Črna kronika

Spet težave zaradi alkohola na cestah

Krško/Celje, 20. 11. 2009 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznik avtomobila, ki je na območju Sevnice oplazil šolski avtobus, je bil po trditvah policistov vinjen. Celjski policisti pa so v enem dnevu pridržali pet voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Krško je voznik šolskega avtobusa včeraj okoli 15. ure sporočil policistom, da je osebno vozilo na cesti Podvrh–Sevnica oplazilo avtobus. Voznik osebnega vozila se ni ustavil, pač pa je odpeljal naprej. V dobrih desetih minutah so policisti izsledili 54-letnega Sevničana, za katerega domnevajo, da je vozil avtomobil. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,98 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zato so policisti 54-letniku odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Ker je kršil prometne predpise in vozil pod vplivom alkohola, so zanj uvedli še postopek o prekršku. Sicer je pri srečanju avtobusa in avtomobila nastala zgolj materialna škoda, poškodovanih pa ni bilo.

Tudi na Celjskem težave

Ker je pred nami konec tedna, vas ponovno opozarjamo, da nikar ne sedajte za volan, če boste pred tem kaj popili. PU Celje

Na PU Celje pa pravijo, da je število voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola, zaskrblujajoče. Včeraj so namreč pridržali kar pet takšnih. 33-letnega Šentjurčana so policisti že pred poldnevom ustavili na Ljubečni. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar bi bilo po starem več kot 2,7 promila. "Sredi popoldneva so policisti na območju Rogaške Slatine ustavili 41-letnega domačina, ki je imel v krvi več kot dva promila alkohola. Dobre tri promile alkohola v krvi pa je imel 37-letni voznik, doma iz okolice Bistrice ob Sotli, ki so ga policisti ustavili okoli 17. ure," so zapisali policisti.

"Na srečo so omenjeni, skrajno neodgovorni vozniki, včerajšnje alkoholne avanture zaključili v naših pridržalnih prostorih,“ so celjski policisti dodali v svojem poročilu.

