Črna kronika

Učiteljica maltretirala učence?

Ljubljana, 05. 12. 2008 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Anja Zupanc
Komentarji
114

Anonimno pismo, ki so ga poslali ogorčeni starši iz domžalske šole, razkriva nedopustno maltretiranje otrok. Otroci so morali k zdravniku, nekateri celo k psihiatru.


  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (114)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pero60
02. 03. 2010 12.44
Hmm. Ta zgodba se bo nadaljevala tako, da bo Brojanov nadobudnež moral deveti razred osnovne šole obiskovati v Puconcih, če bosta njegova starše tako pogosto menjavala učitelje in posledično tudi šole.
tomazz123
26. 12. 2008 04.39
Glede na to, da na tej strani ne najdem nadaljevanja zgodbe,,, se je že kdo pozanimal, če bi, glede na vse komentarje tukaj, kakega novinarja s Sveta morda le prijelo pokazati tudi učiteljičino stran zgodbe? Morda pobarati tudi ostale otroke ali pa kaksnega od staršev?
pero60
10. 12. 2008 23.52
+1
Učiteljica je v svojih izjavah inšpektorju navajala, da je med poukom z nežnimi dotiki poskušala preusmeriti pozornost učencev na učno snov. Zakaj in v čigavem interesu je inšpektor njene izjave zapisal v obliki, ki že mejijo na mučenje, ve samo on. Žalostno je, da pod krinko nadzora in varstva otrok dopuščamo, da se uničijo še zadnji strokovni delavci v šolskem sistemu. Država pa to podpira z vso svojo strokovnostjo, saj so njihovi uradniki nezmotljivi. Resnično pomilovanja vredno. Strah me je lastne države in njene prepričanosti v svojo nezmotljivost.
rutarson
09. 12. 2008 12.11
+1
supermedek!!! Učiteljica ga je samo povlekal za taslatke ni ga pa nic stresala, pa dam ji cisto prav da ga je za taslatke povlekla ker je prav da otroke vsaj učiteljice nekaj naucijo o vzgoji če jih starši ne! Pa nič nene nobeden javnost zavaja samo povedat jim je treba kak je res. Nevem kako lahko sploh verjamete enemu 8 letnemu mulcu ki si je zmisliu da ga je učiteljica za ušesa, potem pa so starši še dodali da ga je stresala in nevem kaj. Učiteljica Magda Mihelčič, vedite le da vam vsi vaši bivši učenci stojimo ob strani in želimo, da se bo to cim prej rešilo. Klemen Rutar
supermedek
08. 12. 2008 23.41
-1
duskojj08.12.2008, 11:14 pravi: \"naj popravim, nihče od otrok v razredu učiteljice ni bil fizično napaden! HALO!!!! A VI SPLOH VESTE, KAJ JE FIZIČNI NAPAD!!!!!!!\" Zdaj pa jaz vas popravljam, ker je prav, da se ne zavaja javnosti, s tem da gre za napad na najboljšo učiteljico s strani hudobnih staršev porednih otrok. Kaj pa je lasanje, vlečenje za ušesa in stresanje otrok drugo kot fizični napad!!! Še njen mož je v prispevku priznal , da je otroke vlekla za ušesa, tako da se nehajte sprenevedati, kot da se ni nič takega zgodilo.
Ouryes
08. 12. 2008 17.08
Draga Magda, če to prebiraš, vedi, da smo učitelji s teboj, predvsem tisti, ki te poznamo. Vsi vemo, da si zelo priljubljena učiteljica, da si vedno znala (in še znaš) prisluhniti svojim nadebudnim učencem, vemo, s kakšnim žarom v očeh pripoveduješ o svojih učencih, vemo, da se jim razdajaš in da z veseljem opravljaš svoj poklic. Upam, da ne bo ta zadeva (ne morem verjeti, da so to dogaja prav tebi) vplivala na tvoje nadaljnje delo. Punca, glavo pokonci, vemo kaj si in kdo si!!! Mija
duskojj
08. 12. 2008 11.14
supermedek 07.12.2008, 17:500 pravi: \"Starši, katerih otroci niso bili fizično napadeni nimajo v tej zgodbi nobene vloge.\" naj popravim, nihče od otrok v razredu učiteljice ni bil fizično napaden! HALO!!!! A VI SPLOH VESTE, KAJ JE FIZIČNI NAPAD!!!!!!! Pa kakšne žrtne nasilja neki! A to, da se neka učiteljica trudi, da bi vašim otrokom pomagala po najboljših močeh, je za vas nasilje?? Po pričevanju ostalih otrok, ki hodijo v omenjen razred, ni bi nikoli nihče na kakršenkoli način tepen, še najmanj pa fizično kaznovan za neznanje. Ljudje, pa dej pomislite kaj govorite!
