Črna kronika

Ugrabitev ali prepovedana ljubezen?

Leipzig, 04. 01. 2012 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Nemčiji pogrešajo 11-letno deklico, ki naj bi jo odpeljal 28-letni moški. Po nekaterih podatkih naj bi deklica z moškim odšla prostovoljno, saj naj bi bila zaljubljena. Njen oče je to teorijo podprl z ljubezenskim pismom.

Nemška policija že več kot dva tedna išče 11-letno Liso. Del medijev poroča, da jo je 28-letni Mario, sicer voznik tovornjaka, ugrabil, medtem ko drugi del poroča, da gre za prepovedano ljubezen in da je deklica z njim odšla prostovoljno.

Mario je sicer Liso spoznal pred dvema letoma in pol, ko je bil v razmerju z njeno materjo, ki je nemški mediji ne imenujejo. Bolj kot mati pa je medijsko izpostavljen Lisin oče. Ta je namreč dejal, da je že pred časom opazil, da je Lisa navezana na Maria, a šele pred kratkim je spoznal, da deklica Maria nima več samo za prijatelja. Oče je policistom in medijem pokazal pismo, v katerem je Mario Lisi napisal, da jo ljubi. V njem je Mario zapisal še, da na Liso misli vsako sekundo in da brez nje ne more.

