Črna kronika

V dveh prometnih nesrečah umrla dva motorista

Kočevje, 09. 05. 2021 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., U.Z.
Komentarji
0

Na območju Lovrenca na Dravskem polju se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist. Ljubljanski policisti pa so sporočili, da je sobotni nesreči v okolici Kočevja botrovala neprilagojena hitrost motorista, zaradi katere je izgubil oblast nad vozilom. Policisti vse cestne udeležence pozivajo k previdni in strpni vožnji, motoriste pa opozarjajo, da je asfalt še vedno hladen, njihove motoristične sposobnosti pa po vsej verjetnosti še niso na takšni ravni kot prejšnjo sezono.

Mariborski policisti so bili okrog 12.35 obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na območju Lovrenca na Dravskem polju. 

V nesreči, v kateri so bili udeleženi dva osebna avtomobila in 31-letni motorist, je motorist umrl. 

Gre za četrto smrtno žrtev na cestah PU Maribor letos, prvo med motoristi, so spročili s PU Maribor.

Nesreča motorista na območju Lovrenca na Dravskem polju.
Nesreča motorista na območju Lovrenca na Dravskem polju. FOTO: POP TV

V soboto umrl motorist pri Kočevju 

Kot smo že poročali, se je v soboto okoli 15.30 na regionalni cesti izven naselja Čeplje v občini Kočevje zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl motorist. 

Policisti PU Ljubljana so danes sporočili, da je po do sedaj zbranih obvestilih 26-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri naselja Zagozdac proti kraju Čeplje, v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh ter trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je vozil 31-letni voznik iz Sežane. Voznik motornega kolesa je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično opremo. Policisti so opravili ogled, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pozor, asfalt je še vedno hladen

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil policisti svetujejo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! To velja še zlasti sedaj, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. 

Motoristi naj se poleg tega tudi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta. Prav tako voznikom drugih vozil (osebnih in tovornih avtomobilov) svetujejo, naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3