e-girl
08. 12. 2008 10.40
+1
js res upam d teli novinarji alpa kdorkol iz kle mal komentarje pogleda... k OČITNO gre za eno ful dobro učitlco (po komentarjih njenih bivših učencev itd.) in tole se mi do nje ne zdi glih pravično... Bogi so pa predvsem taki otroci k se ne bojo navadl čist nobenga reda. K če učitelj nima reda v razredu, jih tut nima možnosti nič naučit, a ni to logičn?? drgač pa ne morm verjet no, pod črno kroniko ste dal?? pa naslov je tak da človk pomisl d j učitlca učenca najmn u zid zabrisala.. pol greste pa še h nej na dom jo neki zaslišvt pa maltretirat pa ne vem kva.. Če bi bla js na vašem mestu bi članek čimpreje umaknila iz spleta
nucakar8
07. 12. 2008 20.06
Se vedno mislim da je treba podpreti uciteljico saj starsi enega izmed teh otrok ne delajo problemov samo v soli ampak tudi drugje.Ali se nebi najprej vprasali ali ni morda z njimi kaj narobe in z vzgojo teh nadebudnezev. Nekateri res mislijo da imajo vedno in povsod prav in lahko vodijo celo solo ceprav se sebe ne spravijo v red. Kako so lahko tako pomembni da sebe ne izpostavijo uciteljico pa v na tv v casopise KATASTROFA.Naj bodo tako pomembni pa naj se predstavijo. Kar se pa nadzornih sluzb tice pa vsi vemo kako to gre. Lp
cvetka.lisjak
07. 12. 2008 18.25
Prof. Magda Mihelčič, je bila moja razredničarka v prvem in drugem razredu osnovne šole, kasneje pa je poučevala tudi mojo sestro. Vedno se je trudila biti poštena, pozorna do vseh, prijazna. Zavzemala se je za razred, skrbela, da smo se v razredu vsi dobro počutili. Nikoli ni nikogar zapostavljala in se je v vsem trudila biti enaka do vseh. Na nek način nam je predstavljala drugo mamo, ki smo ji lahko zaupali. Če bi imela osnovnošolske otroke, bi zanje želela take razredničarke. Ana, 17 let Še mnenje moje sestre: Moja velika želja je postati učiteljica. Glede na dobre izkušnje z učiteljico Magdo Mihelčič se sprašujem, kdo bi si še želel stopiti v tak poklic, če s tako dobrimi učitelji tako ravnajo. Meta, 15 let
s3cs
07. 12. 2008 18.09
da, dragi supermedek...starši teh otrok, ki so pri tej učiteljici, ki je časti in spoštovanja vredna imamo še kako veliko vlogo. Že zaradi naših otrok, ki sedaj tako zelo trpijo. mogoče še večjo kakor ti!!!!! NASILJA PA V TEM RAZREDU DEFINITIVNO NIKOLI NI BILO!!!!
supermedek
07. 12. 2008 17.50
Starši, katerih otroci niso bili fizično napadeni nimajo v tej zgodbi nobene vloge. Zato me čudi, da starši razsojajo kakšna je ta učiteljica. Pustimo to vsem pristojnim službam, ki se s tem ukvarjajo. Tukaj gre samo za žrtve nasilja in učiteljico, ki jo obdelujejo pristojne službe. Še enkrat poudarjam, da otroke, ki se jim je to zgodilo morajo pristojne službe zaščititi. V kolikor bodo starši prešolali otroka, bodo naredili zanj dobro, saj tukaj je že doživel to, česar ne bi smel noben izmed otrok nikoli. Vsem štirim otrokom in staršem želim, da bi se stvari uredile in otroci zaživeli v njim naklonjenem okolju.
s3cs
07. 12. 2008 13.57
pa še to - eden imed staršev prijaviteljev je otroka prepisal na drugo šolo- menda. ali mu ni s tem vzel prijateljev, s katerimi je odraščal že kar nekaj let??? Ga ni pahnil v drugo okolje, k drugi učiteljici, k drugim sošolcem?? Mar ga ne bo nihče porinil ali udaril samo zato, ker je prišlek sredi šolskega leta??? Mu bo treba dodeliti varnostnika, da ga bo branil pred novo učiteljico ali ga bo potrebno zaviti v vato????? ALI TO NI NASILJE NAD OTROKOM????
ineskaa.