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trzican
24. 11. 2009 18.18
s takimi vozniki kazen brezusmiljenja VISOKA in odvzem dovoljenja
kubo
21. 11. 2009 03.32
Lahko bi nam brisali pike,so vozniki,ki senikoli niso naredili karanbola,vendar sejih drzi nekaksna smola..mas vcasih v naselju pretezko nogo in te pici radar,ali pa rumena luc,tle se da zelo hitro pike nabirat.Taksnim in se malo drugacnim prekrskarjem bi morali ob sodelovanju s POLICISTI zbrisati kaksno piko za pozitivno inf.
tony_abcde@yahoo.com
21. 11. 2009 00.32
Lahko se poskusi ideja, ki so jo uvedli v Italiji, ko so prepovedali kaditi v javnih prostorih. Državljanom so za vsako utemeljeno prijavo dali nagrado 200 EUR. Ideja se je izkazala za uspešno. Tako, da bi lahko za vsako prijavo nažganega voznika dali nagrado 150 EUR prijavitelju v primeru, da se izkaže za utemeljeno prijavo. Pa da vidimo rezultate..
tony_abcde@yahoo.com
21. 11. 2009 00.29
Lahko se poskusi ideja, ki so jo uvedli v Italiji, ko so prepovedali kaditi v javnih prostorih. Državljanom so za vsako utemeljeno prijavo dali nagrado 200 EUR. Ideja se je izkazala za uspešno. Tako, da bi lahko za vsako prijavo nažganega voznika dali nagrado 150 EUR prijavitelju v primeru, da se izkaže za utemeljeno prijavo. Pa da vidimo rezultate.
mihakra
20. 11. 2009 23.46
Dejansko je res hecno...ampak je res. Po ljubljani ko se vozim opazim veliko tablic CE, ki delajo neverjetne bedarije po cestah...
ficho
20. 11. 2009 22.57
Kurtas in ostali pametnjakoviči, ki pravite, da smo na celjskem slabi vozniki. Kaj to pomeni? Kaj sploh je za vas slab voznik, če ne računam alkohola, ki je značilen za našo okolico plus slabe ceste? Itak da smo kdaj divjaški in neučakani, če moramo za kakim LJ ali MB čez 179° ovinek na 50 kmh bremzat.
galiot
20. 11. 2009 22.38
Pijancev oziroma potencialnih morilcev je na naših cestah čezdalje več.Vozijo se podnevi in ponoči.Kakršna koli kazen jih doleti ne pomaga.Pravimo kriza pa res ne vem,denar je za pijačo,za plačevanje kazni,za ponovni izpit.Tukaj ne vidim nobene rešitve.Treba bi bilo uvest obvezno zdravljenje alkohola in to že prvič ko ga dobijo,ne pa samo na streznitev.
tony_abcde@yahoo.com
20. 11. 2009 21.37
Skrajni čas, da ministrica Katarina Kresal in minister Aleš Zalar odločita ali bodo samo inkasanti ali bodo dejanko te potencialne morilce spravili s cest. Dejstvo je to, da je praksa pokazala, da odvzem vozniškega dovoljenja in denarne kazni niso dovolj, ker se vozijo tudi brez vozniškega dovoljenja in to celo nažgani. Potencialne morilce je potrebno po hitrem postopku spraviti za zapahe za 6 mesecev kjer bodo lahko v miru razmislili o svojem početju in posledicah.
tony_abcde@yahoo.com
20. 11. 2009 20.35
Dejstvo je to, da je praksa pokazala, da odvzem vozniškega dovoljenja in denarne kazni niso dovolj, ker se vozijo tudi brez vozniškega dovoljenja in to celo nažgani. Potencialne morilce je potrebno po hitrem postopku spraviti za zapahe za 6 mesecev kjer bodo lahko v miru razmislili o svojem početju in posledicah.
tony_abcde@yahoo.com
20. 11. 2009 20.15
Skrajni čas, da ministrica Katarina Kresal in minister Aleš Zalar odločita ali bodo samo inkasanti ali bodo dejanko te potencialne morilce spravili s cest.
stoner
20. 11. 2009 19.34
Izgovor za tiste, ki so pijani povzročili prometno!?! GA NI!!!!!! Tudi sam jih nisem iskal. Na srečo sem v bolnico spravil le samega sebe. Dajmo no, a je res potrebna vsa ta morija na cestah?! Mulo na avtocesti 2 dni nazaj se je pa še prepiral s policisti, ko so mu hoteli vozilo zapleniti, ker je v enem kilometru naredil več prekrškov kot nekateri vse življenje. Njegov tastari pa ga še zagovarja, šmrkavca!!!
titovka
20. 11. 2009 19.03
zato ste praznovali martina....??????
dejsi
20. 11. 2009 19.03
Tam na Sevniškem in okoli Krškega je tolk policistov, da boli.Enkrat sem enga videl, ki je z radarjem iz žive meje ven skočil, kolega prav o policajih izza telegraf štange itd. Če koga zanima kaj si mislijo domačini o alkoholu in vožnji, naj si mal preberejo Posavski obzornik. Enkrat je en v anketi o tem odgovoril, da bi za taka področja, ki so vinorodna, lahko malo dvignili mejo dovoljenega alkohola, saj so ga tam ljudje vajeni in več prenesejo! lol
dolzvlado115
20. 11. 2009 17.45
dragi slovenčki.država je v dreku do grla,vi se pa razburjate zaradi pijančkov.pijančke bodo spravili z cest.žal pa vas tudi na travnike da boste jedli travo.
labcon
20. 11. 2009 17.32
kot pravi kkk1: pijanc na cesti = naklepni umor = 15let zapora k bo enkat tk se bo pa mrde kdo zamislu da gre pijan za volan! In dodajam: in to 15 let TAKOj in brezpogojno ter brez možnosti skrajšanja (četudi ima pijanc boljšega odvetnika kot je sodnik)!!
DeBill
20. 11. 2009 17.22
mrki23, z bistvenim dodatkom: če ga dobijo brez izpita dobi 3 leta, vsakič naslednjič x 2.
drunks
20. 11. 2009 16.52
MA odvzem vozniške do konca življenja za pijanske morilce po cestah, če ma za tolk alkohola ma tud pol za taxi , matr kok je teško narest kake akcije zravn večjih gostiln vsaj enkrat na teden , pa bi vidl kok hitr bi padale vozniške....Ne pa stat na neki avtobusni postaji pa jih čakat da uletijo ko jih že prej opozorijo sovozniki v prometu z dolgimi lučmi.......
Kaja Kova? 1
20. 11. 2009 16.18
Res je na cestah preveč alkohola, to je dejstvo, pa naj kritiziramo kar hočmo, tak je in to je treba odpraviti.Samo še pogrunatat je treba kaj in kako bi to izpeljali, da bi bilo učinkovito.Prvo pa je potrebno vzgajati otroke že v šoli in jim dopovedati, da alkohol in avto nista za skupaj in to že od malega naprej, pol pa bo kaj od tega prej pa ne, saj kdor pije in vinjen vozi je sedaj frajer.
19slovenija91
20. 11. 2009 13.31
v PU celje in PU brežice naj usem zasežejo aute pa bo..... če ne znajp bit pametni!
Trenirka_SDS
20. 11. 2009 13.06
Tistim, ki napihajo sredi dneva dvojne kazni!!! Polh folka na cestah oni pa pijani?? Noro