8°C

Prvič so ga ujeli, poskusil še drugič. Tudi tokrat brez uspeha

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
N.S. /
KOMENTARJI
27
Hrvaški voznik tovornega vozila je na tovornem delu prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen, so mu policisti izrekli globo. A to ga ni ustavilo. Še isti dan je namreč z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri avtoceste, znova prevažal neko drugo vozilo in bil zaradi tega ponovno preobremenjen. Tudi tokrat je dobil globo.

Štajerski policisti so, v sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov, v torek, 13. oktobra, med 7. in 14. uro, na nekdanji cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica–Gruškovje, izvedli poostren nadzor. V njem so sodelovali s Fursom, Darsom, Inšpektoratom RS za infrastrukturo, Inšpektoratom RS za okolje in prostor ter družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil.

Kot so sporočili s PU Maribor, so v času nadzora ustavili 79 tovornih vozil in dva avtobusa in ugotovili 14 kršitev. Izpostavili so hrvaškega voznika tovornega vozila za prevoz vozil, ki je v jutranjem času na tovornem delu prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen, so mu policisti izrekli globo. A to ga ni ustavilo.

Po poldnevu je namreč isti voznik z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri avtoceste, ponovno prevažal neko drugo vozilo in bil zaradi tega znova preobremenjen. Tudi tokrat je dobil globo. "Kot kaže, je voznik lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjamo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora," pravijo na PU Maribor.

Prometna signalizacija na portalu
Prometna signalizacija na portaluFOTO: PU Maribor

Posebej pa so opozorili vse udeležence cestnega prometa, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko. Ob nadzorih pa policisti opažajo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo.

V včerajšnjem poostrenem nadzoru na avtocesti A4 so policisti namreč ugotovili kar 25 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem voznikom so izrekli predpisano globo 160 evrov.

Informacije o spremenljivi prometno informativni signalizaciji na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest, so dostopne naspletni povezavi

Pasica koronavirus oktober