Črna kronika

Kriminalisti končali ogled požarišča, škode za več milijonov evrov

Cerknica, 14. 06. 2019 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
V.Š./ U.Z.
Komentarji
301

Kriminalisti so končali ogled kraja požara v Podskrajniku. Ugotovili so, da je zagorelo v notranjosti proizvodnega obrata, ni pa še znano, zakaj. Preiskujejo tudi v smeri morebitnih sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. Cerkniški župan je ocenil, da je zgorelo za pet milijonov evrov materiala, iz podjetja pa so sporočili, da je to zanje velik šok.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 25-milijonska škoda
    02:59
    Iz 24UR: 25-milijonska škoda
  • Iz SVETA: Požar v podjetju Fragmat
    01:48
    Iz SVETA: Požar v podjetju Fragmat
  • Iz SVETA: 25 milijonov evrov škode
    01:47
    Iz SVETA: 25 milijonov evrov škode
  • Iz SVETA: Tovarna pogorela do temeljev
    02:05
    Iz SVETA: Tovarna pogorela do temeljev
  • Iz SVETA: Pogovor z županom občine Cerknica
    02:01
    Iz SVETA: Pogovor z županom občine Cerknica
  • Iz SVETA: 'Trudimo se za znižanje verjetnosti požarov'
    02:57
    Iz SVETA: 'Trudimo se za znižanje verjetnosti požarov'
  • Požar v podjetju Fragmat (vir: VL/Bobo)
    01:06
    Požar v podjetju Fragmat (vir: VL/Bobo)
  • Požar v Fragmatu
    02:27
    Požar v Fragmatu
  • Izjava ministra za okolje Simona Zajca
    00:45
    Izjava ministra za okolje Simona Zajca
  • Izjava tehničnega direktorja Fragmata Roka Žgajnarja
    01:16
    Izjava tehničnega direktorja Fragmata Roka Žgajnarja
  • Pogovor s poveljnikom civilne zaščite Srečkom Šestanom
    02:11
    Pogovor s poveljnikom civilne zaščite Srečkom Šestanom
  • Izjava cerkniškega župana Marka Ruparja
    01:39
    Izjava cerkniškega župana Marka Ruparja
  • Iz 24UR ZVEČEr: Cerkniški župan o požaru v podjetju Fragmat
    03:42
    Iz 24UR ZVEČEr: Cerkniški župan o požaru v podjetju Fragmat

Kriminalisti PU Ljubljana in izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija so končali ogled in aktivnostmi na požarišču v podjetju Fragmat v Podskrajniku. Zavarovane sledi in dokaze bodo pregledali in analizirali, o ugotovitvah pa bodo izdelali izvedensko mnenje. Po do sedaj zbranih ugotovitvah je znano, da je zagorelo v notranjosti proizvodnega obrata, vzrok požara pa še preiskujejo. Kljub hitremu interveniranju gasilskih enot je industrijski objekt zgorel v celoti, prav tako delovni stroji v notranjosti. V požaru je zgorelo tudi več ton izolacijskega materiala, nastala  je velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več milijonov evrov.

Kriminalistična preiskava požara še ni končana, preverjajo še okoliščine dogodka, zbiranje obvestil pa poteka tudi v smeri morebitnih sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, so še zapisali policisti.

V Civilni zaščiti Cerknica so opozorili, da je dim v zraku prisoten tudi danes, zato okoliške prebivalce prosijo, da imajo zaprta okna in ne uživajo zelenjave z vrtov oz. to pred zaužitjem temeljito operejo. Danes so ostale zaprte šole v Cerknici, na Rakeku in v Begunjah, pa tudi vrtec v Cerknici.

Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da je bilo v zraku veliko dražečih snovi, ki povzročajo draženje očesne veznice, kašelj, slabost, draženje dihal. "Poleg tega pa tudi rakotvorne snovi, zato so bili vsi ukrepi naravnani, da se ljudje izognejo vdihavanju dima," so zapisali. Danes so na terenu odvzeli vzorce vrtnin ter mivke iz peskovnikov izpostavljenih vrtcev in šol.

