Slovenija

Upravnik Atrij Celje v stečaju, več milijonov evrov pa v rezervnih skladih?

Celje, 27. 02. 2018 07.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nika Kunaver
Komentarji
108

Po letih finančnih težav in domnevnih goljufijah je upravnik - celjski Atrij končal v stečaju. Upniki, torej tudi etažni lastniki, pa imajo le še dobra dva tedna časa, da prijavijo svoje terjatve. Na skupnem računu podjetja naj bi bilo tudi precej denarja, ki so ga v rezervni sklad vplačali lastniki stanovanj. Se bodo morali za vplačani denar obrisati pod nosom?

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Atrij Celje končal v stečaju, bodo morali lastniki vse še enkrat plačati?
    03:08
    Iz 24UR: Atrij Celje končal v stečaju, bodo morali lastniki vse še enkrat plačati?
  • Iz SVETA: Stanovanje si lasti več podjetij: položnice pošiljajo vsi
    02:09
    Iz SVETA: Stanovanje si lasti več podjetij: položnice pošiljajo vsi
Atrij Celje
Atrij Celje FOTO: POP TV

Vse od konca leta 2016, torej vsaj leto dni, preden je Atrij Celje končal v stečaju, se vodstvo – direktor je bil Radovan Cink – sploh ni ukvarjalo s poslovanjem. Da je bilo "opuščeno poslovanje in vse druge aktivnosti s strani stečajnega dolžnika", ugotavlja tudi stečajna upraviteljica, kranjska pravnica Katja Skumavec.

Kako je torej mogoče, da je šel Atrij v stečaju šele zdaj?

Prav zaradi nevestnega dela vodstva je torej na mestu vprašanje, kako je mogoče, da je Atrij Celje šele decembra 2017 pristal v stečajnem postopku.

Atrij Celje je upravljal preko 300 večstanovanjskih stavb, kar pomeni okoli 8.000 stanovanj.

Spomnimo, da so na domnevne goljufije podjetja lastniki stanovanj opozorili že vsaj deset mesecev prej. Takrat, ko je Elektro Celje (oziroma njihovo hčerinsko podjetja ECE) etažne lastnike obvestil, da upravnik njihovih računov ni plačal že več kot leto dni in jim zagrozil z odklopom elektrike. Stanovalci so račune Atriju redno plačevali, kasneje pa se je izkazalo še, da je več sto tisočakov dolgoval tudi celjskemu podjetju za ravnanje z odpadki Simbio, prav tako v nekaterih primerih ni plačeval pobrane zavarovalnine. In čeprav je imel Atrij po javno dostopnih bazah kar šest blokiranih računov, je zadnjo potezo potegnila šele ljubjanska družba za upravljanje TCK, ki je konec leta vložila zahtevo za stečaj.

Atrij Celje
Atrij Celje FOTO: POP TV

Kaj bo z rezervnim skladom?

Večkrat smo poročali, da je celjski upravnik v nekaj primerih z rezervnim skladom delal zelo "po domače". Čeprav bi po pravilih države lastniki morali sredstva za denarni sklad plačevati na posebne tako imenovane fiduciarne račune, pa so Atriju nekateri ta denar nakazovali kar na skupen račun.

Ocena stroškov stečajnega postopka po oceni stečajne upraviteljice bo samo od 15.12.2017 do 15.4.2018 presegel 77 tisoč evrov.

Ker ni bilo praktično nobenega nadzora, naj bi po naših informacijah v Atriju ta denar porabljali za nakupe nepremičnin, se pravi v škodo etažnih lastnikov. Zdaj torej slednjim preostane le mukotrpno dokazovanje, da so sredstva vplačali in da gre res za sredstva rezervnega sklada. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da tega denarja – govora je o precejšnjih vsotah – ne bodo več videli. 

