Črna kronika

Pretep začela Slovenca

Šibenik, 30. 07. 2007 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pretep v avtokampu v Pirovcu sta začela dva slovenska najstnika. Sodnik za prekrške ju je opomnil. Vzrok je bilo ljubosumje.

Hrvaški časnik Jutranji list je na svoji spletni strani objavil, da so v avtokampu Lolić v Pirovcu, v bližini Šibenika, v noči s petka na soboto domačini pretepli tri slovenske državljane, stare od 16 do 18. Nasilneži naj bi že dan prej metali kamenje v trojico in jih žalili.

Usodne noči pa naj bi poleg kamenja uporabili tudi bejzbolske palice, poroča hrvaški časnik, ki še navaja, da je 18-letni B.S. padel v nezavest, potem ko ga je v glavo zadel kamen. 18-letnega I.D. pa so nasilneži napadli s palicami. Ko je padel po tleh pa so ga še grobo brcali.

Policija in sodnik kažeta na drugačno zgodbo

Namestnik načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić je v izjavi za 24ur.com povedal, da so mediji napihnili celoten dogodek, ki nima kakršne koli nacionalne osnove, kot so namigovali v Jutranjem listu.

Kostanić nam je povedal, da so se v petek zvečer verbalno nato pa tudi fizično spopadla dva slovenska mladeniča stara 18 let in dva 16-letna domačina, ki naj bi v kamp prihajala zaradi nekega slovenskega dekleta. Mediji sicer poročajo, da so bili v pretepu udeleženi trije slovenski mladeniči. Ko se je razvnel prepir, je po podatkih policije eden od slovenskih najstnikov prijel letev in z njo udaril enega od domačinov, kar je sprožilo pretep.

Zaradi poškodb so slovenska mladeniča ponoči odpeljali v šibensko bolnišnico, kjer so nam potrdili, da je bil B.S. V nezavesti, ko je prišel v bolnišnico. Na šibenski policiji so nam še povedali, da je vse štiri mladeniče danes zaslišal sodnik za prekrške, zaradi kaljenja javnega reda in miru. Mladenič, ki je sprožil pretep, je priznal krivdo, nam je povedal Kostanić ter dodal, da je sodnik vsem izrekel opomin.

