Črna kronika

Sodišče nekdanjega župnika iz Preske oprostilo vseh obtožb za pedofilijo

Ljubljana, 02. 03. 2017 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodišče je v celoti oprostilo nekdanjega župnika v Preski pri Medvodah Franca Klopčiča, ki je bil obtožen pedofilije oziroma spolne zlorabe osemletne deklice. Grozilo mu je do 10 let zapora, sojenje pa je trajalo dve leti in pol.

Sodišče je v celoti oprostilo nekdanjega župnika v Preski pri Medvodah Franca Klopčiča, ki je bil obtožen pedofilije oziroma spolne zlorabe osemletne deklice, je potrdil Klopčičev odvetnik Jože Hribernik.

Grozilo mu je do 10 let zapora. Sojenje, ki je trajalo dve leti in pol, pa je potekalo za zaprtimi vrati.

Tožilstvo je Klopčiču očitalo, da je osemletnico spolno zlorabil konec leta 2004 oziroma v začetku leta 2005. Deklica je bila njegova učenka pri verouku, po dogodku pa naj bi bila več tednov odsotna.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.