Črna kronika

S kombijem trčil v prevrnjeno vozilo, 63-letna Ukrajinka zaradi poškodb umrla

Murska Sobota, 09. 12. 2018 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K. / Ti.Š.
Komentarji
0

Na pomurski avtocesti se je zgodila huda prometna nesreča. Pred bencinsko črpalko Pince je kombiniranemu vozilu počila pnevmatika, zaradi česar se je prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo kombinirano vozilo. Voznik slednjega je trčil v prevrnjeno vozilo in nato zapeljal z vozišča. Med prevračanjem je iz vozila padla 63-letna potnica, ki je na kraju zaradi poškodb umrla.

Na pomurski avtocesti se je nekaj minut pred 7. uro zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi kombinirani vozili ukrajinske registracije, in v kateri je ena oseba umrla, več oseb pa je poškodovanih.

Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je kombinirano vozilo znamke Mercedes Benz Sprinter, ukrajinske registracije, vozilo po pomurski avtocesti v smeri Madžarske, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Približno tri kilometre pred bencinsko črpalko Petrol Pince mu je počila pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok. Čez slabo minuto je za njim pripeljalo drugo kombinirano vozilo znamke Mercedes Benz Sprinter, prav tako ukrajinske registracije. Voznik slednjega je kljub izogibanju trčil v prevrnjeno vozilo in nato zapeljal z vozišča. Med prevračanjem je iz vozila padla potnica, 63-letna državljanka Ukrajine, ki je na kraju zaradi poškodb umrla.

V spredaj vozečem vozilu je bilo pet potnikov, v drugem vozilu pa štirje. V nesreči so bile še tri osebe hudo telesno poškodovane (vsi iz drugega vozila). Nobeden od poškodovanih pa ni v smrtni nevarnosti, so v sporočilu za javnost še zapisali na PU Murska Sobota.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Avtocest je bila v smeri proti Madžarski nekaj časa povsem zaprta.

64-letnica je tako letošnja četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. V enakem lanskem obdobju je bilo smrtnih žrtev pet.