Črna kronika

Ubil partnerko, s katero je imel dva otroka, in poklical Policijo

Murska Sobota, 11. 09. 2022 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.Š, M.P.
Komentarji
0

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota na območju Policijske postaje Gornji Petrovci preiskujejo kaznivo dejanje uboja, ki se je zgodil v soboto proti večeru. Po dosedanjih informacijah naj bi moški vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki, s katero je imel tudi dva otroka. Oba sta že v varstvu CSD Murska Sobota. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost in ga pridržali, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so v soboto nekaj po 18. uri prejeli klic 46-letnega občana z območja Policijske postaje Petrovci, ki je policistom dejal, naj pridejo na njegov naslov. Kot je dejal, je namreč tam umoril svojo 35-letno izvenzakonsko partnerko, je povedal Bojan Rous, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota.

Na kraj so napotili policijsko patruljo in reševalno enoto, policista pa sta ob prihodu na kraj res našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost na podlagi določil zakona o kazenskem postopku, odrejeno mu je bilo tudi pridržanje. Preiskovalni sodnik je po ogledu kraja kaznivega dejanja odredil sodno obdukcijo zoper osumljenega in strokovni pregled odvzema telesnih tekočin v SB Murska Sobota.

Kot je dejal vodja Sektorja kriminalistične policije, naj bi moški po do sedaj zbranih podatkih vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. "Kriminalisti intenzivno zbiramo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju ter tudi o samem poteku in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, kateremu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje in posledično v nadaljevanju tudi uboj žrtve," je dejal.

Prizorišče tragedije
Prizorišče tragedije FOTO: 24ur.com

Pokojna 35-letnica in osumljenec kaznivega dejanja uboja, za katerega je zagrožena zaporna kazen od pet do 15 let, sta imela tudi dva otroka. Policisti so za njuno zaščito kontaktirali Center za socialno delo Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel zanju. "CSD opravlja vse dejavnosti za njuno zaščito. Karkoli drugega bi bilo v škodo otrok," je dejal Rous. Osumljenec naj bi sicer po navedbah Vestnika partnerko ubil vpričo otrok. 

Po prvem opravljenem preverjanju Policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja, so navedli. O dejanju so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, ki sta prišla na kraj dogodka. Predkazenski postopek usmerja okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Rous je ob tem še dejal, da Policija naredi veliko v smislu preventivnih aktivnosti na področju obravnav kaznivih dejanj z elementi nasilja, tudi nasilja v družini. Kot je dejal, so na tem področju v sodelovanju z mediji, CSD, fakultetami in strokovnjaki številne izvedli aktivnosti. "Prav tako smo izvedli strokovno srečanje na temo femicida. Policija se trudi, vendar pa so kazniva dejanja z elementi nasilja oz. kar nasilje v družini nasilja v družini področje, kje si žrtve ne upajo spregovoriti, saj se bojijo morebitnih posledic," je še dejal.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9