Na policiji ostro zavračajo govorice, da naj bi bil napad nacionalno motiviran.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rastafari@email.com
02. 08. 2007 20.28
ahmed nujno potrebuješ tečaj osnov slovenskega jezika.
j_erry2002@hotmail.com
02. 08. 2007 12.34
ahmed lackovic | 31.07.2007 | 21:28 ja to pa je ko slovenci brez veze napadajo pol pa si se ne upajo da bi priznali da so zaceli pretep!!! hahahaha Kaj je ahmed, ko je treba socialno dobit, pa olupit to državo se takoj deklariraš za slovenca. Ko pa se kaj takega zgodi pa kar naenkrat nisi slovenec?!?! SP**** ven iz Slovenije!!!
lootieee@gmail.com
01. 08. 2007 20.03
evo, slovenci povejo ko je blo, cela hrvaška se je za une potegnila k so jih napadl, naši pa nč!! vlada pa še kr podpira hrvaško za vstop u EU.. pol se pa najdejo hrvati k so imigriral v slovenijo in zdej klele težijo kok smo neumni nej se najprej prepričamo predn kej.. k je prov očitn da so hrvati krivi... Naši so zihr napadl hrvate iz ljubosumja ker so se slovenci zgovarjal z hrvaškim puncam... kdo je pol kle lubosumn? Slovenci al Hrvati?
lootieee@gmail.com
01. 08. 2007 20.00
men se pa zdi, da do tega ce bi blo vse normaln ne bi smel prist... pol bo pa vrjetn naš preljubi Rupelj še kar podpirov hrvaško pr vstopu u EU.. glede na to kašn sranje nm delajo... Vlada bi mogla svoje državlane ščitt, ne pa vse druge pred nam .
mike99
01. 08. 2007 16.57
hja kaj pa hodijo modeli na hrvasko,vecina nas ve da nas hrvati pac ne marajo,to kazejo tud ankete na hrvaskem.Sploh so problem mladina in tisti nogometni huligani ki se bojo zelo hitro spravli na slovence,ce so pa mal pijani kar je v kampih vsakdanjik,pa se tok prej.Cist vsak let berem kako so na dopustu na hrvaskem napadli slovence,vsako leto!Kaj vam je folku da se hodite na smrdljivo hrvasko na morje in njim puscate denar?!Oni se nam pa smejijo,nas ze od nekdaj zanicujejo in se imajo za nekaj vec.Jaz osebno veliko raje hodim cez vikende na naso obalo ki je cist uredu,za glavn dopust pa v mal bolj oddaljene kraje,grcija,spanija,bolgarija,letos na djerbo,nasledn let v turcijo.Bolj te tam spostujejo,spoznas razlicne kulture,velik vidis,leps morje.Pa ne rabis bit bogat da potujes v take kraje,ubistvu skor isto kot ce gres u njihovu lijepu,sam mal pogledas ugodne ponudbe first minute pa te poceni pride.Treba jih je bojkotirat da se bojo mal zamislil in se drgac obnasal do nas tako hrv. politika kot njihov folk!Zivela slovenija!!!Lep pozdrav
Darth Sidious
01. 08. 2007 12.54
Če so izzivali, je prav da so kasirali, če so fasali po krivici je pa to samo še en dokaz da ima vsak narod svoje cvetke...
ahmed lackovic
31. 07. 2007 21.28
ja to pa je ko slovenci brez veze napadajo pol pa si se ne upajo da bi priznali da so zaceli pretep!!! hahahaha
zvezdegranda@email.si
31. 07. 2007 18.43
no na začetku ste pa bli tk pametni da so bli hrvati krivi...hja se bo treba prvo prepričat ka je res pa pol pisat take glupe komentarje...
ales6m
31. 07. 2007 14.13
Imam lepe spomine s Hrvaške, dosti prijateljev, prijazni ljudje. Tu pa tam naletiš na debile kot povsod, v 70-ih pa sem celo videl gručo ljudi pri Puli kako s palicami v rokah drvijo za Slovenci, ki so se zabavali ob harmoniki. To me je res presenetilo in kot otrok nisem razumel zakaj to sovraštvo. Je pa kompleks manjvrednosti precej prisoten na Hrvaškem, a le pri labilnih, manj inteligentnih ljudeh.
Tomo_25
31. 07. 2007 13.52
POKOROSEC: Slovenec v Sloveniji predastavla samo 15 :) ne pa 50. Ostali vemo kdo so........ Je pa res, da obstajajo tudi slovenski kreteni...
mc_burek@email.si
31. 07. 2007 13.19
glede na to kok našga folka imigrira vsako leto na hrvaško ni to nč čudnga, še bl je čudn da se ih ne stepe več, ker vemo da se po domačih oštarijah slovenci med sabo bl tepejo ko pa hrvatje in slvenci med sabo
pkorosec
31. 07. 2007 13.11
par tednov nazaj se mi je foter sprehajal po cesti z psom, nakar je od zadaj mimo njega s veliko hitrostjo pridrvel sloveski kreten. Ko je ta s roko nakazal da naj stopi malo dol s plina, se je ta pripeljal nazaj in mu grozil da ga bo na gobec in podobno, nakar je speljal tak da so gume smrdele. Ni tu nobenga hrvata, nobenga juznjaka, nobenga cigana, le cistokrvni slovenec, ki predstavlja 50procentov nasega naroda. Zdaj pa recte da med temi ponosnimi slovenci ni dreka. Aja, pa ko ze govorim o domoljubih ... tale drek slovenski ki dirja po ozki cesti, tudi pridno svinja slovensko zemljo s mcdonnalds embalazami ki jih vrze ven iz avtomobilskega okna na rob gozda. Drugace pa tako zavedni in ljubeci do slovenske zemlje.
zelo star kavkaški ov?ar
31. 07. 2007 12.45
Mah, same bedarije. To je le še ena napihnjena zgodba, ki vsekakor ne izboljšuje odnosov z našo sosedo. Novinarji izkoristijo vsak "drek"... Tole me zelo spominja na JJ in Sanaderja o dogovarjanju o incidentih... Kam bi pa prišli, da bi se vsak pretep med mulci, tako obelodanil in obešal na veliki zvon nacionalizma... Objavljanje takih bedarij je sramota....
Tomo_25
31. 07. 2007 12.09
Itak, da bodo policisti s svojim potegnal pa sudija tud!! Škoda mi vas je vi trije fantje. Naj vam povem, sej use se enkat vren!! Nimaš kej , balkanski narod je balkanski narod....**************...
Prvo Bore
31. 07. 2007 09.59
luka.medo Dobr ampak a ti povem skrivnost ? V Ljubljani ni več Ljubljančanov !!!! LOLOLOLOL
mucica52
31. 07. 2007 09.52
Na nekem hrvaškem forumu piše, da so Pirovčani iznašli nov slogan: "Mala zemlja, za velike batine!"
medomen
30. 07. 2007 23.09
mal sem posplošil zadevo. na maram takih izjav. se mi zdijo primitivne. ni nujno da si ti tak. podatke sem ti obljubl in jih dobiš v par dneh.
Prvo Bore
30. 07. 2007 23.01
luka.medo LOL kdo vas želi tepst. Kaj si kakšen čoln prodal v Ljubljano. Nič brez keša dobro nameren . Vi ne vprašate, ampak užgi ga blaž. lepo se imej ampak še nisi poslao ostalih dokumentov.
medomen
30. 07. 2007 22.52
pismo prvo borec a veš kaj pa jaz že dolgo opažam. da se v ljubljani že dolgo noben več ne pogovarja o štajercih gorenjcih dolenjcih....sam vi mate skoz neke probleme z nami in bi nas tepli pa nategovali.. mal ste že dolgočasni s tem. ko pa pridete v lj se pa vse mal drugače izteče. niste več tok močni pa pametni. lj je pač tok večja da ma še več takih kretenov kot ostala mesta in ni dobr bit preveč pameten. sploh pa pes ki laja ne grize. in ne pozabi, tuki pri meni noben ne laja.
Jure Romih
30. 07. 2007 22.20
SAM NEKI DA VAM POVEM.....MEDIJI ZLO LAŽEJO.....1. NISO BLI TRIJE SLOVENCI AMPAK DVA SLOVENCA IN EN ŠVICAR...2. NISTA PRETEP ZAČELA SLOVENCA AMPAK STA SAM BRANLA SVOJGA FRENDA....3. SAM EDN NEJ ŠE NAPIŠE 1: 0 ZA HRVATE AL PA KEJ PODOBNEGA K JE LOHK S HULIGANI VRED TEPEN..... smo si na jasnem.....pa človk bo šou na morje kamor bo hotu...če ma dolih luksuzni apartma...