Črna kronika

Razgrajal po Slovenj Gradcu

Slovenj Gradec, 05. 11. 2007 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vinjen 28-letnik je ustrahoval Slovenjgradčane. Pomagal si je tudi s psom, ki je celo ugriznil policista.

V petek in soboto, 2. in 3. novembra, so policisti na podlagi prijav kršitev javnega reda in miru ter neprimernega zavarovanja nevarne živali skupno sedemkrat obravnavali 28-letnega kršitelja iz Slovenj Gradca, zoper katerega so zaradi ponavljanja kršitev pod vplivom alkohola odredili tudi dve pridržanji do streznitve.

Vinjen moški je v petek in soboto razgrajal po Slovenj Gradcu (simbolična fotografija).
Vinjen moški je v petek in soboto razgrajal po Slovenj Gradcu (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Začnimo na začetku. V petek ob 12.43 uri se je 28-letnik pred stanovanjsko hišo v Slovenj Gradcu nedostojno vedel, razgrajal, kričal in tolkel po vratih stanovalcev. Prihiteli so policisti, ki so mu zaradi kršenja javnega reda izdali nalog za plačilo globe. Udarec po denarnici ga ni izučil, ob 18.04 uri se je v gostinskem lokalu v Kotljah nedostojno vedel do strežnega osebja, ki mu zaradi očitnih znakov vinjenosti ni postreglo z alkoholno pijačo. Spet so prišli policisti, do katerih je bil prav tako nesramen. Vklenili so ga in ga pridržali do streznitve, obenem pa so mu pod nos pomolili nalog za plačilo denarne kazni.

Slovenjgradčan se v soboto po odhodu s policijske postaje ni umiril. Ob 11.47 uri je stanovalcem bloka v Slovenj Gradcu grozil s pretepom. Tokrat ni bil sam, imel je psa brez nagobčnika. Ko so na kraj prišli možje v modrem, je pes skočil v enega od njih in ga ugriznil v čevelj. Policisti so spet izdali plačilni nalog zaradi kršenja miru in kršitev Zakona o zaščiti živali. Manj kot uro kasneje, ob 12.25 uri, je 28-letnik na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu žalil mimoidoče in jim grozil s psom, ki še vedno ni imel nagobčnika. Še preden so prišli možje postave, pa je odšel s kraja, zato so mu plačilni nalog vročili kasneje.

Nekaj ur je bilo zatišje, nato pa je taisti moški ob 18.47 uri v bloku v Slovenj Gradcu razbijal po vratih stanovalcev, kričal in razgrajal. Tudi po prihodu policistov se ni umiril, grozil je stanovalcu bloka, nedostojen pa je bil tudi do mož postave. Spet so ga vklenili in ga odpeljali na postajo, kjer je ostal do streznitve. Izdali so mu, seveda, že peti nalog za plačilo globe.

