Črna kronika

S takšnim nevarnim prevozom tovora namesto do cilja do visoke globe

Maribor, 19. 10. 2018 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poostren nadzor cestnega prometa z imenom Morska deklica, ki je bil osredotočen na tovorna vozila in avtobuse, je razkril zaskrbljujoče podatke. Skoraj 40 odstotkov vseh kontroliranih voznikov tovornih vozil je kršilo cestno-prometne predpise.

V poostrenem nadzoru cestnega prometa, imenovanem Morska deklica, so policisti na območju Policijske uprave Maribor v sredo med 7. in 14. uro kontrolirali tovorna vozila in avtobuse. Policistom so se pridružili tudi drugi državni organi (Inšpektorat za infrastrukturo in Finančna uprava). Nadzor so izvajali na avtocestah A4 Maribor–Gruškovje in A5 Maribor–Murska Sobota.

V času nadzora so opravili celovito kontrolo 50 tovornih vozil in šest avtobusov. Kršitve predpisov so ugotovili pri 19 voznikih tovornih vozil. Ugotovili so dve prekoračitvi hitrosti voznikov kontroliranih vozil, šest kršitev povezanih s počitki in odmori voznikov, dve kršitvi v zvezi z delovanjem tahografa, sedem kršitev, ki so se nanašale na preobremenitev vozila, dve kršitvi zaradi neuporabe varnostnega pasu, v dveh primerih so ugotovili tehnične pomanjkljivosti na vozilih, štiri kršitve pa so se nanašale na nepravilno zavarovan tovor.

Kar tretjina kontroliranih voznikov je kršila cestno prometne predpise oziroma skoraj 40 odstotkov vseh kontroliranih voznikov tovornih vozil. To je resnično zaskrbljujoč podatek.

Voznik je na priklopnem vozilu prevažal čoln, ki je bistveno presegal dovoljeno širino skupine vozil.
Voznik je na priklopnem vozilu prevažal čoln, ki je bistveno presegal dovoljeno širino skupine vozil. FOTO: Policija

Hujši kršitvi

Policisti so izpostavili primer voznika osebnega vozila, ki je na priklopnem vozilu prevažal čoln, ki je bistveno presegal dovoljeno širino skupine vozil, kar predstavlja izredni prevoz. 

Policisti so vozilo izločili iz prometa.
Policisti so vozilo izločili iz prometa. FOTO: Policija

Še hujšo kršitev je storil poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal poliestrske bazene. Njegov nepravilno naložen tovor je presegal dovoljene mere tako po dolžini kot po širini in tudi po višini. Kot je razvidno iz priloženih fotografij, je voznik tovor zavaroval le s po tremi pripenjalnimi trakovi. Vozniku so policisti izrekli globo v višini 2.430 evrov, pravni osebi, ki je lastnik vozil, pa v višini 8.150 evrov. Seveda so policisti vozilo izločili iz prometa. "Bolje je, da si ne predstavljamo posledic, ki bi jih lahko ta tovor povzročil, če bi se trakovi strgali," so navedli v policijskem poročilu.

Nepravilno naložen tovor je presegal dovoljene mere tako po dolžini kot po širini in tudi po višini.
Nepravilno naložen tovor je presegal dovoljene mere tako po dolžini kot po širini in tudi po višini. FOTO: Policija
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
25. 10. 2018 17.00
-2
samo da se kasira! torej so nehali policaji stavkati! super!!! torej je ta stavka bila blef! in sedaj ni sans da jim bodo dvignili place! blef je spodletel! ha/ha!!!
Petur
21. 10. 2018 22.35
+3
Kristjani...ali se kdo vprasa,koliko kasiramo za mislim najdrazjo ac v evropi za tezka vozila in sicer nepopolno,hitimo pljuvati po ljudeh ki delajo s sendvicem po 20 ur ki jih je kapitalizem pahnil v pasje zivljenje? Kapitalist pohlep je kriv da so nekateri mladi poslani neizkuseni na pot,o tem bi lahko kaj pojasnili ministrom ki posiljajo te policaje na poostrene kapitalisticne akcije.vazno je da se ta kamion ki nam pripelje sleherni kos kruha in kancek mleka,ne zadeva ko prepotentno divjamo nekam .38 let , mnogo napak imam za seboj , ampak slovenci nismo nic kaj lepi na cesti.
ssbobo
21. 10. 2018 15.06
+6
Kombiji niso kamioni...... Kombiste novinarčki kar enačijo z tovornjakarji.......
Ramzess
20. 10. 2018 11.35
+1
Naziv projekta nazora prometa Morska deklica, kaj ima nek nadzor prometa opraviti z Morskimi deklicami, razen če so naivneže lovili v past.
Dbist
22. 10. 2018 11.11
+4
A nisi opazil bazenov na sliki? Te so bili namenjeni morski deklici! Pa kaj ti tu ni jasno?
Castrum
20. 10. 2018 11.15
+6
Pravila kako mora biti tovor naložen, so verjetno postavljena na podlagi dolgoletnih izkušenj in sigurno so usklajena s SLZ, SI.Transport in GZS. Vsako modrovanje v stilu "saj se ni nič zgodilo" je grozljivo in maloumno.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 18.49
+50
Ta poljski sofer je vozil po Poljski pa je bilo vse vredik in veter ga ni odpihnik. Prevozil je Cesko pa je bilo vse vredik in veter ga ni odpihnil. Prevozil je Slovasko pa je bilo vse vredik in veter ga ni odpihnil. Prevozil je Madzarsko pa je bilo vse vredik in veter ga ni odpihnil. Prisel je v Slovenijo, pa vec ni nic vredik. Kar naenkrat je tovor postal premalo in neprimerno pripet. Cudno, da po tolkih km tovora ni izgubil!!! Kar naenkrat je vse postalo preveliko, previsoko, presiroko, predolgo in naj bi celo se veter postal problem...........
štumbamfirer
19. 10. 2018 20.49
+22
če smatrajo da ni glih po nekem PS-u ,bi mu naredili spremstvo,da pride varno do cilja,ne ampak je zgolj cilj kasirati
Apostol1
20. 10. 2018 07.39
+14
svetice.... Pred leti sem kupil WPC talne zunanje obloge (nekakšne plastične deske za zunaj za na tla ), vse skupaj sem naložil na prtljažnik , pripel , preveril in odpeljal domov . Prevozil sem že celo pot domov , delno po avtocesti ,delno po lokalni, kakšnih 30 km in tik pred domom je na cesti nekoliko ostrejši ovinek ,zmanjšam hitrost in pritisnem na zavoro in eno to desko iz sredine tega paketa je tako rekoč izstrelilo in hvala bogu da ni bilo ničesar na njeni poti , ker letela je vsaj 15 metrov in pristala v bližnjem grmovju in če bi bil vmes človek bi mu odbilo glavo , še danes me zmrazi , če samo pomislim kaj bi se lahko zgodilo, ker ugotovitev je samo ena ,nepravilno naložen tovor na avtomobilski prtljažnik. S tem Poljakom je pa popolnoma isto , ni se zgodilo ,lahko bi se pa , meni se je ampak hvala bogu brez posledic , kakšne bi bile pa tule lahko posledice je pa tudi brezpredmetno ugibati ,skratka NEPRAVILNO NALOŽEN TOVOR in za to imamo policijo in predpise in pravilno so policaji odreagirali ob tem nepravilno naloženem tovoru . Zato ne pametuj tule brez premisleka.
Apostol1
20. 10. 2018 07.48
+6
stravski ... Kolikor jaz vem je prevoznik sam dolžan poskrbeti za spremstvo ker to spada pod izredni prevoz . Sicer pa predpisi so jasni in tisti ,ki to prevaža jih je dolžan poznati.
korintos23
20. 10. 2018 08.31
+2
korintos23
20. 10. 2018 08.32
+0
Uporabnik458403
20. 10. 2018 10.28
+20
Apostol1........... Ta tvoja primerjava ni primerljiva... Ne moras primerjati tovora v enem kosu in tovora vec elementov skupaj. Ne mores primerjati voznje tovora na strehi avtomobila bre moznosti primernega gurtanja in zavarovanja tovora z prevozom tovora na tovorni prikolici......... Kot prvo bi moral imeti svoj tovor z vec elementi zavit v folijo pa nisi imel.... Zato ker nisi imel tovora zavitega v folijo in neprimerno zvezanega, ker to na strehi avtomobila ne mores imeti, se ti pac je zgodilo,kar se je zaradi predvsem neprimerne voznje....... Tudi ti ne verjamem, da ti je en element vrglo 15m stran ostali pa ostali na strehi.....kaj takega se ne zgodi, ker ce ti en element izpade ostali imajo ze toliko mesta, da jih gurtna sloh vec ne drzi....... Tudi hitrost mora biti velika, da nekaj vrze 15m stran. Pri zaviranju pa bi ti moralo vse padet po avtu in pred avto........... Ta poljak je imel pravilno pritrjen tovor, drugace trdite lahko samo tista kateri meterije ne poznate. Res, da je tovor velik in zgleda, da je nevaren pa ni....... Tudi gondola izgleda nevarna pa ni, tudi "stekleni mosti" izgledajo nevarni pa niso........ Eden najbolj nevarnih tovorov za prevoz z kamioni so polne pive v zabojih. To ne izgleda na oko nevarno vendar se prvo pivo v flasah pole, pol se glaz premika v zaboju in to pri tezi 24ton. Gurtne ne pomagajo skoraj nic, ker poci zaboj zaradi premika tekocine in flas v njej.........
Primzy D Mimzzy
20. 10. 2018 10.29
-2
nekateri bodo do konca življenja razmišlali po cgansko, da je policija zlo, da so predpisi in psotopki šara za v smeti in da se vse dela po svoje. da bi prešel s tako naloženim tovorm državne meje madžarske in vse naštete države od komentatorja zgoraj, je pa enostavno laž, ker bi ga že na prvi državni meji ustavili in izločili. nekateri pač pišejo neresnice
štumbamfirer
20. 10. 2018 10.48
+0
torej se strinjaš da se samo pokasira in je s tem zadeva rešena,potem je tovor pravilno naložen in nič mu ne manjka
Uporabnik458403
20. 10. 2018 11.23
+14
Primzy....... Moras lociti, kaj je inkasantstvo in kaj je kazen za prekrsek...... Ce se nekdo pelje 200km/h te bolj ogroza kot ta poljski sofer, pa verjemi, da za 200km/h dobi veliko manjso kazen od tega poljaka......... Sam dobro vem kako se tovor naklada, ker imam s tem veliko izkusenj z razliko od tebe in kaksnega policaja, pa trdim, da je bil tovor primerno pripet, problem so lahko le sirina, dolzina, visins, vendar jih ni bistveno prekrsil..... Sirok ni bil niti sirine kamiona zato ni ogrozal nikogar, ceprav so predpisi za kombi drugacni, si zasluzi kazen, ampak ne inkasanstva in izivljanja, zato, ker je poljak...........
Uporabnik458403
20. 10. 2018 11.27
+8
Korintos........zakaj bi pa moral iti cez Avstrijo? Ce je cez Slovenijo blizje..... Sel je mimo Bratislave. Med Bratislavo in Dunajem je eno najbolj vetrovnih obnocij in na stotine veternic, zato se mora ze po logiki izogibati takim obmocjem.......
Primzy D Mimzzy
20. 10. 2018 13.11
-3
oprosti svetice če se trak strga pade ta bazen dol na avocesto in se potem zaradi visokih hitrosti nekdo zaleti in posledično umre to ni inkasantsvo ampak preventiva da do tega pride. pač globe so ap zato da ljudi kaj izuči. nekatere pa do konca življenja ne bo tako kot tebe ne. in inkasantsvo besedo ste si izmislili dnevni prekrškarji. vozite po predpisih pa ne bo nobenih kazni, nak še policije ne boste opazili da je kje.
Uporabnik458403
20. 10. 2018 15.31
+14
Primzy.......prevec risanke gledas...... Na vsaki gurtni je prisit listek na katerem so napisani tehnicni podatki. In ti tehnicni podatki gurtne stejejo in ne osebno mnenje, kaj si kdo misli...... Ce pri nemski kontroli BAG tega listka ni vec na gurtni je gurtna neveljavna in dobis kazen, se vecjo kot da nebi imel gurtne............ So jasna navodila kako se gurtna. Ce je kaksen rob se mora med tovorom in gurtno dati plasticni kotnik. Ta poljak je to storil....... Ena gurtna je vsaj 5 tonska. Zvezal je z 3 gurtni, kar je 15 ton. Tovor je imel manj kot tono, kar pomeni, da je zagurtnal 15 kratnik teze tovora, kar je vec kot dovolj in ustrezno.......... Da bi ta tovor padel na cesto in bi se nekdo zaletel v njega ne bi bilo poskodovanih, kaj sele mrtvih, ker tovor ni tezki in iz materiala, kateri bi se razletel na prafaktore.......jaz sem dobil zelo malo kazni, zadnjo pred nevem koliko leti, tako da ne dolocaj nekomu, kogar sploh ne poznas, da je dnevni prekrskar...... Da ti nekomu privoscis 10 jurjev kazni, pa mora v tebi biti veliko zlobe
ssbobo
21. 10. 2018 15.10
Svetice.... Ustavljal so proti H oz proti HR......... Tako da ne ZOPET KLAFTRAT KE TRI..... Glava je zato da jo uporabljaš ne samo kot stojalo za ušesa pa vakum
Uporabnik458403
21. 10. 2018 17.47
+3
Ssbobo.........to je avtocestno postajalisce kjer imas pod avtocesto 2 podvoza, tako, da ne nabijaj. Je pa to parkink kateri je takoj kjer se zdruzita avtocesti iz Sentilja in Dolga vasi.......SI CIST MIMO
Dbist
22. 10. 2018 11.31
-2
Če bi tista bazena burja dobila pod pravim kotom bi vse letelo po zraku. Če nič drugega bi ju lahko vsaj zaščitil s cerado, da se nebi veter vrtinčil v njih.
vrtnar01
28. 03. 2019 17.22
brezveze13
19. 10. 2018 17.32
+4
omenjajo da so v pregledih sodelovali tudi inšpektoriat za infrastrukturo ,dobro bi jih bilo opozoriti ,ker so že tako pametni za nabijanje glob, da naj začnejo z opozorili tudi na gradbeno inšpekcijo ki dovoljuje izgradnjo raznih lepotnih ograj(betonskih in kamnitih)nekaterih lastnikov parcel direkt na cesto. vozišče s tem tako zožajo da je onemogočen dostop do objektov z večjim vozilom od kombija in če tega nimaš kje obrniti. Treba se je zamisliti kako bi bilo na takšnih območjih v primeru nesreče požara in podobno vsi ti lastniki so se ogradili kot da nimajo več namena objekta renovirati ali da jim ne more zagoreti.gasilci bi v tem primeru morali reševati in gasiti iz zraka,čas triciklov je minil.PO drugi strani država zahteva 4m brežine potoka z ene in druge strani za vzdrževanje vodotokov in za pobiranje kakćnega dobrega drevesa ,naj bi bil njihov lastniku pripada le jelša in grmovje ter seveda davek na zemljišče, D
Kjegavidissss
19. 10. 2018 16.32
+20
Kako je presegal po širini, če ne presega nakladalne površine? Te bazeni so globoki 155cm in če računamo še malo nagiba dvomim da presegajo 250cm....in kako je prišel čez tunele, če je previsok? na sliki bi se lahko reklo da je visok kot vsak vlačilec
Cookie74
19. 10. 2018 17.06
+3
ce je pa že iz slike razvidno, da je presegel nakladalno sirino...
supplement
19. 10. 2018 16.11
+26
teli prevozi se imenijejp "če rata rata."
Ramzess
19. 10. 2018 16.11
+8
"Njegov nepravilno naložen tovor je presegal dovoljene mere tako po dolžini kot po širini in tudi po višini." Očitno preveliki za prevoz po cesti, s takim tovornjakom, bolje v zaprtem kamionu to voziti. Je pa res, da ima v tem primeru smolo tudi naročnik bazenov, ni jih namreč dobil, dokler niso našli primernega prevoza. Ne vem kako jih sicer prevažajo do naročnikov za vgradnjo.
Ramzess
19. 10. 2018 16.13
+10
Zgleda da ne smejo biti trakovi, po mnenju policije, jih je treba kar privijačiti na transportno prikolico ustrezne širine, ki pa zasede skoraj dva vozna pasova.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 16.33
+19
Razzesll....... Kako bos ta bazen spravil v velik-normalni kamion, ce je ze na tej nizki prikolici previsoko?
ata Smrk76
19. 10. 2018 20.21
+5
Ramzess
19. 10. 2018 16.08
+4
"ki je na priklopnem vozilu prevažal čoln, ki je bistveno presegal dovoljeno širino skupine vozil" Kakšno ali katero skupino vozil? Kaj pa če je bila le prikolica preozka, ni bila namreč originalna za ta čoln.
Cookie74
19. 10. 2018 17.24
+3
pankration
19. 10. 2018 14.29
+58
Operacija polnjenje državnega proračuna. Kazen naj napišejo: Vozniku, ki je vozil tak tovor. Lastnik firme, ki je ukazal šoferju, da je tako naložen tovor vozi. Naročnik ker je izbral najcenejšega prevoznika in se ni prepričal če ima prevoznik sploh znanje in mašinerijo za tovrstni transport. Dars ker ga je spustil na avtocesto. Ministru ker ni naredil nič, da se tovrstni primeri ne bi dogajali. Predsedniku vlade, ker je določil takega nesposobnega ministra. Papežu ker ni molil, da bi poslal pamet našim politikom,......Čim več krivcev, več bo država pokasirala.
junij66
19. 10. 2018 15.58
-17
Sebe si pozabil dat zraven.? Da bi ploskal. Ti pa jih ves nabijat v prazno. Svaka ti cast. Kaj pa ce je vozilo od firme ki dela bazene?
Dinho8O
19. 10. 2018 12.47
+25
Malo bocnega vetrcka in tale kamioncek odpihne.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 13.26
-11
Ja in tebe tudi odpihne.... Izgleda da se ta sef ukvarja z taksnimi prevozi in dobro ve v kaksnem vetru sme in v kaksnem ne sme voziti.... Tudi spremlja veter. Ce bi bil ta kombi tvoj bi dovoljeval da bi ti sofer razbil ali prevrnil kombi?
korintos23
19. 10. 2018 13.38
+4
Policisti so to vozilo izločili iz prometa neupravičeno?
Uporabnik458403
19. 10. 2018 13.48
+4
Korintos......Na daljavo tezko recem, se posebej ker gre za kombi in njihove predpise, katerih pa ne poznam najboljse...... Zgurtnano je bilo pravilno to sem preprican, glede sirine in dolzine pa ne vem.... Kazen vec kot 10.000 eur pa sigurno ni primerna...... Tudi izlocitev zaradi vetra ni primerna, ce ni bilo vetra........... Na CMR je pravgotovo pisalo do kaksnega vetra lahko vozi.......tudi prikolico je imel primerno za prevoz takega tovora............. Na koncu je vse pretiravanje in interes pisanje globe......... Po Nemciji jih je veliko taksnih prevozovb pa ocitno je za nemce vredik za nase policaje pa ne........
korintos23
19. 10. 2018 13.53
-3
svetice, če so uakoni in neke norme kršene potem se to ne sme delati! Mene itak ne briga kako in kaj, vem pa kaj so posebni prevozi, vem tudi da so zelo dragi! Da je toti baze v en dober šleper naložil, mislim da ne bi bil kaznovan! Zadnjič šel preko Velebita, v Obrovcu sonce in brez vetra, na pol poti pa da te kap! In kaj bi potem toti šofer naredil?
Uporabnik458403
19. 10. 2018 14.05
+6
Korintos.....ja so zakoni in norme. Tudi pri alkoholu, hitrosti pa se jih krsi........ Slepar ti nic ne pomaga, ker morajo nekako ta bazen razloziti in ga zaradi stebrov, cerade ne morejo, zato zahtevajo odprto prikolico. Pa se slepar je precej visok zato bi imel dodatni problem z visino...... On je imel prav prikolico za prevoz takih bazenov z 3 osmi.............. Ni pomembno kaksno je vreme na Velebitu, ce se tam ne vozi, pomembna je le trasa in veter od naklada do razklada......
korintos23
19. 10. 2018 15.29
+0
Nas je burja dobila spotoma na Velebitu, v par minutah je ponorel svet.
Matickooo
19. 10. 2018 22.36
+0
Se vi hecate ? Vse strebe v vlačilu se lahko odstrani. Pravila veljajo ne glede na lokacijo. Pa nikdar ni na CMRu pisalo do katere hitrosti vetra se lahko vozi
Uporabnik458403
19. 10. 2018 22.49
+7
Matickooo......... Ja se da odstranit in kaj ti to pomaga, da ti pol metra gleda nad streho in za pol metra previsok?
korintos23
19. 10. 2018 12.38
-1
Oni s temi bazeni na bočni veter ni računal???
korintos23
19. 10. 2018 12.41
+4
Danes naj poskusi voziti toti tovor po Vipavskem!
LOPOVIGOTOVISTE
19. 10. 2018 13.01
+9
NI RES ... VSI TAKI KAMIONCKI Z CARADO NISO PRAV NIC MANJ ODPIRNI NA VETER....
junij66
19. 10. 2018 13.07
+1
In? In kaj potem? Tudi če bi bil izredni tovor s spremstvom ne bi pomagalo. Ce piha pa piha. Je pa res da bi se morala prevoz.firma prej pozanimat kako je kaj s predpisi v slo. Možno je tudi da so v državiah različni predpisi
korintos23
19. 10. 2018 13.15
+8
junij, zato pa obstojijo razno razna prevozna sredstva za razne vrste tovora!
Ramzess
19. 10. 2018 16.15
+1
Junij66 saj to je vedno so različni, malo je takih, ki so enaki.
junij66
19. 10. 2018 12.26
+11
Kako so nekateri tu gor pametni. Non stop nekaj nabijajo v prazno tako,da imaš občutek da se v vse razumejo. Razen izpita za avto in kolo drugega nimajo. Non stop pametujejo kako pa tovor zavarovat tako, pa vozit je pravtako,pa kamione na vlake pa držat se pravil .......pa vozniki tov.vozil morajo bit profesionalci. Kaj pa ti ki vozijo avte? Kaj so oni potem? Amaterji. Ve se kako nekaj delajo amaterčki
korintos23
19. 10. 2018 12.34
+21
Razlika je voziti avto z maso 1 tone ali kamion s 30 ton, tega še nisi skapiro? Vsa čast tovornjakarjem kaj vse skozi dajo od štarta do cilja, ne gre vedno lepo.
dartford
19. 10. 2018 12.20
+25
Predpisi gor ali dol, ampak da to pa res ni normalno, da nekomu zaračunaš kazen 10.580€ (2430 + 8150).... To je boljš firmo zapret.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 12.25
+17
Pa to gre za kombi prevoz z B-e kategorijo in ne za kamionski prevoz......
korintos23
19. 10. 2018 12.33
+5
svetice, se vidi da si kamiondžija, kar ni nič slabega, samo premalokrat upoštevate, kaj pa če do česa pride? Vse gre lepo če je tako kot je naštudirano, ko pa ne, potem so pa posledice, hude.
korintos23
19. 10. 2018 12.36
-1
dartford, nimam kamiona, pa sem večkrat plačal kazen v raznih državah za prekoračitev hitrosti, za avto in tudi za motor, vedno sem si bil sam kriv.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 12.58
+15
Korintos........ja sem nekoc vozil in vem zakaj se gre.......Nesrece se in bodo dogajale....... Ta sofer je vedel kaj vozi in je tudi primerno temu vozil. Najslabsi vozniki so tisti kateri mislijo, da se jim ne more nic zgoditi in takih je z osebnim avtom in z motorjem veliko vec kot voznikov kamionov....... Z kamionom ne mores voziti vse po reguli pa ce to zelis. Preveckrat si postavljen v dejstvo, da se lahko samo se odlocas kateri prekrsek bos storil. Ko nimas kje parkirati se lahko odlocisb da bos parkiral tam kjer bos druge smrtno oviral ali zapeljaz z avtoceste, kjer je prepovedano ali pa prekoracil cas voznje..............
korintos23
19. 10. 2018 13.36
-6
svetice, kak je je, samo toti tovor se tako ne sme in ne more voziti!
Uporabnik458403
19. 10. 2018 13.56
+5
Zakaj se pa nebi smel? Nekako ga je treba prepeljati......... Veliko se vozi bolj nevarnega tovorab kot ti bazeni, pa vi nekateri, kateri nimate izkusenj tega ne veste oziroma mislite da je vse vredik.... Tudi ce se peljes z gondolo imas obcutek, da je bolj nevarna kot voznja, katera je tebi obicajna in nenevarna..........
kokicas
19. 10. 2018 11.49
+31
Tri nove gurtne je dal robove zavaroval da se ne trga gurtna torej naj bi drzal tole plastiko kot mora teze ni. Kaj iscejo dlako v senu ce mu romni z kombiji po 5 ton mim letijo z drogo in orozjem
Svetec 2021
19. 10. 2018 11.58
-9
kaj si romun da voziš drogo in orožje mimo al spet na pamet?
HorstWiesel
19. 10. 2018 11.29
-3
Svetice a si ti tovornjakar, avtoprevoznik, njihov odvetnik,.... al kaj k jih tok zagovarjaš?
Uporabnik458403
19. 10. 2018 11.33
+11
Ne zagovarjam, ampak me predvsem moti nabijanja nekaterih, kateri sploh ne poznate tematike.....
HorstWiesel
19. 10. 2018 11.35
+3
Zato pa imamo ustrezne organe, ki tematiko poznajo in temu primerno ukrepajo.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 11.59
+19
Sam dvomim, da policija pozna kako se nekaj ustrezno zagurtna....ta tovor je bil vec kot ustrezno pritrjen in kdo ne pozna tematike nabija v 3 dni. Sam sem bil tudi prica kako je slovenski policist napisal kazen hrvatu 800 eur ker nima zagurtnanih praznih tub za majonezo. Take tube je strogo prepovedano gurtnati, ker unicis tube. Nato jih stroj v proizvodnji zavraca in je prakticno cela paleta za vstran vreci. Rocno jih ne smejo prelagati na novo zaradi higienskih vzrokov.......... Policist je hrvatu le nabijalb da mora biti vsat tovor zgurtnan in ga drugo nic ne zanima. Hrvat mu je sam kazal rdece nalepke na paletah da je prepovedano gurtnati a policaj mu je samo rekel, ce se ne strinjas se lahko pritozis in se ga opozorilb da takrat ne bo vec moznosti polovicke........
lotkolba
19. 10. 2018 15.42
+1
a te tube za majoneze pa ne mores dati v neko mocnejso skatlo in potem zagurtnati skatlo? Zavarovan mora biti vsak tovor pa je to zelezen profil ali pa mehko kuhana jajca. Ce pa narocnik prevoza nima ustrezno pripravljenega tovora ga pac ne nalozis oz. zahtevas, da to uredijo. Se pa strinjam, da policaji verjetno tudi ne vedo ravno vsega o tej stvari.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 16.30
+7
Lotkolba......... Te tube so nalozene do vrha in s strani ni 2cm frem. So omotane v posebno folijo, katera se sprime...... Taksen je standart. Teh tub se ne sme nihce dotikati zaradi higiene, ker so pripravljene, za polnitev in se vse dela strojno...... Tak standart velja za celo evropo in kaj mislis, da je en slovenski policaj bolj pameten od evropskega standarda, kateri je dober za Nemcijo,Svico, skandinavijo....................
Cookie74
19. 10. 2018 17.33
-3
tko jst laicno mislm da bi moral imeti sofer pri sebi papir, ki dokazuje njegovo ravnanje... pomoje, da policaju ni treba poznat standardov za majonezo
Uporabnik458403
19. 10. 2018 18.12
+4
Cookie....... Dovolj je nalepka na paleti, prepovedano gurtanje in to bi moral razumeti vsak nepismeni, kaj sele policaj........ Pri nas se nekdo spomni neke vsecne fraze in pol se nekateri tega drzijo, kot pijanci plota...... Slisi se vsecno, da mora biti vsak tovor zagurtnam a v praksi to ni mozno....... Da vozis omare, katere imajo steklene dele z gurtno takoj prenaspanas in steklo poci......... A bo policaj kril skodo?
Uporabnik458403
19. 10. 2018 11.08
+6
Vozniki osebnih vozil so v nasi drzavi povzrocili bistveno vec smrtnih nesrec, huje poskodovanih, kot pa vozniki tovornih vozil........ Zakaj pol morajo biti vozniki tovornih vozil vecji kriminalci in bolje kaznovanib kot vozniki osebnig vozil? Vsi kateri toliko modrujete mi nastejte zadnjih 10 nesrec z smrtnim izidom, za katero je bil kriv voznik kamiona..............
bise2x
19. 10. 2018 12.31
-3
Kdo je povzročil verižno trčenje pri Lopati? Kdo je na odstavnem pasu zaladal potniški kombi?...a si videl da se dve 15 tonski gurtni utrgasta po 50 kilometrih po naših luknjastih cestah, pa sta držali samo 2 tonsko železno kocko? Težava je bila v treslajih zaradi katerih so se gurtni poskodovali in nato utrgali
korintos23
19. 10. 2018 12.37
+0
Pametnjakovič, avtov je preko milijon, koliko pa tovornjakov?
Uporabnik458403
19. 10. 2018 13.10
+2
Korintos........ Stem kazes celo sirino svojega znanja...... Ni pomembno stevilo osebnih vozil, motorjev ali kamionov ampak stevilo mrtvih, poskodovanih...... A tebi in se marsikateremu je bolj logicnob da se mora bolj nadzirati kamione, kateri povzrocijo bistveno manj smrtnih zrtev, kot osebna vozilab katera bistvano vec smrtnih zrtev........
Uporabnik458403
19. 10. 2018 13.19
+9
Bise2x.........a dve 15 tonski gurtni? Rad bi ju videl......... 2tonska zelezna kocka ima robove, zato bi moral dati pod gurtno mehke kontike, da nebi preribalo gurtne. Tega ni storil in je to napaka in ne gurtna....tudi mora biti opora pred, da ne zdrsne. Tega ocitno ni imel.... Tudi ni samo pomembna gurtna ampak se veliko stvari. Jih je prevec, da bi pisal. Iz tvojega pisanja je lepo razvidno, da nimas niti malo izkusenj a zelis modrovati na polno......
bise2x
19. 10. 2018 14.31
-3
Korintos, Lopata-vpletenih 7 vozil, od tega 3 osebna , 2 kobija in 2 kamijona, nesrečo povzročil kamion ker ni spremljal dogajanja na cesti in se zato ni ustavil pred stoječo kolono....kombinirano vozilo ustavljeno na odstavnem pasu, voznik kamijona se pelje s pol kamijona po odstavnem pasu in bum....
bise2x
19. 10. 2018 14.45
+1
svetice, okoli izkušenj se motiš, žal sem prevečkrat videl kaj se dogaja ko se šoferjem preveč mudi , pa zato ni časa pravilno pritrditi tovora-tovor se je med vožnjo prevrnil, se uničil , del ga je padel na cesto,... ali pa ko ima tovor visoko težišče voznik pa ne prilagodi hitrosti cesti-kompozicija se je prevrnila meso se razletelo po travniku,... pa junak ki je xy razloga prenaložil enoosno prikolico od atega, kamion pa prazen-komplet pristalo na boku, ...to je le mali del prigod kamionov slovenskih registrskih tablic, ki so se zgodile....
Uporabnik458403
19. 10. 2018 14.58
+0
Bise2x...... Na taksen nacin lahko jaz tebi nabijam za osebna vozila, kaj se je vse zgodilo ker se jim je mudilo npr v gostilno, kam so se vse zaleteli, zleteli s ceste............ Sofer kamiona ima tahograf. Pomembnejsi je delovni cas od ur voznje. To pomenib ce startas zjutraj ob 6 uri lahko ob 13 urnem delovnem casu vozis samo do 19 ure zvecerb pa nima veze koliko ur vozis v tem casu...... Ko ves, da si casovno na knap nimas casa, da bi cas izgubljal z gurtanjem, ker drugace ne bos prisel do doma. Ce hoces, da prides do doma in da ne prekoracis casa voznje za kar te kontrolirajo 28 dni nazajb ti je boljeb da tovora je gurtnas striktno in upas, da se ne bo nic zgodilo. Ne trdim, da je to prav, ampak si postavljen v situacijo to ali ono, kar pa se mi ne zdi prav
FIGEC
19. 10. 2018 10.59
+41
Gurtne, ki so držale bazene, bi se morda(!) strgale, če bi voznik vozil zelo hitro, ker je teža teh banic nizka, zračni upor pri divjanju pa zelo velik. A take gurtne so močnejše od občutka na prvi pogled...
Uporabnik458403
19. 10. 2018 11.12
+31
To so zelo mocne gurtne. Sam sem videl, kako je z kamionom potegnil veliki kamion iz pralnice, ko kamion ni vec vzgal z to gurtno...... Toliko o tem koliko te gurtne zdrzijo
HorstWiesel
19. 10. 2018 11.36
-1
Sam sem tudi videl, kako se taka gurtna lahko odtrga.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 11.41
-2
Kje si to videl in nam malo opisi, da ne bos samo nabijal v 3 dni..
Svetec 2021
19. 10. 2018 12.01
+6
Dva meseca nazaj je bila na hrvaškem prometna ko je gortne strgalo in naložen traktor pohodil kabino voznika in voznika ni več....
HorstWiesel
19. 10. 2018 12.01
+3
Naj ti to zadošča, kar sem rekel. Tebe prepričanega itaq ne bom prepričal pa tut če ti odtrgana gurtna pol face odbije.
Uporabnik458403
19. 10. 2018 12.17
+6
Legenga....... Koliko je bil tezki traktor? Nato lahko greva izracunat koliko gurten bi moral imeti. Preprican sem, da premalo. Tudi je pomembno kako je tovor polozen na pod prikolice oziroma kamiona. Traktor je bil na kolah, kar je nekaj cisto drugega od teh bazenov........
Sandi Cvetežar
19. 10. 2018 12.30
+1
Upor zraka, vse začne plesat po cesti in tako naprej. Tole pa res ni za na cesto
Uporabnik458403
19. 10. 2018 12.35
+2
Sandi Cvetezar......a ne vidis, da ima prikolico z 3 osmi?
bise2x
19. 10. 2018 12.40
+1
in mase ima koliko? maksimalno dobrih 1000kg....samo prvi sunek vetra pa vse skup odleti
Uporabnik458403
19. 10. 2018 13.23
+2
Bise2x......rad gledas risanke...... Sofer dobro ve v kaksnem vetru lahko vozi in v kaksnem ne..... Logicno je, da tudi spremlja veter njegov sef, saj si ne zelib da bi mu sofer za brezveze razbil ali pa prevrnil avto........ A ce bi bil tvoj kombi bi dovolil, da bi vizil v vetru?
FIGEC
19. 10. 2018 13.45
+3
Se, a samo, če je kje ob strani načeta - poškodovana. tako pa je treba zamenjati pravočasno. Niso drage...
blef
19. 10. 2018 14.18
+5
to je je verjetno res. Ampak sunek bočnega vetra in bi šlo vse v maloro...zelo nevarno.
bise2x
19. 10. 2018 14.51
+4
Svetice....očitno imaš ti v te šoferje brezmejno zaupanje, jaz ga zaradi 30 letnih izkušenj žal nimam več, če bi bilo po tvoje potem nebi bilo ob vsakem malo večjem vetru na primorskem (SLO in HR) toliko kamionov na boku....
Uporabnik458403
19. 10. 2018 15.26
+4
Bise2x....... Katerih 30 let izkusenj imas? Ja danes je lahko sofer vsak kateri to zeli, zato je vedno vec slabih soferjev, pametni in dobri soferji pa ne zelijo vec voziti, ker je postalo vse ze prevec psihicno..... Ni ti treba nabijati, da so ob vsakem vecjem vetru kamioni na boku, ker imas tezavo prepoznati, kombije, avtodome, pocitniske prikolice z kamioni