Črna kronika

Sosedje ubite 35-letnice še zmeraj v šoku: 'Pa pravijo, da je bil dober človek'

Murska Sobota, 12. 09. 2022 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izteklo se je 48-urno pridržanje moškega, ki je osumljen uboja svoje izvenzakonske partnerice. 46-letnik je bil priveden k preiskovalnemu sodniku v Murski Soboti, le-ta pa je zoper njega odredil pripor. Policijska in pravosodna preiskava se tako nadaljujeta, končala pa se ni niti groza okoliških prebivalcev. "Oba sta bila delovna človeka, ampak kaj se dogaja za štirimi stenami, pa nihče ne ve," je dejala pretresena soseda.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 46-letnik je stopil pred sodnika
    02:07
    Iz 24UR: 46-letnik je stopil pred sodnika
  • Iz SVETA: Jasna Podreka o umoru
    02:35
    Iz SVETA: Jasna Podreka o umoru
  • Iz SVETA: Družinska tragedija na Goričkem
    03:03
    Iz SVETA: Družinska tragedija na Goričkem

Prebivalci naselja Gornji Petrovci so še zmeraj pretreseni zaradi tragedije, ki se je zgodila v soboto v popoldanskih urah. "Celo noč nisem spala, ko sem izvedela, kaj se je zgodilo," je dejala ena izmed sosed ubite 35-letnice, ki jo je domnevno ubil njen 11 let starejši partner. Tudi sosed je bil začuden nad incidentom. "Pa pravijo, da je bil dober človek, vendar kaj potem človeku pride, pa ne veš," je dejal. Še ena soseda je pritrdila mnenju, da je bilo na videz vse v redu. "Oba sta bila zelo delovna človeka, ampak kaj pa se potem dogaja za štirimi stenami, pa nihče ne ve." 

Prizorišče tragedije v naselju Gornji Petrovci.
Prizorišče tragedije v naselju Gornji Petrovci. FOTO: 24ur.com

Povod za uboj še ni znan, vendar bližnji sosedje menijo, da bi vzrok lahko bilo ljubosumje. Jasna Podreka, strokovnjakinja, ki preučuje vzroke za nasilje nad ženskami, pa medtem opozarja na ničelno toleranco do intimno-partnerskega nasilja. "Sama se sicer izogibam izrazom, kot so pretirana čustva in ljubosumje," je povedala. Takšna poimenovanja namreč odvzemajo težo nasilnim dejanjem in storilcu manjšajo krivdo. Podreka meni, da kot družba še zmeraj ne razumemo čisto dobro, o čem govorimo, ko govorimo o nasilju nad ženskami, o družinskem in spolnem nasilju. "Poleg nerazumevanja pa je prisotna tudi določena stopnja tolerance, v smislu, da ga minimaliziramo. Sploh ko gre za nasilje v zasebni sferi," je pojasnila.

Spomnimo, policisti so v soboto nekaj po 18. uri prejeli klic 46-letnega občana z območja Policijske postaje Petrovci, ki je policistom dejal, naj pridejo na njegov naslov. Kot je dejal, je namreč tam umoril svojo 35-letno izvenzakonsko partnerko, je povedal Bojan Rous, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota. Na kraj so napotili policijsko patruljo in reševalno enoto, policista pa sta ob prihodu na kraj res našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku, odrejeno mu je bilo tudi pridržanje. Preiskovalni sodnik je po ogledu kraja kaznivega dejanja odredil sodno obdukcijo zoper osumljenega in strokovni pregled odvzema telesnih tekočin v SB Murska Sobota.

Pokojna 35-letnica in osumljenec kaznivega dejanja uboja, za katerega je zagrožena zaporna kazen od pet do 15 let, sta imela tudi dva otroka. Policisti so za njuno zaščito kontaktirali Center za socialno delo Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel zanju. "CSD opravlja vse dejavnosti za njuno zaščito. Karkoli drugega bi bilo v škodo otrok," je dejal Rous. Osumljenec naj bi sicer po navedbah Vestnika partnerko ubil vpričo otrok. 

"Otroci zdaj ne bodo imeli nikogar, to je zelo žalostno," je dejala soseda družine. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3