Črna kronika

Tožilstvo in policija molčita

Ljubljana, 06. 07. 2011 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Bojana Ksela/U.Z.
Komentarji
52

Po objavi informacije, da naj bi domnevnega morilca poštne uslužbenke en dan skrivala kriminalistka in se z njim celo zabavala, sta se policija in tožilstvo zavila v molk. Vodja kriminalistov naj bi moral na zagovor.

Policijo pretresa razkritje, da naj bi kriminalistka Maja Tanasič po umoru poštne uslužbenke v Kresnicah Anice Likovič pred dvema tednoma en dan skrivala domnevnega morilca Blaža Ereiza in prikrivala informacije celo po tem, ko je poklicala kolege policiste. Vodja sektorja kriminalistične policije Branko Japelj se je moral po neuradnih podatkih zagovarjati pri svojih nadrejenih.

Umor poštne uslužbenke - 8
Umor poštne uslužbenke - 8 FOTO: Blaž Garbajs

Eno glavnih vprašanj, na katerega bo moralo odgovoriti tožilstvo, da bi utemeljilo sum pomoči po storitvi kaznivega dejanja, je: Koliko časa je preteklo, preden je Tanasičeva obvestila policijo? In ali drži, da je čakala le en dan? Neuradno naj bi osebni mobilni telefon sprva zavrnila izročiti, med podrobnostmi tožilskega spisa pa naj bi bilo zapisano še naslednje: Tanasičeva naj bi se nekaj ur po umoru z domnevnim morilcem v bližini samskega doma, kjer stanuje, celo zabavala.

Tožilstvo o podrobnostih preiskave ne želi govoriti, v molk pa se je zavila tudi policija. Odgovora na vprašanje, ali bodo proti Tanasičevi sprožili disciplinski postopek, niso dali, prav tako niso razkrili, ali opravljajo interni nadzor. Se se pa pozneje oglasili z generalne policijske uprave in v pisnem odgovoru pojasnili, da o primeru od PU Ljubljana zahtevajo poročilo, na podlagi katerega bodo ustrezno ukrepali.

Glede na domnevno nečisto preteklost Tanasičeve, o kateri so se po objavi prispevka v oddaji 24UR razpisali na internetnih forumih, pa so napovedali tudi preveritev njene integritete.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.