Črna kronika

Robert Rotar umrl naravne smrti, najverjetneje zaradi zastoja srca

Zadar, 08. 08. 2017 07.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zapor, v katerem je v soboto umrl slovenski podjetnik Robert Rotar, je obiskal hrvaški minister za pravosodje Dražen Bošnjaković. Znani so tudi izsledki obdukcije, Rotar je umrl naravne smrti, najverjetneje zaradi zastoja srca.

Hrvaško ministrstvo za pravosodje je na svoji spletni objavilo, da je bil pravosodni minister Dražen Bošnjaković na obisku v zaporu, v katerem je pred kratkim umrl slovenski podjetnik Robert Rotar. Družini pokojnika je izrazil globoko sožalje. 

Minister Bošnjaković je o slovenskem podjetniku, ki je umrl v soboto, 5. avgusta, govoril tudi z upravnikom zapora in zaporniki, ki so bili v isti celici kot Rotar. 

Med ministrovim obiskom se je končala tudi obdukcija, ki so jo opravili v splošni bolnišnici v Šibeniku. Izsledki so pokazali, da je Rotar umrl naravne smrti, najverjetneje zaradi zastoja srca. 

Robert Rotar je umrl zaradi zastoja srca.
Robert Rotar je umrl zaradi zastoja srca. FOTO: POP TV

Ministrstvo identitete pripornika, ki je umrl v soboto, ne navaja, po poročanju hrvaških medijev pa je šlo za 47-letnega Slovenca Roberta Rotarja.

V hrvaškem zaporu od 2. avgusta

Slovenskega podjetnika so Hrvati zaprli 2. avgusta letos. Dan pozneje so ga odpeljali na zdravniški pregled in mu predpisali terapijo, v petek, 4. avgusta, pa se je začel pritoževati zaradi bolečin v prsih in glavobola. Uprava zapora je poklicala nujno medicinsko pomoč, ki je odredila, da nujna intervencija ni potrebna. 

Rotar se je dan pozneje ob 10.10 zrušil v celici in pri tem z glavo udaril ob rob mize ter izgubil zavest. Uslužbenci zapora in drugi zaporniki so mu takoj nudili prvo pomoč ter poklicali reševalce. Zapornika so odpeljali v splošno bolnišnico Zadar, kjer pa je ob 11.05 umrl, še piše na spletni strani hrvaškega pravosodnega ministrstva. 

Uprava zapora je o zapornikovi smrti obvestila policijsko postajo v Zadru, tamkajšnje okrožno sodišče, okrožno državno pravobranilstvo ter družino pokojnega zapornika. 

Časnik Zadarski list je v nedeljo pisal, da je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga potem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati nekaj več kot 730.000 evrov odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni