Črna kronika

Štirje napadalci želeli vlomiti v hišo in 20-letniku grozili s smrtjo, oče streljal proti njim

Vurberk, 28. 05. 2018 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
L.Š./K.H.
Komentarji
0

Mariborski policisti so predstavili podrobnosti preiskave streljanja pred stanovanjsko hišo v Vurberku, v katerem je ena oseba umrla, še ena pa je bila huje poškodovana. Streljal je 51-letni oče, ki je želel sina zaščititi pred štirimi napadalci. Ti so 20-letniku grozili s smrtjo, poškodovali njegov avtomobil in skušali vlomiti v hišo.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Andrej Kolbl o streljanju v Vurberku
    00:34
    Iz SVETA: Andrej Kolbl o streljanju v Vurberku
  • Iz 24UR: Oče branil sina
    02:30
    Iz 24UR: Oče branil sina
Kraj, kjer se je zgodilo streljanje.
Kraj, kjer se je zgodilo streljanje. FOTO: 24ur.com

Kot smo že poročali, se je v Krčevini pri Vurberku v noči s petka na soboto pred stanovanjsko hišo zgodila prava tragedija. Okoli 3. ure je v streljanju ena oseba umrla, še ena pa naj bi bila huje poškodovana. 

Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave
Maribor, je na današnji novinarski konferenci predstavil več informacij v zvezi s kriminalistično preiskavo. Kot je pojasnil, so štirje moški stari od 25 do 29 let prišli pred hišo in vanjo skušali nasilno vstopiti in pretepsti 20-letnika. Razbili so kletno okno, znesli so se tudi nad avtomobilom pred hišo – preluknjali so pnevmatike na avtomobilu in razbili stekla. 20-letniku so grozili, da ga bodo ubili.

V spor se je vmešal oče 20-letnika, ki je nasilnike skušal pregnati, tako da je z balkona hiše s pištolo večkrat ustrelil v zrak. Ker jih to ni odvrnilo, je zato 51-letnik pritekel na dvorišče in večkrat ustrelil proti moškim. Ti so nato začeli bežati proti parkiranemu avtomobilu, s katerim so se pripeljali na kraj. Med begom so krogle zadele 25- in 29-letnika. Slednji je zaradi poškodb umrl na kraju.

Ostali trije so z avtomobilom zbežali proti Mariboru, ustavili so jih v Spodnjem Dupleku. 27-letnemu in 29-letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost. 25-letnika, ki je utrpel dve strelni rani, so odpeljali na zdravljenje v mariborsko bolnišnico, kjer se še vedno zdravi, vendar ni v smrtni nevarnosti. 

Policisti so 51-letniku odvzeli prostost zaradi suma kaznivih dejanj uboja in dveh poskusov uboja. Včeraj zvečer so ga odpeljali pred preiskovalno sodnico na Ptuju. Ta je odredila sodno pridržanje za vse tri – tako za 51-letnika kot dva napadalca. 27-letnik in 29-letnik sta osumljena kaznivega dejanja nasilništva. 

V streljanju je ena oseba umrla, še ena pa naj bi bila huje poškodovana.
V streljanju je ena oseba umrla, še ena pa naj bi bila huje poškodovana. FOTO: 24ur.com

Kot je pojasnil Kolbl, je motiv napadalcev bilo maščevanje zaradi lanskega dogodka. Več pa zaradi interesa preiskave ni razkril, pa tudi zato, ker napadalca še niso zaslišali. Pojasnil je tudi, a je policija štiri napadalce v preteklosti že obravnavala zaradi različnih kaznivih dejanj. Napadeni pa ni bil v kazenskem postopku.

Uporabljeno strelno orožje je bilo prijavljeno na partnerico 51-letnika. Slednji je na prihod policije počakal doma, na prizorišču dogodka. Napadalci so imeli pri seboj nož, je še dodal Kolbl. 

Po neuradnih podatkih časnika Večer naj bi napadalce poslal eden od znanih Mariborčanov, ki je bil v preteklosti že vpleten v več nasilnih dejanj, v ozadju nesporazumov pa naj bi bila droga. Tudi napadalci naj bi bili že stari znanci policije.

Uradni razlog za streljanje še ni znan.
Uradni razlog za streljanje še ni znan. FOTO: 24ur.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni