PU) Nova Gorica so bili včeraj, 1. junija, ob 11.53 obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na regionalni cesti v naselju Trnovo ob Soči, v kateri sta umrla dva avstrijska motorista, tretji pa je bil huje poškodovan. Poleg policistov z območja PU Nova Gorica so bili na kraj nesreče napoteni tudi gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP ZD Tolmin.

66-letnik je prehiteval v nepreglednem ovinku.
66-letnik je prehiteval v nepreglednem ovinku. FOTO: PU Nova Gorica

Z ogledom kraja nesreče in dodatnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah so policisti ugotovili, da je 66-letni avstrijski motorist (povzročitelj nesreče) vozil po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Ko je pripeljal v naselje Trnovo ob Soči (Občina Kobarid), kjer vozišče poteka v desni nepregledni ovinek, je začel pred seboj prehitevati troje osebnih vozil, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje.

V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 48-letni motorist, državljan Avstrije. 66-letnik je z levim bočnim delom motornega kolesa trčil v levi bočni del 48-letnikovega motornega kolesa. Po trčenju je 66-letnik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v ovinku naravnost ter pri tem s sprednjim delom svojega motornega kolesa čelno trčil v sprednji del motornega kolesa, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni motorist, prav tako državljan Avstrije.

V silovitem trčenju je oba avstrijska motorista odbilo zunaj vozišča na travnik pod voziščem, kjer sta zaradi hudih poškodb umrla. 48-letni voznik pa se je z motornim kolesom ustavil ob desnem robu vozišča. Po nesreči so hudo poškodovanega 48-letnega Avstrijca reševalci NMP ZD Tolmin odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči s smrtnim izidom je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je letos v prometnih nesrečah umrlo že sedem oseb.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3