Črna kronika

Sojenje Romeu Bajdetu: izvedenka povedala, da je žrtev umrla zaradi posledic silovitega davljenja

Celje, 21. 12. 2017 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sojenju Romeu Bajdetu, ki je obtožen umora partnerke decembra leta 2015, so zaslišali dva sodnomedicinska izvedenca. Kot je povedala izvedenka Simona Šramek Zatler, je Bajdetova partnerka umrla zaradi posledic dalj časa trajajočega silovitega davljenja. Sojenje se bo nadaljevalo januarja.

Na celjskem okrožnem sodišču so danes na ponovnem sojenju Velenjčanu Romeu Bajdetu za umor partnerke decembra 2015 zaslišali dva sodnomedicinska izvedenca, in sicer Simono Šramek Zatler ter Petra Kadiša. Kot je povedala izvedenka, je Bajdetova partnerka umrla zaradi posledic dalj časa trajajočega silovitega davljenja.

Davljenje je po oceni izvedenke povzročilo zaporo dihalne poti, posledično pa je prišlo do odpovedi delovanja možganov. Dejala je tudi, da je Bajde partnerki s topimi udarci povzročil nekaj poškodb po glavi in obrazu. Točnega časa smrti izvedenka ni mogla določiti, ker ni imela podatkov o notranji temperaturi oškodovanke.

Kadiš je Bajdeta pregledal po storjenem umoru, zanimala pa ga je predvsem poškodba njegove desne roke. Po njegovi oceni si je Bajde palec desne roke poškodoval v začetku decembra 2015, tako da je bila ta poškodba do umora že sanirana. Zlom druge in četrte dlančne kosti na desni roki pa izvedenec ni mogel povezati z močnim stiskanjem oškodovanke.

Sojenje Romeu Bajdetu se bo nadaljevalo januarja.
Sojenje Romeu Bajdetu se bo nadaljevalo januarja. FOTO: Kanal A

Sojenje se bo nadaljevalo januarja

Sojenje se bo nadaljevalo januarja, ko bodo ponovno zaslišali prijatelja oškodovanke ter psihiatričnega in psihološkega izvedenca. Sodba Bajdetu mora biti izrečena do 21. marca 2018, ker dan kasneje poteče dveletni rok od vložitve obtožnice.

Bajde naj bi decembra 2015 svojo partnerko ubil med prepirom, nato pa jo z vozilom odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lodz68
22. 12. 2017 19.00
+5
Upam da dobi 30 let....