Črna kronika

Prijeli hrvaškega državljana, ki naj bi čez mejo prepeljal ilegalne prebežnike

Koper, 09. 07. 2018 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kriminalisti PU Koper so na tamkajšnje okrožno sodišče privedli 33-letnega državljana Hrvaške, zoper katerega so lani podali ovadbo za štiri kazniva dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Po razpisanem iskanju so ga izsledili na območju Ljubljane.

V Ilirski Bistrici je patrulja maja lani zasledovala bežečo vozilo, saj je obstajal utemeljen sum, da v njem prevažajo ilegalne prebežnike. Terensko vozilo s hrvaškimi registrskimi tablicami so izsledili, v njem pa našli pet državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana, ki so za azil sicer zaprosili na Hrvaškem. Vozniku je uspelo pobegniti.

Policisti so ugotovili, da tujci ne izpolnjujejo pogojev za vstop ali prebivanje v Republiki Sloveniji, mejo med Hrvaško in Slovenijo pa so prestopili na nedovoljen način. Prijeti tujci so vstopili na območje Republike Hrvaške iz Srbije, nakar jih je v Zagrebu v terensko vozilo naložil neznanec.

Tujci so nato iz Hrvaške v Slovenijo vstopili istega dne na območju Snežnika oziroma Jarmovca ob pomoči (takrat še) neznanega voznika. Po uspelem nedovoljenem prehodu državne meje so pot nadaljevali z osebnim avtomobilom v smeri Ilirske Bistrice, kjer je neznani voznik pobegnil, s seboj pa vzel tudi ključe vozila. S tem dejanjem si je storilec pridobil 2400€ protipravne premoženjske koristi.

Kriminalistični inšpektorji PU Koper so v sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi ugotovili, da je navedenega dejanja osumljen 32-letni državljan Hrvaške, ki je to storil že najmanj trikrat.

Na podlagi ugotovljenega so za osumljenim razpisali iskanje in ga v začetku julija izsledili na območju Ljubljane.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
10. 07. 2018 07.50
+1
a zdaj še pa se Vlasta meša v delo policije nobenih azilov več
murinar
09. 07. 2018 15.55
+22
Sicer pa se že javno govori v Beli krajini ,da so hrvaški policaji vpleteni v šverc prebežnikov !
SadButTrue
09. 07. 2018 15.27
+7
murinar
09. 07. 2018 15.54
+15
Nebi dvakrat rekel ,da ni ! Verjetno imate prav !