Črna kronika

Prometna nesreča na Krki: 77-letnik zaprl pot vozniku tovornjaka

Ljubljana, 31. 10. 2018 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V naselju Krka, na regionalni cesti Ivančna Gorica–Žužemberk, se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 77-letni voznik osebnega avtomobila, njegova sopotnica pa je lažje poškodovana. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilnega vključevanja v promet in vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana in kot smo že poročali, se je včeraj okoli 17. ure v križišču lokalne ceste Krka-Gabrovčec in regionalne ceste 216 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. V nesreči sta bila udeležena osebno in kombiniralo vozilo.

Kot so pojasnili na PU Ljubljana, so policisti z ogledom kraja prometne nesreče in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da sta nesrečo povzročila nepravilno vključevanje v promet in vožnja z neprilagojeno hitrostjo.

Brez ustavljanja zapeljal na prednostno cesto

77-letni voznik osebnega vozila je vozil po lokalni cesti od Krke proti Gabrovčcu. Ko je pripeljal do vozišča regionalne ceste, mimo ni spustil vozil, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se je vključeval, in je brez ustavljanja zapeljal na vozišče prednostne regionalne ceste.

Tako je zaprl pot 52-letnemu vozniku tovornega vozila, ki je pripeljal po prednostni regionalni cesti od Muljave proti Zagradcu, ki je takrat pripeljal z neprilagojeno hitrostjo, tako da mi mogel pravočasno ustaviti vozila pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval. Kljub zaviranju in umikanju je trčil v 77-letnika.

Ta je na kraju nesreče umrl, 70-letna potnica v njegovem vozilu pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Voznik osebnega vozila med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Zoper voznika tovornega vozila je bil odrejen strokovni pregled, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3