Šarec: To je tragedija za lastnika podjetja

Pogorišče si je v spremstvu predstavnikov Uprave RS za zaščito in reševanje ogledal tudi predsednik vlade Marjan Šarec

"Pravkar smo si ogledali požarišče. Že sinoči so bile vse službe aktivne. Odziv ocenjujem kot zelo dober, sistem deluje. Lahko pohvalim delo vseh služb, ki sodelujejo pri sanaciji te tragedije, ker to je za lastnika podjetja tragedija," je povedal pred podjetjem Fragmat.

"To je bila najmodernejša tovarna za izdelavo izolativnega materiala, odprta leta 2012. Za lastnika je škoda precejšnja," je še povedal in poudaril, "pomembno je, da so prebivalci na varnem, zato je občina preventivno zaprla vzgojno-varstvene ustanove – da izključi vse morebitne posledice požara."

"Zdaj je na delu policija, forenziki, da ugotovijo vzrok požara. Najbolj pomembno pa je, da ni več velike nevarnosti za prebivalstvo. Aktivirana je bila tudi komunala, ki bo preverila, ali so vsi vodni viri nedotaknjeni," je še dodal premier.

"Vse službe so opravile delo tako, kot je treba. Prej so bile v podjetju redne vaje, tako da so poznali objekt in je bila reakcija hitra," je še poudaril Šarec.

Župan Rupar: Posredno je to tudi velik udarec za gradbeništvo

"Tovarna je nova, zgrajena leta 2012, investicija je stala 20 milijonov evrov. Zgorelo pa je za pet milijonov evrov izdelkov in repromaterialov," je obseg škode opisal cerkniški župan Marko Rupar.

"Tovarna ima 25 delovnih mest, še približno 10 delavcev najemajo glede na potrebe, tako da je povprečno v podjetju zaposlenih okrog 30 ljudi. Tovarna je zelo moderna, dela na izmeno, 24 ur na dan, vse dni v letu, po potrebi v konicah dobijo še dodatne ljudi," je še pojasnil. 

Cerkniški župan Rupar je ocenil, da je zgorelo za 5 milijonov evrov materiala, sama tovarna pa je leta 2012 stala 20 milijonov evrov.
Cerkniški župan Rupar je ocenil, da je zgorelo za 5 milijonov evrov materiala, sama tovarna pa je leta 2012 stala 20 milijonov evrov. FOTO: Damjan Žibert

Kot je dejal Rupar, je proizvodnja izolativnega materiala v vzponu, zato je tak požar tudi velik udarec za gradbeništvo: "Posredno je velika škoda tudi na komercialnem področju".

Glede vzroka župan pravi, da je po sedanjih informacijah zagorelo na mlinu za repromaterial. "Požar se je začel na glavnem stroju, pet delavcev ga je začelo gasiti z aparati, a so ugotovili, da ne bodo zmogli sami."

K sreči so vsi delavci ostali nepoškodovani. "Ker so ugotovili, da ne morejo obvladati požara, so javili centru za obveščanje in se umaknili, še pred tem pa so odstranili vse nevarne stvari, ki so bile nevarne zaradi eksplozije."

Inšpektorji vzorčijo vzorce trave in merijo koncentracije delcev v zraku

Medtem pa so danes pristojni na posebni novinarski konferenci pojasnjevali okoliščine in posledice požara. Janja Turšič iz Arsa je pojasnila, da so odvzeli vzorce voda v Rakovem Škocjanu in Zelških jamah. "Spremljanje Raka bomo nadaljevali za vikend, v ponedeljek pa bomo odvzeli dodatne vzorce v Raku, Ljubljanici in Cerkniščici," je dejala. Izpostavila je, da sodelujejo tudi z Inštitutom za varovanje Krasa glede toka podzemne vode in virov pitne vode. Glede meritev zraka je pojasnila, da bo mobilna enota kmalu začela meritve koncentracij delcev v okolici osnovne šole v Cerknici.

