Črna kronika

Umrl je Boštjan Rigler, direktor tehnike na PRO PLUSU

Ljubljana, 05. 11. 2022 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Uredništvo
Komentarji
0

Sodelavec, prijatelj in član ekipe PRO PLUSA je danes skupaj z družino tragično preminil v helikopterski nesreči v Italiji. Bil je z nami od vsega začetka. Da so v nesreči preminili štirje Slovenci, člani iste družine, je potrdilo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve. Veleposlaništvo Slovenije v Rimu bo nudilo ustrezno pomoč, svojcem pa so izrekli iskreno sožalje.

Boštjan Rigler je bil rojen 9. avgusta 1968, izobraževal se je na Srednji šoli za računalništvo, kasneje pa na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo, kjer je pridobil naziv diplomirani inženir računalništva. Študij je nadaljeval na Ekonomski fakulteti ter uspešno končal z nazivom magister informacijskih ved.

V času študija se je izpopolnjeval na RTV Slovenija in Kanalu A, sodeloval pa je tudi pri postavitvi prve komercialne TV postaje v Jugoslaviji. 

Od leta 1993 do 1994 je kot razvojni inženir deloval na Kanalu A, od leta 1994 do 1995 pa kot razvojni inženir za študijski informacijski sistem na Univerzi v Ljubljani.

Na PRO PLUS je začel s funkcijo vodje poslovnih informacijskih sistemov ter kot vodja trafica, in sicer v letih od 1995 do 2008. Nato je postal tehnični direktor, kar je ostal do danes.

S svojim širokim znanjem računalništva in poslovne administracije je bil pobudnik številnih sprememb in izboljšav v delovnih procesih, usklajeval in vlagal je veliko truda v izboljšanje tehničnih procesov in njihovih funkcij, ki služijo podjetju.

V podjetju je vodil ekipo tehničnih inženirjev in razvijal tehnično infrastrukturo. Nekateri izmed njegovih mnogih dosežkov so transformacija s trakov na file base infrastrukturo, z DD na HD, zagotavljanje tehnične podpore TV programu in produkcijski ekipi.

Vodil je IT ekipo, ki je skrbela 24-urno delovanje mrežne infrastrukture in kontaktni center za podporo našim gledalcem in uporabnikov video kluba VOYO. Slednjega je tudi vodil, vključno z ostalimi portali ter 24ur in Svet na Kanalu A. Zagotavljal je primarne funkcije objekta, kot so neprekinjena električna energija, hlajenje ter delovanje podatkovnih centrov.

Pod njegovim tehničnim vodstvom je PRO PLUS dosegel jasen vodilni položaj na področju inovacij in uvajanja sodobnih tehnologij.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja