Črna kronika

15-letni pešec umrl, opitega 22-letnika umirjali zdravniki

Trebnje, 13. 03. 2019 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, /M.S./N.Š.
Komentarji
0

Na dolenjski avtocesti zunaj naselja Grm na območju občine Trebnje se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 15-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 22-letni pešec, ki je bil prav tako udeležen v nesreči, je huje poškodovan.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Huda prometna nesreča
    02:15
    Iz 24UR: Huda prometna nesreča
  • Iz SVETA: Napadli voznico
    02:32
    Iz SVETA: Napadli voznico

Nesreča se je zgodila v torek okoli 21. ure, in sicer ko sta pešca prečkala avtocesto. Za to naj bi se odločila, ker jima je zmanjkalo goriva. A v tem času je iz Ljubljane proti Novemu mestu pripeljala 37-letna voznica, ki je  pri naselju Grm kljub zaviranju trčila v njiju.

15-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, hudo poškodovanemu 22-letnemu pešcu pa so reševalci nudili prvo pomoč, ga oživljali in odpeljali v bolnišnico. Po podatkih bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti.

Kot je za oddajo Svet povedala zdravnica Tea Jedlovčnik Štrumbelj, predstojnica kirurškega sektorja v SB Novo Mesto, je bil  22-letnik, ko so ga pripeljali v bolnišnico, pri zavesti, ker pa je bil nemiren in agresiven, so ga morali pred obravnavo najprej umiriti. Ob sprejemu naj bi imel kar 1,44 mg/l alkohola v krvi.

Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. Ta je na pregled v bolnišnico prišla prestrašena, zaradi udarcev in brc je utrpela udarnine. Voznico so namreč fizično napadle osebe, ki so prišle na kraj nesreče, šlo naj bi za znance oz. sorodnike ponesrečenih pešcev. Zadevo policisti še preiskujejo, na PU Novo mesto so nam potrdili, da ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po končani preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci – dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3