Črna kronika

S padalom na obisk k sosedu: končal v krošnji drevesa

Gorenja Trebuša, 23. 04. 2019 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

52-letnik je s padalom vzletel na travniku pred domačijo in se spustil k sosedom 200 višinskih metrov nižje. Ker pa je napačno ocenil višino, se je njegov let končal v krošnji 20 metrov visokega drevesa tik ob njegovem cilju. Potem ko je nekaj metrov drsel ob deblu drevesa, pri čemer si je poškodoval obe nogi, je obvisel 15 metrov nad tlemi.

Policisti so konec tedna na območju Gorenje Trebuše na Tolminskem obravnavali nesrečo 52-letnega padalca, ki se je huje poškodoval. V akciji sta posredovala tudi pripadnika gorske policijske enote.

Nesreča se je zgodila v soboto popoldne v zaselku Razazija na 790 metrih nadmorske višine. 52-letnik iz Ljubljane je z jadralnim padalom vzletel s travnika izpred ene od tamkajšnjih hiš in letel proti travniku blizu drugega stanovanjskega objekta približno 200 višinskih metrov nižje.

Po približno petih minutah, ko je že pristajal, pa je narobe ocenil višino in tik pred travnikom zadel vrh približno 20 metrov visokega drevesa. "Posledično je s sedežem jadralnega padala drsel skozi krošnjo drevesa, dokler se vrvice kupole jadralnega padala niso ovile okoli vej in tako zaustavile nadaljnje padanje. Obvisel je približno 15 metrov nad tlemi," je o v sporočilu za javnost o dogajanju zapisal predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik

Med padanjem oziroma drsenjem ob deblu drevesa se je moški z nogama večkrat zataknil za veje in si obe nogi tudi poškodoval - sumijo na zlom obeh gležnjev. 

Poleg pripadnikov policijske gorske enote, ki sta opravljala naloge reševanja ponesrečenca in ogled kraja nesreče, so posredovali tudi reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovanca spustili z drevesa in mu nudili prvo pomoč. Nato so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tornadotex
23. 04. 2019 19.36
+2
Miiiiciiii ,prihaajaam...
Imsori
23. 04. 2019 15.56
+14
Sosed, prlet na gajbo pira....Že letim.
flojdi
23. 04. 2019 15.15
+16
. vsa čast za uporabo čudovitega prevoznegaSredstva" ; želim mu čimprejšnje okrevanje. potem pa samo ponovno tAko prevažanje , in brez nesreče !
rdeč alarm
23. 04. 2019 14.50
-1
Dobro da ni priletel v vodjak.a je sosed dobro so ga že rešili iz vodnjaka? Ma mislim da je sedaj dobro,ze dve uri se ne dere na pomoč.