Zelo aktivni razgrajač bo moral skupno plačati 2.072,75 evra, zaradi kršenja javnega reda in miru 1.272,57, zaradi kršenja zakona o zaščiti živali pa 800 evrov.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mihec.zupopihec@email.si
06. 11. 2007 16.58
slovenjgračani znate tako ali tako samo v skupinah biti močni, takrat k vasje več kot 6 ali 10 na kupo, k ste pa kot posameznik ste pa tiho k riti.. kr poglejte kuna pa fujsa k sta sama si nič ne upata, k jih mata pa 10 opic okoli sebe so pa najbol močni na koroškem.. glej posamezniki ste navadni luzerji k osnovnih šol nimate končanih, pa se skrivate za svojo bando 10-30 ljudi prpe navadne ste, p***e slovengraške... k pride pa specialna enota še pa še tistih 30 kunovih pajdašev poserje a pol bi pa to naj bila neka mafija.. dej dej dej
mihec.zupopihec@email.si
06. 11. 2007 13.49
SSM novp to ni iz filmov ampak iz resničnega živlenja, k ti nekdo serje in ga spomniš da ti nima zakaj srati!!! k ti nekdo hoče nekaj narediti pa mu pokažeš da se je spravil na napačnega, k nekdo teži komu od tvojih najbližjih in mu zopet pokažeš da je napačnim... in nisem pubec smrkavi!!! tako pač je!! js se držim načela da za sebe in za tiste k mi kaj pomenijo bom tudi ubijal... naredu bom pa vse da bom nasprotnika unesposobu, pa tudi če mu bom mro pol ure po glavi skakat, ne bom nehu dokler ne bo mogu več ostat.. pa lp
Caterpillar
06. 11. 2007 09.27
no ja, pr nas na postojnskem takih problemov se nimamo. Zanekrat so se vedno zabavljaci :) Pa tudi ne vem, ce imamo ze kake prave klosarje...
badabum
06. 11. 2007 00.27
mihec : preveč filme gledaš pubec smrkavi...
mihec.zupopihec@email.si
05. 11. 2007 23.25
eden malo bolj šraja k je pejen se ga pa vsi bojijo... če se ne znate tepsti dobite nekje eno lesen kol al pa železn pa iz zaleta po buči pa en cajt nev več sraju na koga al pa mu grozil... k bo pa po tleh pado pa še 5 krat na glavo iz zaleta skočit, pa zobe na robnik pa še mal po asfaltu šobat z njegovo glavo... pijanca ni problem na tla dobit al pa ga onesposobit... vi se pa tega goldija bojite... k že črvi v njemu lezejo!! kje vas je več v hlačah.... a mormo res vse probleme krajani zgornje mežiške doline porihtat!! heh smešni ste vi klošar vas ustrahuje
Caterpillar
05. 11. 2007 21.56
mihec.z... : a ne bi ti se enkrat zavihtel pesti :)
indefinable.motiv@gmail.com
05. 11. 2007 21.03
romy.zup Se strinjam s tabo. Mislim da je v naši državi največji problem pri boju proti kriminalu v neučinkovith tožilstvih in sodiščih. Ko poslušaš obsodbe slišiš samo oproščen ali pogojna kazen, kar je enako nič.
romy.zup@gmail.comm
05. 11. 2007 19.52
Policisti so nasilneža prijeli, pa kaj ko ga bo sodišče izpustilo. TO JE JALOVO DELO POLICISTOV. PROBLEM JE POPOLNOMA DRUGJE V TOŽILSVO IN SODSTVO in spet smo pri g. Brezigarjevi in g.Šturmu. ČE VAM ZAKONODAJA TO NE OMOGOČA JO SPREMENITA SAJ STA NA VLADI.
pumpar@volja.net
05. 11. 2007 18.53
Še premal...kje so mel pendrike takrat?
mihec.zupopihec@email.si
05. 11. 2007 18.10
temacni tale goldi pa res ni strašno nasilen tip, sicer ne vem kako se ga bojijo domačini ampak tega klošarja sem js prtepu k sm hodu v 3 letnik, ker je v parku nekaj tulil na mne in iz žepa potegnil nož.. pa sem mu mal face gr odpro in sem mel mir pred njim!!!! ne vem zakaj zarad takih kličejo policijo z bejzbolko po buči pa se bo umiro
123_Zoke_vec_ni
05. 11. 2007 17.48
V bistvu gre za slovenjgraškega klošarja, mislim da mu rečejo Goldi. Strašno nasilen tip. Tu se šele pokaže vsa nemoč policije, ki nima pooblastil takega človeka preventivno zapret za ene pet let, potem pa ga šele privest pred sodnika. Medtem pa ma da dežuje v celici....
saladin@email.si
05. 11. 2007 17.21
gor jim brez specialne enote teško kaj naredit...vem za primer ko je tip pometel z 5 policaji...na koncu so mogli poklicat specialno enoto...vse v okolici SG.
Saj ne bo plačal. Sodnika bo poslal v PM in skušal pretepsti policiste. Namesto plačilnih nalogov bi bilo primerno uporabiti gumijevke.