Črna kronika

Sumljiva pošiljka z belim prahom tudi v prostorih logističnega centra Pošte Slovenije

Ljubljana, 12. 06. 2018 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po več primerov sumljivih pošiljk z belim prahom, ki so prispele na naslove državnega zbora in nekaterih znanih Slovencev minuli teden, so podobno pošiljko prejeli tudi v Poštnem logističnem centru v Ljubljani. Rezultati analize so pokazali, da ne gre za antraks.

Minulo noč je delo v poštnem logističnem centru v ljubljanskem Mestnem logu za nekaj časa zastalo. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je nekaj minut pred polnočjo iz pošiljke usul bel prah. 

Na kraj dogodka so prispeli gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Ti so namreč sumljivo pošiljko zavarovali in osamili osebo, ki je bila v stiku z njo. Vzorce prahu so nato analizirali v dežurni službi Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Rezultati analize so pokazali, da je bil test na antraks negativen. Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, je bil naslov na pošiljki nečitljiv, tako da naslovnik ni jasen. 

Sumljive pošiljke v Ljubljani, Kopru in Postojni niso bile nevarne

Sicer pa so sumljive pošiljke z belim prahom minuli teden poleg na naslov državnega zbora prispele še v domače nabiralnike antropologinje Svetlana Slapšak, nekdanjega poslanca Jerka Čehovina in novinarke Televizije Slovenija Eugenije Carl, za katere so, kot so kasneje sporočili s policijskih uprav Ljubljana in Koper, analize potrdile, da niso nevarne za zdravje in življenje ljudi.

V DZ so minuli petek posredovali gasilci in policisti, za eno osebo pa so določili karanteno.
V DZ so minuli petek posredovali gasilci in policisti, za eno osebo pa so določili karanteno. FOTO: POP TV

V takšnih primerih na delu več interventnih služb

Protokol, ki poteka ob takšnih primerih, obsega delo več interventnih služb, in sicer policije, gasilske enote in delavcev medicinske fakultete ali veterinarske fakultete. Ob prijavi so prve aktivnosti policistov na kraju dogodka zavarovanje ožjega in širšega območja, po potrebi preusmeritev prometa, evakuacija iz objekta ter umik oseb, ki so bile v stiku s snovjo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vinogradnik33
12. 06. 2018 09.18
+6
S takimi neodgovornimi in neumnimi igrami lahko stoji samo umsko bolan človek !