Črna kronika

Tri nesreče s pobegom, trije pijani vozniki

Novo mesto, 02. 08. 2021 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Obrežju, v Krškem in v Sevnici so konec tedna zabeležili prometne nesreče s pobegom. Na podlagi opisov je policistom uspelo izslediti vse tri voznike. Tako 38-letnik kot 18-letnik in 25-letnica so nesrečo povzročili pijani. Skupaj so prejeli za dobrih 5000 evrov kazni.

Pester konec tedna je za policisti, ki so med drugim obravnavali tudi tri prometne nesreče s pobegom. Tako so jih v soboto, nekaj po 18. uri, obvestili o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Starine v smeri proti Obrežju, kjer naj bi voznik osebnega vozila trčil v drugo vozilo in nadaljeval z vožnjo. Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega povzročitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da je 38-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligrama alkohola. "Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 2400 evrov in 18 kazenskih točk," so sporočili s PU Novo mesto.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Bobo

V noči na nedeljo pa so krške policiste obvestili, da naj bi v Krškem voznik osebnega vozila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili. Policisti so ugotovili, da gre za 18-letnega voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog. "Zaradi neprilagojene hitrosti, zapustitve kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola so mu izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in izrekli sedem kazenskih točk," so dodali na PU Novo mesto.

V nedeljo zvečer pa so o prometni nesreči s pobegom obvestili tudi sevniške policiste. Voznik osebnega avtomobila naj bi na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa so policisti izsledili pobeglo voznico, med postopkom pa so ugotovili, da je imela 25-letna kršiteljica v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. "Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk," so zaključili na PU Novo mesto.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3