Pavel Pollak iz NIJZ je pohvalil odziv pristojnih služb, češ da je bil zelo učinkovit. Poudaril je, da je na začetku pomembna komunikacija, da se tveganje prepreči ali spravi v normalno stanje. "To smo storili prek medijev, z zaporo bencinske črpalke in ceste ter z navodili prebivalcem. Na samem mestu dogodka smo sodelovali z radiem 94, ki pokriva to področje in prek katerega so ljudje dobili bistvene informacije, kako ravnati," je še dodal in poudaril, da lahko ljudje v prvih trenutkih sami zase storijo največ, ko se stvar poleže, pa je čas za nadaljnje analize.

Pogorišče požara v podjetju Fragmat si je ogledal premier Šarec in pri tem izpostavil odlično delo vseh pristojnih služb ter dejal, da je požar tragedija za lastnika podjetja.
Pogorišče požara v podjetju Fragmat si je ogledal premier Šarec in pri tem izpostavil odlično delo vseh pristojnih služb ter dejal, da je požar tragedija za lastnika podjetja. FOTO: Aljoša Kravanja

Jernej Drofenik iz Uprave za varno hrano in varstvo rastlin (UVHVVR) je izpostavil, da njihove službe v začetni fazi na mestu intervencije nimajo kaj iskati, je pa pohvalil civilno zaščito, da jih je poklicala tako zgodaj, saj so že danes zjutraj imeli interventni sestanek, na katerem so pregledali razmere, pridobili informacije od drugih in sprejeli načrt ukrepov. "Naši inšpektorji so šli takoj na teren, kontaktirali smo vodjo intervencije, zdaj pa pa vzorčijo večje količine zelene trave, ki je najbolj reprezentativna kot krma in rastlina," je izpostavil.

Inšpektorji so vzorce poslali v laboratorij, rezultate pa pričakujejo sredi prihodnjega tedna. Kmetovalcem svetujejo, da živine do izsledkov ne pasejo, pokošene krme pa zaenkrat ne uporabijo, niti naj je ne zavržejo, ker je lahko popolnoma neoporečna.

'Radioaktivnega sevanja zaradi fotovoltaične elektrarne ni bilo'

Direktor komunale Cerknica Anton Kranjc je poudaril, da je sistemu uspelo zagotavljati zadostne količine vode za gašenje. "Porabljenih je bilo preko 1000 kubičnih metrov vode, pretok je bil 70 litrov na sekundo, kar je zgornja meja zagotavljanja vode ali celo malo čez," je povedal.

"Ravno zato, ker je bil sistem na robu, smo uvedli preventivni ukrep prekuhavanja vode. To je preventiva zaradi mikrobiologije, če bi prišlo do kakšnega dviga usedlin. Kar se tiče kemijskega onesnaženja, še opravljamo analize. Ker ni deževnega obdobja, mislimo, da voda ni neposredno ogrožena, morale pa bodo to potrditi pristojne institucije," je zaključil.

Dan po požaru v Fragmatu
Dan po požaru v Fragmatu FOTO: Aljoša Kravanja

Predstavnik lokalnega Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cerknica Blaž  Kranjc je zanikal, da bi zaradi fotovoltaične elektrarne na strehi prišlo do radioaktivnega sevanja. "Od začetka smo vedeli, da je na strehi fotovoltaična elektrarna, ampak smo imeli že prej dve vaji na objektu in smo se zavedali nevarnosti. Radioaktivnega sevanja ne bi smelo biti, ker je osnova za fotonapetostno celico silicij, ki ga je tudi sicer v naravi precej," je še pojasnil.

Predstavnik Arsa je na vprašanje, v katero smer je veter nesel dim, odgovoril, da se je v prvih dveh urah od začetka požara veter trikrat obrnil. "Najprej je pihal v smeri Rakeka, nato v smeri Begunj, nato Cerknice in na koncu za kratek čas še v smeri Velikega Javornika."

Predstavnik podjetja: To je velik šok, ne vemo, kako naprej

Tehnični direktor podjetja Rok Žgajnar je pohvalil delavce, češ da so dobro odreagirali, nato pa povedal, da so v podjetju še vedno v šoku. "To je velik šok, ne vemo, kako naprej. Najprej bomo imeli krizne sestanke, nato pa bomo videli."

Dejal je, da zaloge praktično ni več, ni pa znal napovedati usode delavcev. "Zaenkrat imajo vsi pogodbo, kako pa bo dolgoročno, pa ne vem. Nimam odgovora, ne znam vam povedati".

Dodal je tudi, da je bilo podjetje zavarovano za primer požara.

"Vse službe so opravile delo, kot je treba. Prej so bile v podjetju redne vaje, tako da so poznali objekt in je bil odziv hiter," je poudaril Šarec.
"Vse službe so opravile delo, kot je treba. Prej so bile v podjetju redne vaje, tako da so poznali objekt in je bil odziv hiter," je poudaril Šarec. FOTO: Aljoša Kravanja

Gasilci bili na kraju v šestih minutah, požar jih je gasilo 314

"Ob 20.17 smo prejeli obvestilo o požaru in prvo vozilo je bilo na kraju 20.23. Že med potjo smo aktivirali dodatne enote iz gasilske zveze Cerknica, nato pa še od drugod," je intervencijo opisal Kranjc.

Skupaj je bilo na kraju 31 enot iz sedmih gasilskih zvez in 314 gasilcev. "Požar je bil obsežen, sevanje ognja je bilo močno, valil se je gost črn dim. Objekt ni bil konstrukcijsko varen, zato smo ga lahko gasili samo od zunaj, zaradi višine pa smo morali uporabljati gasilsko lestev."

Predstavnik podjetja Fragmat je dejal, da je požar velik šok in da odgovorov še nimajo.
Predstavnik podjetja Fragmat je dejal, da je požar velik šok in da odgovorov še nimajo. FOTO: Damjan Žibert

En gasilec se je nadihal dima, oskrbeli so ga reševalci iz Zdravstvenega doma Cerknica, ki so bili prisotni pri intervenciji.

"Požar je bil lokaliziran med deseto uro in polnočjo, do približno dveh zjutraj pa je še potekalo zalivanje zadnjih žarišč. Gasilska straža še vedno poteka," je še dodal Kranjc, ki je zanikal, da bi bil dostop do mesta intervencije otežen.

Za gašenje so porabili 1100 kubičnih metrov vode, največ pozornosti pa so najprej namenili obrambi ostalih nepoškodovanih objektov: "Na sosednjih stavbah so ponekod popokala okna".

Komunala Cerknica je obvestila porabnike pitne vode iz naselij Cerknica, Dolenja vas, Dolenje Jezero, Goričice, Grahovo, Ivanje selo, Lipsenj, Martinjak, Otok, Podskrajnik, Rakek, Slivice, Unec, Zelše, Žerovnica, Gorenje Jezero in Laze, da je treba do preklica pitno vodo preventivno prekuhavati. Zadostuje, da voda burno vre tri minute, nato jo hranite v hladilniku in porabite v 24 urah. Če je voda motna, jo pred prekuhavanjem zbistrite z usedanjem in nato filtrirajte, še svetujejo v podjetju.

