Črna kronika

Prometno nesrečo v Mariboru povzročila 21-letnica, ki je prevozila rdečo luč

Maribor, 23. 10. 2019 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prometno nesrečo v Mariboru, v kateri je umrl 69-letni motorist, je po ugotovitvah policije povzročila 21-letna voznica osebnega vozila. Ta v križišču ni upoštevala rdeče luči na semaforju in posledično trčila v voznika motornega kolesa, ki je pripeljal pravilno z dovozne poti.

Prometna nesreča na Tržaški cesti v Mariboru.
Prometna nesreča na Tržaški cesti v Mariboru. FOTO: Gasilska brigada Maribor

Včeraj ob 12.46 se je na Tržaški cesti v Mariboru, v križišču pri trgovini Merkur, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 69-letni motorist.

O tem, da se je na regionalni cesti zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo motorno kolo in tovorni avtomobil, je bil OKC Policijske uprave (PU) Maribor obveščen nekaj čez 12.45. Na kraj so bili, med drugimi, napoteni tudi policisti, ki so pod vodstvom preiskovalnega sodnika in prisotnosti dežurne državne tožilke opravili ogled in zbrali obvestila.

Ugotovili so, da je 21-letna voznica s tovornim avtomobilom vozila po cesti iz smeri Maribora proti Bohovi. Ko je pripeljala v neposredno bližino semaforiziranega križišča regionalne in dovozne ceste, ni ustavila ob prižgani rdeči luči na semaforju, temveč je zapeljala naravnost v križišče. Kot so sporočili s PU Maribor, je v tem času po dovozni cesti, iz smeri trgovine Merkur pripeljal 69-letni voznik motornega kolesa, ki je pri zeleni luči na semaforju zapeljal naravnost v smeri traktorske poti.

Motorist utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče

21-letnica je v križišču s sprednjim levim bočnim delom svojega vozila trčila v
motorno kolo. Po trčenju je 69-letnega voznika motornega kolesa odbilo v zadnjo levo bočno stran tovornega avtomobila, nakar je padel po vozišču in zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je nesrečo povzročila 21-letna voznica, ki v križišču ni upoštevala rdeče luči na semaforju. S tovornim avtomobilom je trčila v 69-letnega voznika motornega kolesa, ki je pripeljal pravilno z dovozne poti. Cesta iz smeri Maribora proti Hočam je bila zaradi nesreče popolnoma zaprta slabe tri ure.

"Oba sta iz okolice Maribora," nam je sicer včeraj pojasnil pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Janko Zrnko in dodal, da voznica ni bila poškodovana.

Motorno kolo je po trčenju zagorelo. V času ogleda kraja prometne nesreče (od 13.10 do 15.40) je bilo desno smerno vozišče regionalne ceste v smeri Bohove zaprto za ves promet, urejen je bil obvoz. V nesreči je na vozilih nastala premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 6500 evrov.

Na kraju dogodka so posredovali tudi gasilci Gasilske brigade Maribor. Reševalcem so pomagali pri oskrbi žrtve, odklopili akumulator na osebnem vozilu, posuli iztekle tekočine z vpojnim sredstvom in zavarovali kraj nesreče, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1