ČRNA KRONIKA

Slovenec bo kazensko odgovarjal za nesrečo na Hrvaškem

Zagreb, 05.08.2022, 12:10 | Posodobljeno pred 13 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Za prometno nesrečo na Hrvaškem, v kateri je v četrtek na avtocesti A1 umrl 46-letni voznik iz Slovaške, bo kazensko odgovarjal 75-letni voznik iz Slovenije, je sporočila karlovška policija.

VEČ VIDEOVSEBIN

01:28

Iz 24UR: Za nesrečo kriv 75-letni voznik iz Slovenije

00:38

Slovenec bo kazensko odgovarjal za nesrečo, Vir: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

 

Nesreča se je zgodila na avtocesti blizu kraja Netretić, ko se je slovenski voznik osebnega vozila začel premeščati z desnega na levi vozni pas, pri tem pa se ni prepričal, da lahko to stori, ne da bi ogrožal druge udeležence v prometu, je sporočila policija. Dodaja, da je pri tem s sprednjim levim delom avtomobila zadel sprednji desni del vozila iz Slovaške.

Hrvaška policija
Hrvaška policijaFOTO: Shutterstock

Zaradi silovitega udara je slovenski avtomobil odbilo v zaščitno ograjo. Prav tako je v zaščitno ograjo odbilo slovaško vozilo, ki je nato med nenadzorovanim premikanjem udarilo v vozilo s srbskimi registrskimi oznakami in se večkrat prevrnilo. Umrl je 46-letni slovaški državljan, še sedem potnikov iz ostalih avtomobilov je bilo lažje poškodovanih.

PREBERI ŠE
Prometno nesrečo s smrtnim izidom na Hrvaškem naj bi povzročil Slovenec

Slovenca bodo danes v zvezi z zbiranjem dokazov privedli na zaslišanje na državno tožilstvo. To bo tudi odločilo o morebitni uvedbi preiskovalnega pripora, ki ga sicer v primeru državljanov EU praviloma ne uvajajo. 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.