Deklico sicer pogrešajo vse od 16. decembra, ko je odšla iz šole in se ni vrnila domov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dario Pavši?
05. 01. 2012 14.58
+5
Poznam konkreten primer iz Avstralije o katerem mi je govoril stric pred nekaj leti.Punca stara 12,on 19...spoznala sta se preko zasebnega dopolnilnega pouka,ki ji je nudil on vsak dan na domu.Nihče ni posumil ničesar,vse je izgledalo nedolžno in povsem "normalno"...na začetku sta bila starša prisotna ves čas,nato pa po nekaj tednih,ko sta fantu dovolj zaupala,saj se je izkazal za simpatičnega in zelo rahločutnega ter odgovornega,sta večkrat bila starša tudi od doma zaradi službe ali drugih osebnih reči in tako pustila ta malo samo z njim.po skoraj 4-ih mesecih teh učnih ur,pa se nekega dne starša vrneta iz trgovine in najdeta pismo vrženo na kuhinjsko mizo.Napisala ga je hčerka in povedala v njem,da želi od sedaj naprej biti z njim in da jo moreta onadva pozabiti,da se ljubita itd...potem sta v medijih starša zatrjevala da je hči pametna in za svoja leta zelo razvita v vsakem pogledu in da če je to storila,je to za to ker ima vse svoje pojme povsem razčiščene in da se bo nekega dne gotovo vrnila sama,ker naj bi sama tudi sprejela odločitev da je odšla... Po 9-ih letih se je ta res spet pojavila na vrata,v tem času so jo iskali neuspešno tudi pristojni organi.V naročju je imela sina in poleg nje ta fant.Starša ji nista ničesar zamerila,samo objeli so se in življenje je šlo naprej.Pravtako niti fantu nista storila ničesar.Sprejela sta dejstvo,da imata z njim urejeno življenje,da sta odgovorna drug do drugega in do svojega potomca...priznala sta celo,da sta imela svoj prvi spolni odnos ko je ona dopolnila 17 let...ampak vse to ni pomagalo nič,policija ga je seveda prišla aretirat takoj ko je izvedela o povratku in je dobil kasneje dosmrtno kazen.In prvih 7 let ječe ni imel dovoljene stike z svojo partnerko in niti z sinom..kasneje pa vsak teden,celo za pranike kot je Božič in Veliko noč je dobival posebne dovolilnice,s katerimi je lahko preživel same praznike v družinskem krogu.Ta punca ga nikdar ni zapustila in nikdar ni imela drugega.Zvesta mu je bila do konca...kar hočem povedati je to,da telesna zrelost,ne odraža tudi razumsko in emotivno.Naj bo jasno,meni je etika jasna in morala prav tako,nikdar si ne bi privoščil kaj takega,ker gre proti vsem mojim principom in verjamem da je v ozadju zgodbe iz tega zgornjega članka veliko več kot so povedali ali kolikor vemo in ne upam soditi...toda so tudi izjeme kot je ta zgodba ki sem jo povedal.Za ljubezen nisi nikdar premlad,gotovo pa za spolnost je situacija drugačna...jaz upam,srčno upam,da se deklica kmalu vrne domov in da živi svoje otroštvo povsem normalno...še bo časa za pravo ljubezen,predvsem pa se mora zavedati razlike med tisto otroško in tisto odraslo...tega človeka,ki pa je odšla z njim,pa po pravnem pouku spravit kamor spada.Ne rečem,da je to bolno kar čuti,bom pa rekel,da je povsem nekonvencionalno.Ker niso vsi pedofili,nekateri preprosto ne vedo kaj čutijo in zamenjajo svoje emocije za ljubezen...vendar v vsaj 95% primerov,gre le za bolno spolno slo...
garacacka
05. 01. 2012 09.29
+1
to je še otok in bolj verjamem da je ona pdšla prostovoljno, pa še to da je bil pred tem z njeno mamo??? tu še bolj smrdi ne vem nisem policist a mislim, da je v ozadju kaj več.
povrsniste24kur
04. 01. 2012 18.53
+11
od kod vam ideja, da nemški mediji matere ne imenujejo? sem gledal včeraj po explosivu in so jo prikazali z imenom in priimkom, celo intervju so imeli z njo. je pa suha, črnolasa s kraužli, nosi očala in ni kaj preveč simpatična. toliko o tem, da je ne imenujejo...
sweetmadness
04. 01. 2012 18.40
+30
kako lahko kdo sploh reče temu ljubezen! bolani vsi po vrsti al kaj? ta človek je umsko bolan. nobeden normalen moški se nebi zacopal v otroka poleg tega pa ga odpelal s sabo stran od matere. pedofil! zapret dosmrtno.
Brandi
04. 01. 2012 18.14
+36
punčka pri 11 letih še ne ve kaj je ljubezen!!! to je pedofilija in tipa je treba takoj ujet in zapret!
iida
04. 01. 2012 16.43
+43
OMG RES! ne rečem da se gre za punco staro 16 let, ajde čprou je to tud ful mlado, sam 11 letna deklica?? mam sestro staro skor tok, in si ne predstaulam da se zgodi kej tazga .. nevem kaj povedat razn tega, da upam, da se kmalu vrne nazaj staršem, tega pedofila pa dat za zapahe !!
MUVA
04. 01. 2012 14.47
+28
boga tamala...se sploh ne zaveda kaj jo čaka...
sandratadej
04. 01. 2012 20.46
+1
mislm da se že zaveda saj se zagotovo tip znaša nad ubogo punčko
MUVA
04. 01. 2012 14.47
+8
boga tamala...se sploh ne zaveda kaj jo čaka...
BIHSLO
04. 01. 2012 14.31
+22
Mario naj bi bil Hrvat,to ste pozabili napisati ko ze kopirate z drugih spletnih medijih
S.GOVOR
04. 01. 2012 13.27
-84
KDO SMO MI, DA STOJIMO NA POTI LJUBEZNI? ŽELIMO JIMA SREČO!
jurcek
04. 01. 2012 13.31
+52
kasno sreco.... me zanima kako bi podpiral to,ce bi bia to tvoja hcerka... v pismu ji je on napisal da jo ljubi, tako da je ocitno da jo je ugrabil, bolano res
S.GOVOR
04. 01. 2012 13.36
-41
HJA, nova doba je, vse je možno in svoboda je glavna, svoboda do ljubezni, opredeljevanja, načina biti ipd. Vi vsi z vašimi zakoreninjenimi zastarelimi tradicionalnimi vrednotami si morate priznati, da vas je čas povozil, INDIGO OTROCI so vas mentalno presegli za tisočletja. lp
Morana7
04. 01. 2012 15.06
+24
Dej en bluzi no večina najstnikov in otrok se še vedno nič kaj zrelo ne obnaša (letom primerno prej) medtem ko bi se nek 28 letni moški pa lahko malo zamislil...v zaporu. Ja čas nas je povozil ker se nam pedofilija ne zdi normalna ...Bravo, čestitke tudi adminu za podporo pedofilom res več takšnih rabimo...ki zgleda razmišljajo samo o tem kako bodo na..ili OTROKA. 11 let je 4 razred osnovne šole ...*!