Črna kronika

Streljanje v Lendavi: zaradi spora trikrat ustrelil v avtomobil

Lendava, 23. 06. 2022 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policija je po preiskavi primera ponedeljkovega streljanja v središču Lendave pred gostinskim lokalom, ko je moški v osebni avtomobil izstrelil več nabojev, sporočila podrobnosti. Policisti in kriminalisti so med drugim ugotovili, da je 30-letnik streljal, ker se je sprl z lastnikom vozila.

Kot smo poročali v torek, so predstavniki Policijske uprave (PU) Murska Sobota sporočili, da so bili o streljanju obveščeni v ponedeljek malo pred 20. uro. V streljanju ni bila poškodovana nobena oseba, policisti pa so osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost.


Danes je Bojan Raus s PU Murska Sobota pojasnili, da so policisti in kriminalisti po ogledu kraja dogodka in s pomočjo zbranih informacij ugotovili, da je tedaj še neznani storilec imel v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila. "Nakar je odšel na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in s kraja pobegnil," je opisal.

Preiskovalni sodnik je za osumljenega odredil pripor (slika je simbolična).
Preiskovalni sodnik je za osumljenega odredil pripor (slika je simbolična). FOTO: Shutterstock

Po besedah Rausa so  policisti in kriminalisti nadalje ugotovili, da je streljal 30-letni moški, doma iz upravne enote Maribor, zoper katerega so vodili preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva. Osumljenca so prijeli istega dne ob 23.22 in ga aretirali.

Policisti in kriminalisti so včeraj pri osumljencu opravili tudi hišno preiskavo in ga ob 18. uri privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi pripornih razlogov, saj so predvideli, da je moški sposoben ponoviti kazniva dejanja: povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari in nasilništva. "Preiskovalni sodnik je zoper osumljenega odredil pripor," je pojasnil Raus.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
23. 06. 2022 20.20
Bo priznal krivdo in se pogodil z tožilstvom
bohinj je zakon
23. 06. 2022 16.16
+7
Streljal v avto? Svojo jezo je izpraznil na avtu. Boljše kot, da je streljal na človeka.
Lepi Marko
23. 06. 2022 17.34
+2
boljse bi bilo da bi z roko/nogo, razbil sajbo al kaj podobnega, tako bo nasankal dobro, se boljse da ne bi izgubil zivce, pada pod vpliv, ce se ne bi cenil(sebe ja, ma ne kaj drugi za njega recejo) ne bi se nic zgodilo, mater tukaj SLO se spreminja v ZDA, prevec se cenite pubeci!!!!
Walter Pravicek
23. 06. 2022 16.01
+3
A je Štajerc streljal v madžarski avto?V Lendavi?Tam se ne sme peteliniti,tam je večinski živelj madžarski.