Črna kronika

Prevažali prebežnike in bežali pred policisti

Ljubljana, 15. 03. 2019 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so prijeli tri voznike osebnih vozil in trinajst tujcev, ki so predhodno nezakonito prestopili državno mejo. Vozniki, državljan BiH, dva državljana Slovenije, en iz okolice Ljubljane, dva iz Ljubljane, so bili s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Vse tujce so vrnili HVO, saj ni nihče zaprosil za mednarodno zaščito.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so policisti 11. 3. 2019 v večernem času pri opravljanju nalog varovanja državne meje zaznali tri vozila v Kočevski reki, za katere je obstajal sum, da prevažajo tujce. Vozniki so se kontroli policistov poskušali izogniti z begom, vendar so jih uspeli zaustaviti in prijeti. Pri tem so prijeli tri voznike osebnih vozil in trinajst tujcev, ki so predhodno nezakonito prestopili državno mejo.

Trije državljani Indije, devet državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša pridržani

Voznikom so policisti zaradi suma kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost. Tujci, trije državljani Indije, devet državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša, pa so bili pridržani.

Osumljenci, državljan BiH, dva državljana Slovenije, en iz okolice Ljubljane, dva iz Ljubljane, pa so bili s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu  sodniku, ki je dva po zaslišanju izpustil, enemu je odredil  hišni pripor. Vsi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa so bili po postopku vračanja vrnjeni HVO, saj nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thinc25
15. 03. 2019 18.02
+17
V BiH jih je več kot 5.000, vsak dan jih pride še okoli 100, vsi ti bodo prišli v Slovenijo, naša vlada pa nič !!!!????
JApajaDAja
15. 03. 2019 12.27
+37
to niso "prebežniki"-to so ilegalni vdori na tla tuje države....kazni za usmerjevalce in prevoznike so pa zgolj simbolične....glede na dobiček-se jim splača!
Bošnjo
18. 03. 2019 18.23