Črna kronika

Spregovoril občan, ki je pomagal pri reševanju: na pomoč je pritekel povsem premočen deček

Zagreb, 10. 12. 2021 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anja Kralj
Komentarji
0

Za hrvaške medije je spregovoril Jonatan Strojan, občan, ki je policistom pomagal pri reševanju v tragičnem dogodku na meji v okolici Dramca. Kot je opisal, je pritekel 13-letni otrok in kričal: »Help, Help!«. Deček je bil povsem premočen. Iz deroče reke so policisti uspeli rešiti turško državljanko, medtem ko je bilo iskanje 10-letne deklice, za katero menijo, da jo je odnesel močan tok, še vedno v teku. Zaradi teme so morali akcijo začasno prekiniti.

Kot je za Dnevnik.hr opisal prebivalec vasi Dramec Jonatan Strojan, je prestrašeni deček iskal pomoč za svojo družino. Kot je opisal, je na vrata njihove hiše sredi noči prišel povsem premočen 13-letnik, ki je znal le angleško besedo na pomoč. Strojan je poklical policijo, ki se je odzvala zelo hitro, v desetih minutah so bili na kraju dogodka, opisuje. 

Potem je odšel pogledat, ali potrebujejo pomoč in potrebovali so vrv in lestev, ki jim jo je posodil. Kot smo že pisali, je bilo reševanje namreč zelo zahtevno. Najprej je policist s hrvaške strani stopil v vodo in ženski poskušal pomagati. Ker je bila voda deroča in sta bila tako ženska kot tudi hrvaški policist na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg. 

Iskanje deklice.
Iskanje deklice. FOTO: Kanal A

Da bi pomagal, je nato v deročo reko skočil še policist PP Piran. Vodnika službenega psa sta policistu okoli pasu zvezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke. Uspel je priti do ženske in hrvaškega policista ter ju pomagal spraviti na kopno. Medtem so s hrvaške strani prinesli lestev, s katero so pomagali spraviti žensko iz vode. Pri reševanju je pomagal tudi Strojan.  Kot je opisal, je tudi sam šel v reko, da bi pomagal: "Ženska je bila videti, kot da je nezavestna, povsem v krču. Še sreča, da je preživela." Njegova družina je medtem pomagala dečku, ki je prišel po pomoč. Dali so mu obleko, čevlje, ga nahranili in poskrbeli, da se je ta ogrel. "Grozno je, da otroci doživljajo nekaj takega," je še pretresen dejal. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3