Pohvale gasilcem za odlično opravljeno delo

Minister Simon Zajc si je že v četrtek ogledal prizorišče požara in se zahvalil intervencijskim ekipam in gasilcem za hitro in učinkovito ukrepanje. Povedal je, da ni gorelo nič takšnega, zaradi česar bi lahko predvidevali, da bo prišlo do hujše okoljske škode. "Ni gorelo nič podobnega kot v Kemisu, s čimer se zdaj vlečejo vzporednice. Je pa Kemis poskrbel, da je bila ta intervencija tako hitra," je zagotovil. Po njegovih besedah so imeli v obratu pravilno požarno varnost zagotovljeno.

Kot je še dejal, ga je najbolj skrbelo, kaj bo z vodami. "Ampak so poskrbeli za obvode ter poskrbeli, da se jih je zajezilo. Po prvih analizah, ki jih je naredila terenska laboratorijska enota, ne pričakujemo, da bo prišlo do kakšnega hujšega onesnaženja okolja, kar je dobra novica," je ponovil.

Ekipe so sicer po Zajčevih besedah še na terenu. Ko bodo dobili rezultate dodatnih analiz, bodo okoliških prebivalcem posredovali dodatna navodila.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (301)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
15. 06. 2019 09.11
-2
Vse ste zagiftal kdo bo plačal ljudem pridelke in poskrbel za zdravje
dajno
15. 06. 2019 08.19
+3
Glede na izsledke torej lahko kurimo vse odpadke? Koga farbate da je vse ok
dajno
15. 06. 2019 08.02
+1
Glede na izsledke... Torej lahko vse smeti kurimo koga farbate
Neutrino
14. 06. 2019 21.46
+7
Če bi bila proizvodnja Fragmat še vedno v Ljubljani Ob Železnici ne bi zgorelo ker je lokacija predraga. So že naredili analizo dioksinov, še posebej najbolj strupenega TCDD? Verjetno ne ker bi bil šok. Čez par let pa nepričakovan porast raka v regiji. Zakaj Zavod za Varovanje zdravja, civilna zaščita ali pa biokemični inštitut ne naredi analize vseh toksinov v zraku, vodi in tleh in to javno objavi? Ljudje imajo pravico vedeti resnost katastrofe. Nekako to spominja na dogodek pred leti v kraju Pripyat kjer so 2 dni gledali čudovit moder dim...
slavo1
14. 06. 2019 20.40
+2
Zavarovalnina pa 10 x večja ….da se splača zažgat
markym77
14. 06. 2019 20.09
+3
tričetrt bajt ima pa stiropor na fasadah, ker je poceni. in to je edini razlog.
followme
14. 06. 2019 19.56
+9
Nisem gasilec pa me nekaj zanima. Pozar omejili in ga pogasili. Vendar objekt je pozgan do tal. Zanima me.... ce ga nebi gasili bi enako pogorelo vse
RamzesII
14. 06. 2019 20.03
+2
Bistveno vprašanje je s čim so gasili, z vodo kajpak, klasika, v specifičnem obratu s specifično proizvodnjo.
fame01
14. 06. 2019 20.04
+0
Probej si to tko predstavljat... v kuhinji ti gori miza....če jo boš pustil da pogori ti bo pogorelo stanovanje, če boš pa gasil bo pa samo miza zanič!
followme
14. 06. 2019 21.34
+5
To mi je jasno. Ampak tukaj je gasilo 300 gasilcev. Ogromne kolicine vode...... pa je vseno pogorelo do tal. Razumem tudi to da je bila ogromna temperatura, da so gorele vnetljive snovi. Vse lepo in prav da so gasili. Ampak ce pogledas z druzga stalisca. Bi vse bilo prej koncano ce bi pustili da pogori
zmago56
14. 06. 2019 19.41
+11
