Črna kronika

Trčenje usodno za kolesarja

Kranj, 19. 01. 2007 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na regionalni cesti Kranj - Žabnica je voznica osebnega avtomobila trčila v kolesarja, ki je umrl.

Policija naproša vse, ki prepoznajo kolesarja, naj jih obvestijo
Policija naproša vse, ki prepoznajo kolesarja, naj jih obvestijo FOTO: POP TV

Na regionalni cesti Kranj - Žabnica v naselju Zgornje Bitnje se je ob 15.15 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in kolesar. Kolesar, katerega identiteto še ugotavljajo, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

34-letna voznica iz Naklega je peljala osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Kranja proti Škofji Loki. V Zgornjih Bitnjah je v neposredni bližini avtobusnega postajališča z njene desne strani iz dovoza do stanovanjske hiše nenadoma na vozišče pripeljal starejši kolesar, ki svoje namere ni nakazal. Voznica se je poskusila umakniti na nasprotno stran vozišča, a ji trčenja ni uspelo preprečiti. S prednjim delom vozila je trčila v levi bočni del kolesarja. V trčenju je kolesar utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Identiteta kolesarja ni znana, pojasnjujejo na kranjski policijski upravi. Gre za moškega, starega med 60 in 70 leti, visokega od 170 do 175 centimetrov. Na glavi ima sredinsko plešo, ob straneh pa malo daljše sive lase. Imel je zobno protezo. Oblečen je bil v žametne hlače temno sive barve, rjave čevlje, rjavo majico in jakno svetlo bež barve. Na glavi je nosil kapo s šiltom rjave barve.

Če bi kdo prepoznal kolesarja, Policijska uprava Kranj prosi, da pokliče na telefonsko številko 113 oziroma na Policijsko postajo Kranj na telefonsko številko 04/268 15 99.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
20. 01. 2007 09.50
Tu na forumu je besedna vojna, na cesti pa prometna, ni nic kaj veliko razlike, samo zadnja se lahko izzide s smrtjo. Smo pac moderni in na medsebojo osebno spostovanje se pac pozvizgamo.
macho.m
20. 01. 2007 09.33
Ti si pijan, idijot neumni, če nisi bil zraven ko smo obravnavali nesrečo raj tiho bodi.
ziveti@email.si
20. 01. 2007 08.03
Manj proslav, spomenikov,slovesnosti, lopovščine ipd., pa rajši več kolesarskih stez v Sloveniji, bo manj mrtvih kolesarjev. Sicer pa naj si strokovnjaka iz Cestnega podjetja Kranj in Policijske uprave Kranj skupaj ogledata, kako je s cestno prometno signalizacijo glede kolesarjev na relaciji Kranj - Škofja Loka in obratno, pa bosta ugotovila, da je katastrofa. To ni vzrok za to zadnjo prometno nesrečo, pa vendarle!
nintendo64@email.si
20. 01. 2007 03.14
Zdaj pa ste že tečni s tem alkoholom in podobnim. Kaj so sploh kdaj kaj lahko kolesarji pa pešci krivi? Sam sem aktivni kolesar in vem kake so zadeve na cesti, ko vsi zaradi potuhe policije mislijo, da lahko delajo kar si želijo. Pešci sploh več ne pogledjao, če lahko varno prečkajo cesto na prehodu za pešce. Tvoj stavek je zdaj isto kot da bi nekdo nekaj spil, pa se normalno peljal po cesti, nekdo pa bi čelno prehiteval nasproti, pa se v njo zaletel, potli pa tale, ki je prehiteval, ne bi bil nič kriv. Sicer pa je v Sloveniji najslabše razvita prometna varnost za kolesarje, tiste ki rolajo itd. Vsepovsod po svetu od banana držav srednje Amerike pa do Hrvaške že delajo "rekreacijske steze" ob cestah, pri nas pa vsi samo PLOČNIKI PLOČNIKI in prokleti robniki. Naj že nekdo stopi v Avstrijo pogledat, kak se stvari uredijo.
svobodnjak@email.si
20. 01. 2007 02.28
Pozabili so napisat, da je baba vozila pod vplivom alkohola.