07. 12. 2008 13.22
povem vam lahko samo to da je učiteljica magda najboljša učiteljica na domžalski šoli. učila je moja starejša otroka i sedaj že tretje leto uči še tretjega otroka,in vsi trije pravijo da jim je magda prijazna in ljubeča učiteljica,tudi sama jih pri tem podpiram ne vem kaj je bilo tem štirim staršem da so jo tako grdo očrnili.
s3cs
07. 12. 2008 13.00
Nadaljevanje prej začetega: Kje je meja, kaj je moralno, kaj je vzgojno???? Dragi starši, vedno bosta dve strani. Lepo, da skrbimo za svoje otroke, vendar jim bodimo tudi za vzgled. Starši, ki so se pritožili trdijo svoje, ostali starši, ki nastopamo v večini zagovarjamo učiteljico in branimo svoje otroke, ostali pa ste porotniki. Kdo je sodnik, kakšna bo obsodba???? Verjetno vam je zdaj že potegnilo, da sem ogorčen starš enega od otrok, ki 100 % zagovarja učiteljico. Ja, lahko me linčate, tako pač razmišljam, glede na pripovedovanje lastnega otoka, ki mu popolnoma zaupam in naših izkušenj z najboljšo učiteljico na šoli.
kriss714@amis.net
07. 12. 2008 12.47
Srednjeslojnik, če te morda tvoj nadebudni naraščajnik, v tem demoraliziranem okolju feminstičnega sranja in onaniranja z otrokovomi pravicami, slučajno \" pošlje u qrac\", mu mirne duše prisoli eno okoli ušes, hkrati pa poskrbi, da bo za veselo novico zvedela vsaj ena slaboumna feminajzerca iz šole, sociale ali tožilstva. Ti garantiram, da se boš še par let neizmerno zabaval na sodniji vsaj enkrat mesečno z vsemi možnimi feminističnimi kokošimi iz bližnje in daljne okolice, ki bodo \"strokovno\" premevale vse iz tvojega dosedanjega zasebnega življenja. Lahko boš vesel, saj boš s tem zaposlil celo plejado delomrznih in neumnih bab, ki jih sicer bogve zakaj plačujemo iz proračuna in bi jih vsak normalen poslal delat kaj koristnega.
srednjeslojnik
07. 12. 2008 11.49
Po vpisu komentarja o dejanskih razmerah na šolah in potem, ko so bile uporabljene primerjave kako se otroci v šoli obanašajo pri \"lepi\" vzgoji iz domačega okolja sej e zgodilo običajno. Komentar je odletel v nebo. To pa samo zato, da se spet ne sliši resnica, tudi besednega maltretiranja učiteljev.
srednjeslojnik
07. 12. 2008 11.45
Kako se lahko medijsko popolnoma zmotno prikaže določeni dogodek je spet ta primer. Če bi preverili vse detajle bi spoznali, da je kar nekaj otrok iz problematičnih družin, ki po pravilu niso družine ampak zanimiva skupnost dveh ali enega. V vsakem primeru pa bi bilo prav da prav socialne službe preverijo najpej samega sebe in nato preidejo v pravo delo. Če pa starši nevzgojene otroke pošiljajo v šolo zato, ker naj bi jih tam vzgojili pa bi bilo prav, da se tudi starše povpraša po njihovi odgovornosti. Ali bi Vi vsi spoštovani zastopniki pravic otrokov vzdržali v okolju, kjer padajo take besede skraoj vsakih pet minut: \"jebi se stara, ful bebasta krava, daj mi dnar za špric, poseri se baba, kva pa si, živjo beba, al s prfuknjena, pizda, pejd u kurac .....\" Besede, ki niso primerne za ta prostor, jih pa Vaši otroci izgovarjajo iz dneva v dan v naših šolah. Sram me je bilo zapisati, vaše okolje pa jih sistematično vceplja v vaš dom in pogovor. Kaj pa sedaj....
kriss714@amis.net
07. 12. 2008 11.32
No, kje so zdaj tiste vseprisotne feministične jurišnice, ki se znajo obregnit ob vsakega dedca samo za to, ker ima jajca, one pa ne ? A se jim nič ne prikazujejo froci s pirotehniko ? Banda feministična.
lunarluka
07. 12. 2008 11.23
lej jst hodm na to šolo sm u 8 razredu. ta učitlca je mela mojo nečakinjo od prvega razreda do tretjega pa ni nikol doma rekla da ji je kej nardila ker je bla pridna med poukom.Sej učitlcaje tut sama izjavla da une ootroke ka nazaj gledajo jiih prime za tasladke in se putem ubrnejo naprej.tle res nevidm nubenga ampak res nubenga nasilja nad otroki.uči pa že res zelo dolgo na tej šoli pa do zdej ni bilo nobene takšne prijave.