Je Šarec videl, da se tam gasilci zbirajo pa je mislil, da gre za gasilsko veselico in se takoj tja odpravil.
fame01
14. 06. 2019 20.39
-3
Ti šarcu do kož'ce na podplatih ne sežeš!
Naj bi
14. 06. 2019 19.39
+3
Cenilec škode ni župan, kriminalist in podobni... Ponavadi je to zavarovalnica po dogovoru seveda...
Naj bi
14. 06. 2019 19.33
+9
To, da gori skoraj vsak dan je ratalo modno. Vprašanje je kje se bo vžgalo jutri.
srecnokekec
14. 06. 2019 19.04
+29
Ekstrudiran polistiren ali ali kratko XPS. Proizvodnja XPSa je zahteven proces. V segret ekstrudor se dodaja material katerega polž potiska maso proti izhodu ekstrudorja. Prav pred koncem ekstrudorja se dodajata dva utekočinjena plina da pride do penjeja materiala. Ker sta plina vnetljiva lahko pride do samovžiga zaradi statike kar ni tako poredko. Ko zagori plin je potrebno takojšnje ukrepanje, če se malo zamudi zagori ekstrudiran polistiren. Ko zagori XPS je potreben precejšen napor, da se ga pogasi. Ko zamudiš nekaj prvih minut potem največkrat tovarna pogori do tal. Ko se ekstrudiran polistiren razgori potem skoraj ni možnosti uspešnega gašenja, na žalost.
badcat
14. 06. 2019 18.40
+3
Tale župan je pa dobr informiran ka se dogaja v tej firmi......je kr hitr tud ocenu, da je blo skode za 5 mil.€ v materialu.....je blo kj njegovega zraven???
kadabra
14. 06. 2019 18.47
+4
Sploh ni blo eksplozije. NLP so skrival tam not in župan je to vedel! Zdej pa hitro idi to informacijo naprej po vasi povedat
kadabra
14. 06. 2019 18.15
+26
Ja nič...zaprimo vse tovarne, da bodo lahko okoljevarstveniki lahko končno živeli v čisti zeleni naravi. Ne vem pa, če se zavedajo, da bodo brez gume, brez izolacije, brez avtomobilov, elektronike,.... elektrike in posledično brez facebooka, instagrama in ostalih spletnih strani kjer se lahko pritožujete za vsako stvar.
pop greznica
14. 06. 2019 18.17
+16
Niso problem tovarne, problem je ker je lastnikom škoda denarja za filtre in požarno varnost,država pa to dovoljuje
kadabra
14. 06. 2019 18.26
+28
Mogoče res, ampak za podjetje Fragmat tega ne bi rekel. Poznam to podjetje in vem, da so imeli za vse odlično poskrbljeno. Vedno lahko pride do nesreče. Če se vname stiropor potem ga ni junaka, ki ga lahko pogasi. Vsekakor je to katastrofa za naravo, ampak razne vsemogočne teorije in napadanje je zares povsem nepotrebno.
butalistan
14. 06. 2019 18.33
-4
Ugasnimo slovenistan pa bo. Ga ne rabimo. Crkne naj.
kadabra
14. 06. 2019 20.01
+4
Si že kdaj v življenju storil kakšno napako? Na svetu je ogromno tovarn. Večji čudež bi bil, če ne bi nikoli nič zagorelo.
el capitano
14. 06. 2019 20.14
+5
V Furlaniji kjer obcasno zivim ,je ogromno tovarn in ne pomnim, da no kaksna zagorela.Dejmo se rajsi vprasat ,kaj se tukaj dogaja ,danes pozar na neki deponiji...Takih napak se ne sme delat in pika..
kadabra
14. 06. 2019 20.26
+4
Potem pa svaka čast! Jaz živim v mali vasi kjer je 30 hiš in v zadnjih 10ih letih smo imeli dva večja požara. Nekomu je razneslo plinsko bombo, sosedu pa je gorela štala. Nesreče so vedno se in se vedno bodo dogajale. No, razen, če ljudje odidemo iz tega planeta. Kar se pa tiče požarov raznih deponij ali pa recimo lanskega požara na Vrhniki...tukaj pa se lahko malce bolj vprašamo kaj je res v ozadju.
