Črna kronika

Romuna spet ponarejala

Ljubljana, 02. 08. 2007 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so ujeli Romuna, ki sta v Ljubljani dvigovala denar s ponarejenimi bančnimi karticami.

Zasežene ponarejene bančne kartice
Zasežene ponarejene bančne kartice FOTO: PU Ljubljana
Ponarejene bančne kartice
Ponarejene bančne kartice FOTO: PU Ljubljana

25. julija je predstavnik banke obvestil policiste Policijske postaje Ljubljana Center, da so v več bančnih avtomatih v centru Ljubljane našli plastične kartice, za katere sumijo, da so ponarejene. Policisti so ugotovili, da gre za plastične kartice z magnetnimi zapisi, ki pripadajo originalnim bančnim karticam iz Velike Britanije.

Policisti so kasneje ob železniški postaji v Ljubljani zaradi suma, da sta dvigovala denar s ponarejenimi karticami, ustavili Romuna, stara 21 in 25 let. Pri sebi sta imela več predmetov, ki so jih policisti zasegli, in sicer prenosni računalnik, štiri mobilne telefone, SIM kartice, 26 ponarejenih kartic in okoli 5.000 evrov. Osumljenca so pridržali.

V nadaljnji preiskavi so ugotovili, da sta romunska državljana 24. in 25. julija s ponarejenimi karticami šestkrat dvignila denar iz bančnega avtomata, tako da sta ''zaslužila'' 840 evrov. V 16 primerih poskusa dviga je bila avtorizacija zavrnjena. 27. julija so na ljubljansko tožilstvo zoper Romuna podali ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine in poskusov, nato pa ju je zaslišala tudi preiskovalna sodnica, ki je zanju odredila pripor.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ekolog
04. 08. 2007 10.19
Ja tako je zaradi nekaj primerkov. Kako so naprimer v šoli učitelji kaj dosegli - ko so zaradi enega razrednega norca kaznovali cel razred z prepovedjo končnega izleta. Samo z takim pristopom lahko kaj narediš, če pa bomo vedno gledali na muslije in podobno sranje kot na tri pokvarjene na 100 dobrih, ne bo nigdar mira!!!!!!
y0han1@hotmail.com
03. 08. 2007 11.32
Zaradi nekaj posameznih primerov generalno obsoditi celo nacijo in jo "posebej" obravnavati na meji?
civitasstain@gmail.com
03. 08. 2007 08.31
"Kar se Janezek nauči, to Janezek zna."
ialidic@gmail.com
03. 08. 2007 08.25
Da se bo videlo, kakšen rasist sem za te vzhodnjake, ki hodijo na našo stran praznit bankomate, krast avtomobile, ponujat ponarejeno zlatnino in v najboljšem primeru na tržnicah postavljat štante z ničvrednim blagom, in čim zagledajo policaje, pospravijo in se odpeljejo s svojimi škodami, pojasnjuje pričujoča anekdota: Zgodnje poletje. Sončen dan v mestu. Dopopldne. Tip mi na prehodu za pešce z avtom zapelje čez prste, sicer ni bilo tako hudo, kot bi lahko bilo, ker sem odskočil, a vendar. Ozrem se in zagledam avto, kupljen verjetno na avtomobilskem odpadu v Munchnu (kako so se zahodni Nemci rešili svojih letečih drvarnic in onasnaževanja svojega ozračja je svetovni fenomen racionalne miselnosti) in seveda vzhodna tablica. Zavpijem, razsrjen kot vrag: "Preklet Rus hudičev!" Tip z ročko odpre okno, porine svojo debelo glavo skozi šipo, se ozre malo nazaj in prav nič prizadet zakraka v izraziti poljščini: "Ja nie Rus! Ja nie Rus!" Jaz pa nazaj: Pa isti ti je to k****!" Morda sem ga užalil. Kasneje sem razmišljal, da mogoče moj jezni klic ni bil na mestu, ker menda niso krivi, da so 40 let capljali na mestu, ker jih je okupiral Sovjet, a ljudje teh vzhodnjakov nekako ne marajo, ker se jih drži negativni prizvok, ali pa hočemo mi z vsako gesto dokazati, da smo superiornejši. A če se postavim v njihovo kožo, poskušam nekako razumeti njihova dejanja, čeprav težko, da mu sredi tiste revščine res ne preostane drugega, kot da se poda v dežele srečnejših ljudi, kjer imajo malo več pod palcem in si lahko več privoščijo in krade iz njihovih bankomatov. Slabe vesti gotovo nimajo, saj ne kradejo kradejo svojim. Stari ljudje pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra in za nekaj slaba.Svobodna Evropa pa ni samo blagostanje, za seboj potegne tudi krdela tistih ljudi, ki ne bodo nikoli razumeli, zakaj gre nekaterim boljše, nekaterim pa ne, zato pač je tako, kot je.
deyann007@hotmail.com
02. 08. 2007 22.43
Ampak teli romuni morjo pa skos neki.. a sploh znajo kej druzga kot mutit s karticami po svetu? Jaz bi vse romune močno pregledal na meji. Ali pa jih kar preusmeril h hrvatom, itak ne bi veliko zamudili, ker denarja itak nimajo, da bi kaj zapravili. Upam, da bo Bruslju kmalu žal, da so romuni v EU.
sreča je to, da so takšni državljani EU na naših cestah precej opazni.. od avtomobilov v katerih se vozijo, preko barve kože do ponarejene zlatnine na njihovih rokah.. če nekdo vidi, da se takšni avanturisti motajo okrog po soseski naj hitro pokliče policijo, da pride preverit situacijo..
wertzu_
02. 08. 2007 16.48
še dobr da sm skoz brez dnarja,če pa že slučajn kj dnarja pride koi gre, tko maš še najmn problemov :D
fubu@siol.net
02. 08. 2007 14.06
to je šele začetek
lalala3@email.si
02. 08. 2007 13.50
Ah, nasi novi cudoviti EU sodrzavljani...