Črna kronika

Šentjur: soseda pokončal z gasilnim aparatom, truplo mesece propadalo v kleti bloka

Šentjur, 09. 06. 2014 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmanj 15 let zapora grozi 27-letniku, ki je osumljen, da je med prepirom z gasilnim aparatom umoril svojega 62-letnega soseda. Truplo je zavil v folijo in ga skril v kleti. Policija je truplo našla po pritožbah sosedov o močnem smradu.

Na Generalni policijski upravi v Ljubljani so danes javnosti poleg podrobnosti primera umora 22-letnika iz Dolenjske predstavili tudi podrobnosti primera umora 62-letnika iz Šentjurja, katerega truplo so našli v kleti stanovanjskega bloka.

Kot so pojasnili celjski kriminalisti, so 14. aprila policisti dobili obvestilo, da že vse od 9. aprila pogrešajo 62-letnega soseda. Policisti so že isti dan vstopili v njegovo stanovanje, a ga tam niso našli. Pričeli so zbirati obvestila, opravili več pogovorov s sorodniki, znanci in sosedi, izvedli pa tudi več iskalnih akcij.

Nato so 3. junija stanovalci bloka, kjer je pogrešani prebival, šentjurske policiste obvestili o smradu iz kletnih prostorov. "Dobili smo obvestilo da zaudarja iz kleti, ki pripada 27-letnemu sosedu, sicer državljanu BiH,"  so pojasnili. Soseda so nato pozvali, naj odpre prostor, a je dejal, da je izgubil ključ. Potem je ob prisotnosti policistov sam vdrl v kletno ložo, nakar so tam našli truplo. Osumljeni je po besedah policistov zaigral veliko začudenje, a so mu možje v modrem nemudoma odvzeli prostost.

Truplo je zavil v folijo in ga skril v kleti.
Truplo je zavil v folijo in ga skril v kleti. FOTO: Kanal A

Med prepirom naj bi z gasilnim aparatom žrtev udaril po obrazu

V preiskavi so ugotovili, da je žrtev mesec dni pred izginotjem prijavil soseda, ker da mu je ta odtujil 8.000 evrov. Kljub temu, naj bi soseda dobro sodelovala pri raznih opravilih, med drugim celo na dan umora. Tedaj sta namreč v kletnih prostorih skupaj napeljevala elektriko. Med delom naj bi se med njima vnel prepir, na kar naj bi 27-letnik pograbil manjši gasilni aparat in z njim žrtev najmanj dvakrat udaril po obrazu, truplo pa zvlekel v svoj kletni prostor.

Kot še ugotavljajo kriminalisti, je nato osumljeni večkrat odpotoval na delo v BiH in v Avstrijo, a se je zaradi prikrivanja dokazov večkrat vračal. Ker je razpadajoče truplo pričelo smrdeti, je prostor večkrat osveževal z osvežilci, mili in različnimi drugimi sredstvi. Truplo je ovijal v folijo in ga posipaval z lepilom za keramiko.

Celjski kriminalisti so 27-letnika, ki je osumljen, da je zaradi koristoljubja ubil 62-letnega soseda, ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora, zaradi česar mu grozi najmanj 15 let zapora. 5. junija so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3