Črna kronika

Slovenska državljana drogo preprodajala naprej v Italijo

Nova Gorica, 22. 05. 2018 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi iz Gorice in kriminalisti Uprave kriminalistične policije GPU v okviru več mesecev trajajoče preiskave razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedane droge na območju Slovenije in sosednje Italije.

Zasežena konoplja.
Zasežena konoplja. FOTO: PU Nova Gorica

V začetku letošnjega leta so novogoriški kriminalisti skupaj z italijanskimi orožniki ugotovili, da sta 43-letnik in 40-letnica, oba slovenska državljana (z območja Upravne enote Nova Gorica), italijanskim državljanom prodajala prepovedano drogo heroin, kokain in MDMA (ekstazi), ti pa so prepovedano drogo prodajali naprej v Italiji, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Na podlagi teh ugotovitev in novo pridobljenih podatkih ter zbranih obvestilih, ki so sume o izvrševanju tovrstnih kaznivih dejanj utemeljevali, so novogoriški kriminalisti obveščali Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in pristojno sodišče, na podlagi katerih so bili odrejeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi.

V okviru preiskave so kriminalisti našli in zasegli slaba dva kilograma prepovedane konoplje, približno polovico kilograma prepovedane droge heroin in prepovedane droge kokain, več tablet MDMA, preko tisoč tablet zdravila, ki vsebujejo aktivno snov, ki je prepovedana droga, 120 rastlin prepovedane droge konoplje, ki so jo osumljeni gojili v prirejenih prostorih za gojenje konoplje. Zasegli so tudi pripomočke za prodajo prepovedane droge, finančna sredstva pridobljena s prodajo prepovedane droge in druge predmete pomembne za kazenski postopek. Za zasežene prepovedane droge bi na t.i. "črnem trgu" iztržili vsaj 55.000 evrov.

V torek, 15. maja zjutraj, so možje v modrem odvzeli prostost omenjenemu 43-letnemu moškemu in 40-letni ženski in ju naslednjega dne skupaj s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Poleg njiju so kriminalisti ovadili še 41-letnika z območja UE Nove Gorice in 70-letnika z območja UE Ajdovščina, ki sta po pojasnilih policije pomagala osumljencema pri izvrševanju kaznivih dejanj. Osumljeni so storitve skupno 50 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča je po zaslišanju zoper dva osumljenca (43-letnega moškega in 40-letno žensko) odredil sodni pripor. Osumljeni so člani organizirane kriminalne združbe, ki je prodajala prepovedano drogo heroin, kokain, MDMA, konopljo. Prav tako so prodajali zdravila, ki vsebujejo aktivno snov in je prepovedana droga. Oba navedena osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. 

V zaključni policijski akciji, ki je potekala na območju Nove Gorice in okolici Ajdovščine, je sodelovalo več deset kriminalistov, policistov, policistov specialne enote policije in policistov s psi za iskanje prepovedane droge. Kriminalisti in policisti so opravili štiri hišne preiskave prostorov in osebnih avtomobilov in štiri osebne preiskave.

Droga
Droga FOTO: PU Nova Gorica

Celotni predkazenski postopek je vseskozi usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
23. 05. 2018 14.39
+13
Drogo brezplačno delijo v obliki metadona, ker mi želimo pomagati zadetkom. Zdravilno konopljo prodajamo farmacevti v lekarni (dronabinol, marinol, sativex), vendar zaradi konoplje vas bomo pa preganjali in vrgli v zapor, ker mi se bojimo, da bi ljudje uvideli. Mi si želimo poslušne ovčke, ali mrtvo zadrogirane zadetke, nikakor si ne želimo izobraženih ljudi, ki bi nam nasprotovali. Glej dr. James Fadiman; Scientific Problem Solving with Psychedelics.
konjenikalbert
23. 05. 2018 13.56
+2
Ni mi jasno kje vidite drogo??
trdovrat
22. 05. 2018 20.33
+14
Dovoljeno drogo, (s strani farmacevtskih oligarhov), pa še naprej kupujemo v lekarnah in žganjarnah! Naj živi fašizem!
tlunar
22. 05. 2018 17.43
+24
Na sliki pa par sadik konoplje (zdravilna rastlina)???Dobr da niste v tem času našli kake slike cvetočega bezga!