Atrij Celje preiskujejo tudi kriminalisti

Sumi kaznivih dejanj izneverjanja, poneverbe ali neupravičene uporabe tujega premoženje, kršitev temeljnih pravic delavcev ter več poslovnih goljufij – vse to je na spisku celjskih kriminalistov, ki so že lani podjetje po naših informacijah vzeli pod drobnogled. Opravili so številne hišne preiskave in v njih zasegli večjo količino dokumentacije ter elektronskih naprav. Že takrat pa so ocenili, da bo preiskava zaradi obsežnosti izjemno dolga. Med vrsticami: kriminalisti iščejo dokaze, da je vodstvo Atrija oškodovalo etažne lastnike, da so z njihovim denarjem za rezervni sklad ravnali protipravno. Ovadili so dve osebi, neuradno zdaj že nekdanjega direktorja podjetja Radovana Cinka in računovodkinjo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (108)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tirolec
28. 02. 2018 08.23
+1
Več kot 400 tisoč je etažnih lastnikov v Sloveniji....In? Mnogi se obnašajo do svoje lastnine mačehovsko in jih prav malo briga, njihova nezainteresiranost je voda na mlin upravnikom, ki se počutijo kot kralji..., saj takim pobirajo denar direktno iz denarnice...in kar naj bo še naprej tako...Etažni lastniki so v večini sami krivi, da je tako kot je, saj ne le redki prekontrolirajo mesečni obračun, ki ga plačajo. Mnogi nikoli ne hodijo na zbore EL, mnogi niti svojega upravnika ne poznajo...Ja, prav je da EL opeharijo upravniki, se bodo morda zbudili..., ali pa tudi ne. In tako je stanje v Sloveniji na celi črti od vseh treh vej oblasti navzdol...Če ga serjejo zgoraj, ga lahko tudi malce nižje - spodaj. Za vse to pa smo krivi prav mi vsi, ker vse to dovolimo in ničesar ne ukrenemo! Hočemo spremembe.
oježeš
28. 02. 2018 10.26
+1
Glede zanimanja etažnih lastnikov za svojo lastnino ti moram žal potrditi. Ne morem pa sprejeti, da je prav, da upravnik take ljudi goljufa in okrade. Delo mora opravljati vestno in pošteno že zaradi samega sebe. Kriminalce pa stran od možnosti kraje ljudstva. Smo pa res sami krivi, da je tako kot je v naši domovini, ker ne znamo stopiti skupaj in narediti red. Vsak vleče za nekoga, ki se navzven dela poštenega in lepega v resnici pa vprašanje kaj dela z našim zaupanjem. Če odgovorni ne znajo narediti ali prej, nočejo narediti reda, bo pač treba enkrat drugačen pristop. Ampak pri nas je tako, ko v sosednji vasi nekdo krade, nas ne zanima, ko smo sami prizadeti pa druge ne zanima. Lopovi pa povsod. Žalostno je pa to, da kriminalec ravno tako brezskrbno spi, kot pošten človek, kar mu omogočajo naši sodni organi in odvetniki.
tirolec
28. 02. 2018 22.02
Hja, dokler lastnika upravnik ne udari po žepu, ta žal mirno spi in se ne zanima za kaj več, da o kaki kontroli upravnika ne izgubljam besed....Pri nas smo taktično izvedli možnost zamenjave upravnika Domo, ki je nemogoč upravnik pa se kljub dokazom, da nas krade...ljudje ne odzovejo...še manj odločijo za kaj boljšega...Butastim pač ni pomoči! Zato mnogi razmišljamo s prodajo lastnine in odhajamo drugam, saj ob neumnih in nemogočem upravniku ni moč živeti v skupnosti lastnikov. Žalostno mar ne?
mackon08
27. 02. 2018 22.07
+9
