Črna kronika

Voznik začetnik naletel na vodo na vozišču, umrla mlada sopotnica 

Maribor, 05. 05. 2018 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na kraju nesreče je umrla mlada sopotnica v osebnem vozilu, ki ga je vozil voznik začetnik. V nesrečo so bili vpleteni dve osebni in eno tovorno vozilo.

Danes okoli 2.20 so mariborski gasilci posredovali na avtocesti Maribor-Celje, kjer je za odcepom Rogoza prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi dve osebni in eno tovorno vozilo. Zaradi močnega trka je na kraju nesreče umrla mlada sopotnica v osebnem vozilu, so zapisali na spletni strani Gasilske brigade Maribor

Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da je voznik začetnik, doma iz okolice Slovenske Bistrice, vozil osebni avtomobil po avtocesti iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica.

Izven naselja Rogoza je vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zato je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas neposredno pred tovorno vozilo grških registrskih številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu.

Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo.

Za tovornjakom je vozil voznik osebnega avtomobila, ki je, da ne bi trčil v tovornjak, zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu, so nesrečo opisali na PU Maribor. 

Voznik začetnik je utrpel lahke telesne poškodbe, njegova sopotnica, doma iz okolice Slovenskih Konjic, je zaradi hudih telesnih poškodb umrla.

Materialna škoda na vozilih in objektih znaša po nestrokovni oceni okoli 12.000 evrov. Avtocesta je bila zaprta več kot tri ure.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3