Črna kronika

Ukradel za več tisoč evrov nakita in pri pobegu poškodoval zaposleno

Ljubljana, 01. 09. 2022 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski policisti so bili v sredo nekaj pred 10. uro obveščeni o roparski tatvini. Neznani storilec je vstopil v eno od ljubljanskih prodajaln z nakitom ter iz pulta ukradel nakit v vrednosti nekaj tisoč evrov. Med pobegom iz trgovine ga je zaposlena skušala zadržati, a jo je osumljenec odrinil ter jo pri tem lažje poškodoval. Pri dejanju sicer ni uporabil nevarnih predmetov.

Iz ljubljanske prodajalne ukradel nakit. (slika je simbolična)
Iz ljubljanske prodajalne ukradel nakit. (slika je simbolična) FOTO: Thinkstock

Doslej neznani storilec je v sredo nekaj pred 10. uro vstopil v eno izmed prodajaln z nakitom na območju centra Ljubljane ter med ogledovanjem iz pulta odtujil nakit v vrednosti nekaj tisoč evrov ter pobegnil iz trgovine, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Zaposlena ga je skušala zadržati, a jo je osumljenec odrinil ter jo pri tem lažje telesno poškodoval, a sicer ni potrebovala zdravniške pomoči. Osumljenec pri dejanju ni uporabljal nevarnih predmetov.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka ter z aktivnostmi za izsleditev storilca. Gre za moškega, ki je star okoli 40 let, normalne postave in višje rasti, so sporočili ljubljanski policisti. Oblečen je bil v kariraste hlače v dolžini malo čez kolena, ki so bile v rjavo-beli karo barvi, ter karirasto srajco svetlejših odtenkov. Nosil je svetlo rjavo čepico, očala in medicinsko masko, na rami pa večjo črno torbo.

"Vse, ki bi kaj vedeli o dogodku, pozivamo, da o tem obvestite policijo na št. 113," so še pozvali.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
01. 09. 2022 13.35
+8
pa bom spet nabavil zlati lancic po skonto ceni juhuhu
kivzfccz
01. 09. 2022 13.28
+5
Podobno se je zgodilo pred leti v Solkanu. Delavka je od takrat huda invalidka.Namesto odškodnine je morala plačati cca 6000 sodnh stroškov, saj je delodajalec ni imel zavarovane.
TvojPrijatelj
01. 09. 2022 13.00
-8