Črna kronika

Na Gorenjskem se je prevrnil tovornjak, z njega pa zgrmela odpadna kovina

Kranj, 19. 02. 2019 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gorenjski policisti opozarjajo na nevarnosti nepravilno naloženega in zavarovanega tovora. V zadnjih dneh so namreč obravnavali že tri takšne primere, nazadnje se je prevrnil tovornjak s priklopnikom in naloženo odpadno kovino. K sreči ni bilo hujših posledic, je pa bil promet več ur oviran.

Zaradi prevrnjenega tovornjaka in razsutega tovora je bil promet več ur oviran.
Zaradi prevrnjenega tovornjaka in razsutega tovora je bil promet več ur oviran. FOTO: PU Kranj

V ponedeljek pozno popoldne se je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v Podbrezjah prevrnilo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je imelo naloženo odpadno kovino. Tovor se je razsul po travniku ob vozišču, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. V nesreči se je poškodoval potnik, ki je sedel poleg voznika v tovornjaku. Promet pa je bil več ur oviran.

To je že tretji primer v zadnjih dneh, ko bi zaradi nepravilno naloženega tovora lahko nastale težje posledice za druge udeležence, opozarjajo gorenjski policisti. Prejšnji četrtek dopoldne se je podobna nesreča zgodila v Tržiču, ko je s tovornega vozila na cesto in pločnik zgrmela hlodovina. Isti dan zvečer pa je med prevozom po gorenjski avtocesti s prikolice padel nov pomivalni stroj

V Tržiču je s tovornega vozila na cesto zgrmela hlodovina, k sreči v tistem trenutku ni bilo v bližini drugih vozil ali pešcev.
V Tržiču je s tovornega vozila na cesto zgrmela hlodovina, k sreči v tistem trenutku ni bilo v bližini drugih vozil ali pešcev. FOTO: PU Kranj

K sreči v nobenem od teh primerov ni bilo hujših posledic. Bi pa lahko tovorno vozilo, razsuta hlodovina in večja količina odpadne kovine pod seboj pokopala človeka ali drugo vozilo. "Težje posledice pa bi najverjetneje nastale tudi v primeru trčenja vozila v gospodinjski aparat, ki se je zaradi malomarnosti voznika znašel na avtocesti," so poudarili na PU Kranj. Zato so policisti voznike pozvali, naj ustrezno poskrbijo za stvari, ki jih prevažajo. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petur
19. 02. 2019 17.56
+8
Tisti z zelezom ima visoko tezisce,hlodovina ima visoko tezisce,zato fantje mladi,ne koristite moci modernih kamionov ampak pocasneje,cetudi se sef napihuje.policaji pa bodo vedno vsiljevali svoje lajkaste kritike da opravicijo njihov prvi cilj cimprejsnjega kasiranja.se dve leti,pa bo stirideset voznje tezkih vozil,le brzine se pazite drugo bo ze.
Ramzess
19. 02. 2019 16.29
+7
Ali samo mene posploševanje in da policija vsakršen tovor meče v isti koš z izgovorom nepravilno naloženega in zavarovanega tovora. Kako pa takšen tovor, ko je ta ali pesek, denimo, pravilno naložiš in zavaruješ, da se pri prevračanju tovornjaka ne sesuje iz njega. Ali sploh kaj mislijo, teorije je eno (itak je nepopolna), praksa pa nekaj čisto drugega.
Ramzess
19. 02. 2019 16.30
mikitr
19. 02. 2019 15.09
+5
Ponavadi ljudje v osebnih avtomobilih vozijo dosti slabše(mečkajo,se ne znajdejo ,komplicirajo,...) kot vozniki velikih kamionov ali šleparjev.
ecnarf
19. 02. 2019 14.19
-15
obema vzet izpit za vedno ker to je pa višek malomarnosti in objestnosti
gost1234567
19. 02. 2019 12.18
+17
Včasih so bili tovornjakarji profi vozniki, zdaj pa nivo žal pada in nekateri niso seznanjeni s spremembami prometnih predpisov. Večkrat je že bil primer, ko ob zožanju avtoceste z dveh na en vozni pas v počasi vozeči koloni nekdo blokira oba pasova z vožnjo po sredini, da ga ne bi kdo prehitel - zakon pa pravi, da se je treba v takih primerih na obeh pasovih peljat čisto do konca in potem vključit desno po sistemu zadrge (ena-ena). Mnogi se žal vključujejo desno že čisto prezgodaj (dela se zato mnogo daljša kolona kot bi bilo treba), mnogi ne vejo, da se je pravilno treba peljati tudi po levem pasu čisto do konca. In nekateri neuki, žal mnogokrat tovornjakarji, ker so pač večji in močnejši, blokirajo vse za sabo. Povejmo si to prosim naprej, da bo tega čimmanj.
Ramzess
19. 02. 2019 16.31
-1
Eni se pač vključijo prej, če je priložnost, ker na koncu se čaka in čaka, ker redki pač spustijo naprej.
A si ti mal bogi
19. 02. 2019 12.09
+7
Tovornjakarji so v večini objestni vozniki, in mislim da je kontrole premalo. Dnevno jih srečujem in nemalokrat izsiljujejo, brez smernikov vozijo v krožišča, ali pa kar malo po obeh pasovih. Hvala bogu da z voznikom ni nič upam pa da se bo malo zamislil in v prihodnosti vozil bolj previdno.
dunc46
19. 02. 2019 13.31
+13
to so v vecini vozniki brez manir iz jigo rrpublik ,ki jim je mar za ostale saj vozijo slo tablice...preverjeno...
depos
19. 02. 2019 11.26
+11
Zdaj si bojo omislili še znak, GOSPODINJSKI ODPADKI na cesti.