Črna kronika

Tragedija v Bertokih: 31-letnica ubila 85-letno žensko, domnevno babico

Bertoki / Koper, 07. 04. 2021 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z Obale poročajo o novi družinski tragediji. Policija je potrdila, da preiskujejo uboj – sinoči so v Bertokih našli mrtvo 85-letno žensko. Po neuradnih informacijah naj bi vnukinja ubila svojo babico. Kriminalistična preiskava dogodka še poteka. Motiv dejanja še ni znan, so pa policisti ponoči pridržali 31-letno žensko.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nova družinska tragedija
    02:12
    Iz 24UR: Nova družinska tragedija
  • Iz SVETA: Umor v Bertokih
    02:24
    Iz SVETA: Umor v Bertokih
  • PU Koper o preiskavi kaznivega dejanja uboja
    02:29
    PU Koper o preiskavi kaznivega dejanja uboja

 

Koprske policiste je sinoči ob 19.42 poklical moški, ki je v Bertokih na domu našel mrtvo 85-letno žensko. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je zdravnik na kraju potrdil smrt. Kriminalisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da gre za sum storitve kaznivega dejanja uboja. Ponoči so na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil pridržali eno osebo. "Zbiranje dokazov in ostala preiskovalna dejanja še potekajo, zato v tem trenutku javnosti ne moremo posredovati podrobnejših informacij," so s koprske policijske uprave sporočili dopoldne.

Ob 13. uri pa je v izjavi za medije o preiskavi kaznivega dejanja uboja spregovoril pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič. "Včeraj ob 19.48 smo prejeli obvestilo občana, da je v hiši našel mrtvo žensko. Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci. Z ogledom so ugotovili, da je smrt domačinke nastopila zaradi posledic kaznivega dejanja. Ogleda kraja dogodka sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka," je razložil.

Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in dokazov, to sicer še vedno traja, pravkar poteka tudi sodna obdukcija. Ponoči so nato odvzeli prostost 31-letni Slovenki, ki je osumljena uboja. Za to kaznivo dejanje je sicer predpisana kazen od pet do 15 let zapora. Grandič je ob tem še dejal, da v zvezi s pridržano osebo ne more dati več podatkov, tudi motiv še ni znan. Je pa potrdil, da pridržane doslej zaradi storitve kaznivega dejanja še niso obravnavali.

Policija je pojasnila več v zvezi s preiskavo kaznivega dejanja uboja v Bertokih. Prav veliko podrobnosti zaenkrat sicer še ni znanih.

Pri uboju je bil po besedah pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Koper uporabljen oster predmet, toda v tej fazi postopka, tudi zaradi samega interesa preiskave, o načinu in uporabljenih predmetih ne more govoriti. "Preiskovalne aktivnosti še potekajo," je ponovil.

V tej fazi preiskave prav tako ni podatkov, ki bi kazali, da je bila pri tem udeležena še druga oseba. Ali sta bili ženski v hiši sami, oziroma druge okoliščine dogodka, še preiskujejo. Je pa Grandič v izjavi za medije potrdil, da so 31-letnico prijeli na območju PU Koper. Preuranjeno je po njegovih besedah govoriti tudi o motivu.

Da se je v naselju Bertoki včeraj popoldne zgodila nova družinska tragedija, v kateri je vnukinja umorila babico, je prvi sicer poročal Radio Slovenija. Grandič pa je ob tem še dodal, da v tej fazi preiskave še ne more govori o tem, v kakšnem razmerju sta ženski bili.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3