Črna kronika

Pri spravilu lesa se je na Novogoriškem poškodoval 42-letnik

Nova Gorica, 09. 04. 2020 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novogoriški policisti so bili včeraj pozno popoldne obveščeni o nesreči pri spravilu lesa, v kateri se je poškodoval 42-letni moški. Zaradi poškodb so ga prepeljali v ljubljanski klinični center. Ob tem spomnimo na navodila pristojnih institucij, da vsa nenujna opravila v času epidemije zaradi že tako preobremenjenega zdravstva odložite na kasnejši čas.

Novogoriški policisti so bili včeraj pozno popoldne obveščeni o nesreči pri delu v gozdu, nam je sporočil predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik. Pri spravilu lesa se je poškodoval 42-letni moški: "Ko je s traktorskim vitlom vlekel drva po strmi gozdni brežini, so se drva zagozdila, pri čemer je jeklenica potegnila traktor iz gozdne poti nad vlako. Omenjeni moški, ki je stal za traktorjem in upravljal z vitlom, se ni uspel pravočasno odmakniti, tako da mu je nogo ukleščilo pod traktorsko kolo," je pojasnil Božnik. Njegove klice za pomoč so slišali sosedje, ki so nemudoma poklicali reševalce.

Na kraju so po nezgodi posredovali gasilci PGD Idrija, ki so s tehničnim posegom
rešili poškodovanega traktorista in ga prenesli do reševalnega vozila Zdravstvenega doma Idrija. "Po nudeni prvi pomoči na kraju so predvidoma lažje poškodovanega
moškega reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v
ljubljanski klinični center,"
je še sporočil Božnik.

Ob tem naj spomnimo na opozorilo pristojnih institucij, da v izrednih razmerah vsa nenujna opravila v času epidemije, ravno zaradi takšnih nesreč in že tako preobremenjenega zdravstva, odložite na kasnejši čas.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
14. 04. 2020 09.14
Eto poškodoval se je-sedaj pa ministrica Pivčeva nudi osebke-brezposelne-klošarje.upokojence za delo na kmetih-Kaj bo,koliko bo poškodovanih?Kmetija ni samo:njiva-štala vinograd je tudi gozd-NEVARNO ZA NEUKE LJUDI!!!
2fast4
09. 04. 2020 15.41
+4
Še dobro, da so ga sosedi želeli slišati, vemo kako je stanje med sosedi... Izkušen gozdar ve, da nikoli v gozd sam... Sile naredijo svoje...
Wahl
09. 04. 2020 15.07
+26
Izgleda, da noben čas ne bo pravi čas za delo. Ne vem kaj je potrebno ta primer izpostavljati, boste novinarji in vladni birokrati, ko bo pravi čas za spravilo, pomagali kmetom pri delu v gozdu in na poljih. Se bo kakšne kmet ponesrečil pri krmi živine, bo tudi takrat nekaj v stilu, počakajte na pravi čas. Sicer je pa norija okoli korone prestopila vse meje zdrave pameti.
Vicarious
09. 04. 2020 15.02
-2
dej že nehte s tem "pri spravilu lesa".. reče se u hosti se je naškalu.. ;)
periot22
09. 04. 2020 14.43
+24
Na kateri delovni cas gospodje pametnjakovici?A potem ko bo slabo vreme gospodje se vidi da nimate pojma o pojmu kaj mislite da boste preziveli samo za pisalnimi mizami!!!!!!!!!
Enmajstr
09. 04. 2020 13.29
+39
Treba delat dalje, poleg tega je pa zdravstvo razen na infekcijski trenutno manj obremenjeno in ne lažite več.
breza182
09. 04. 2020 13.52
-5
Je res da zdravstvo trenutno ni obremenjeno, saj so pripravljeni na morebitni porast okuženih oz. italijanski scenarij. Zaenkrat res kaže, da nam z vsemi ukrepi uspeva, vendar to že ne pomeni, da bo virus kar naenkrat izginil. Moraš pa vedeti, da vsakega poškodovanega, ki ga v tem času sprejmejo v UKCL LJ, morajo obravnavati kot da je okužen s koronavirusom. In tukaj nastane problem, saj gre pri taki obravnavi veliko več zaščitne opreme kot v času pred koronavirusom.
breza182
09. 04. 2020 13.57
+13
Če ne bi vsakega obravnaval kot da je okužen, bi se lahko kasneje izkazalo da je res in bi lahko okužil druge paciente in zaposlene. Ni pa verjetno časa, da se človeka, ki mu je nogo vkleščilo pod traktorsko kolo, najprej testira pa čaka na rezultate, potem pa se ga oskrbi. Kaj praviš?
zaj?ek
14. 04. 2020 11.58