lumpimonster
14. 06. 2019 18.05
-13
Lol delajo se šokirano v resnic bodo p tko lepo mastno zaslužl da kr glava boli :D dobri so dobri hitr iskoriščajo vroče poletne dni,kriminalisti pa da so najboljsi na svetu....vseeno nimajo ŠANSSSS da bodo kej *otkrili *
MladostNiNorost
14. 06. 2019 18.07
+8
hotchilipoper
14. 06. 2019 18.03
+3
Kriminalisti so zaključili z ogledom kraja požara v Podskrajniku. Ugotovili so, da je zagorelo v notranjosti proizvodnega obrata, ni pa še znano, zakaj.hahahahahahahahaha,zakaj so pa zaključili,če še ne vejo
MladostNiNorost
14. 06. 2019 18.07
+1
z ogledom* ? analiza, preizkava? razcisti pojme (pri sebi)
hotchilipoper
14. 06. 2019 18.11
+0
Ok in kdaj bodo rezultati?čez eno leto al kasneje tako kot v kemisu.
Manandi
14. 06. 2019 17.16
-27
Vse več škode kot požar naredijo šlampasti Gasilci, ki z svojim nestrokovni delom špricaj gasa zasvinjajo vse bližnje potoke in okolico. Danes enormne količine vode nalivajo na zelo strupene snovi..?? Že večkrat so gasilci naredili več škode kot koristi..
jest...
14. 06. 2019 17.42
+13
mogoce ti nebi skodil en pregled na PKL !!!
borec91
14. 06. 2019 17.53
-6
ajn
14. 06. 2019 17.56
+5
@Manandi Kje ti spiš da te ne ukradejo? Ti si ziher strokovnjak na tem področju.
borec91
14. 06. 2019 17.58
-1
res to je kot ce bi se zlila cisterna olja ali nafte oni pa spirali z vodo pri takih pozarih lahko z vodo branis ostale objekte in stem ne zastrupljas vode zato smeti kurijo v sezigalnicah. in visja temperatura nastane man je skodljivih snovi
birtm
14. 06. 2019 18.17
+4
Retardiranec od človeka... Žal ni možen drugačen komentar...
pop greznica
14. 06. 2019 18.19
-1
Manandi ti si pa res diplomiral na strokovni šoli za trolanje
jaky
14. 06. 2019 18.36
+6
Privoscim ti da ti zagori stanovanje, da pridejo gasilci in pocakajo da ti vse zgori, da nebi onesnazevali okolja...
el capitano
14. 06. 2019 20.16
+1
akmt
14. 06. 2019 16.33
+11
Predvsem je velika ekoloska katastrofa. In ne katastrofa lastnika
Yokte
14. 06. 2019 18.01
-7
Lastnik bi moral odgovarjati za vso povzročeno škodo, predvsem pa zaradi ogrožanja zdravja ljudi, ker ni sttoril dovolj , da ne pride do ekološke katastrofe takšnih razsežnosti. Ne pa da bo zopet država ščitila povzročitelja. Za to imamo vso potrebno zakonodajo !!! V kratkem obdobju se bi zmanjšalo število požarov in s tem ogrožanja prebivalcev, živali in narave !!! Da ne omenjam zavarovalnic, inšpektorjev, ministrov, sodstva, preiskovalcev itd.
badcat
14. 06. 2019 16.13
+26
Radioaktivno sevanje ...zarad fotovoltaicne elektrarne???? 😂😂😂😂😂😂
RamzesII
14. 06. 2019 20.06
+0
Očitno so jo zamenjali s kakšno drugo, sicer pa to sploh ni elektrarna v tem kontekstu.
el capitano
14. 06. 2019 16.06
+0
Verjetno je v nekaterih pozarih res boljse, da se pusti, da object zgori..
User1538643
14. 06. 2019 15.51
+0
Ali sta Kranjca v sorodstvu, občina in komunala?