Treba je tožit tudi elektro podjetje in podjetje za ravnanje z odpadki. kako so lahko leto dni puščali neplačane račune. Že po prvem neplačanem računu bi morali obvestiti lastnike stanovanj, da obstaja dolg.
wolfterier
28. 02. 2018 10.00
+1
A je ta upravnik tudi v forumu 21...sam prašam.
wolfterier
28. 02. 2018 10.14
+0
mackon08
27. 02. 2018 21.53
+13
Preostane nam še edino zakon ulice, ko se bo to začelo se bodo končale tudi takšne lopovščine.
FesterAdams
27. 02. 2018 21.44
+11
Nekaj je že skozi več primerov postalo jasno: V SLOVENIJI IMAMO UZAKONJENO DRŽAVNO ROPANJE DAVKOPLAČEVALCEV. NEKA SVINJA IZVEDE VELEGOLJUFIJO IN GA DRŽAVA NITI NE PREGANJA. NE.., SPRAVI SE NA NEKOGA, KI NI ZAGREŠIL PRAV NIČESAR IN SE PRISESA NA NJEGOVE PRIHRANKE, OSEBNE DOHODKE ALI PA NEPREMIČNINE. TAKO DRŽAVNO PARAZITSKO ZALEGO JE TREBA POD SUPERNUJNO ČIMPREJ POTAMANITI!
Frane Šajn
27. 02. 2018 19.49
+4
Saj nitreba s temi in podobnimi objavami kar v eno vedno bolj potrjevat v kakšni zmedi živimo to dobro vemo!
periot22
27. 02. 2018 19.25
+15
To je pa zato ker so barabe pri nas zaščitene pa lahko delajo kar hočejo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FesterAdams
27. 02. 2018 21.48
+6
Barabe nas tudi vodijo in ko so v poziciji zakonopisca si v akte instalirajo instant zakonske luknje, ki navadnemu človeku niso vidne. Poslužijo pa se jih barabe takrat, ko jih dobijo s prsti v marmeladi. Če vprašate mene bi takim prste hipoma preselil v primeže, za vretena pa postavil ljudi, ki so jih tako ali drugače ogoljufali.
vomo
27. 02. 2018 16.36
+7
V Lj v centru na Čopovi ulici upravnik stavbe MGL namerno puščal probadati objekt, da ta že ogroža življenje mimoidočih. Za vzdrževanje objekta so dobili cca 8000 000-e davkoplačevalskega denarja, kam je šel ves ta denar še bog ne ve. Zadnja obnova je bila pred kratkim, kako, si pa lahko ogledate na kraju samem.
Simoni?
27. 02. 2018 16.22
+12
Če gremo primerjati direktorje kranjskega Domplana z gospodom Radovanom Cinkom, je slednji kar duhec Casper.
oježeš
28. 02. 2018 10.30
Eni res živijo nad vsemi zakoni in s svojimi poznanstvi so nedotakljivi.
Sonja Rihter
27. 02. 2018 16.19
-6
Upravljanje večstanovanjskih stavb je nujno. Bistvo je, da se v vsaki stavbi določi nadzorni odbor, ki upravnika kontrolira in obvešča stanovaljce. Ljudje se lahko čudovito razumemo z upravnikom in rezervni sklad sproti uporabljamo za izboljšave ali popravila stavbe. Teh ni malo.Je pa lažje pustiti prazno stanovanje, kakor hišo. Tudi vlomov v urejenih zaklenjenih stavbah skoraj ni, kar za hiše ne moremo trditi.Prednost stanovanja, pred hišo , je zelo velika.
Simoni?
27. 02. 2018 16.30
+9
Vse lepo in prav, a kaj ko so nadzorni odbori praviloma orodje upravnikov za lupljenje stanovalcev. Vsaj velika večina tistih etažnih lastnikov, ki imajo opravke z Domplanom iz Kranja, je takega mnenja. V našem večstanovanjskem objektu vlogo nadzornega odbora je prevzel kar subjekt, ki je ob redni službi odprl še s.p. Vsako stanovanjsko enoto stane v povprečju po 12. eur. na mesec. Rečejo mu kar koordinator. Da bi se ga znebili potrebujemo 50% glasov vseh etažnih lastnikov. Na sestankih se nas "zbere" le šest od 30 etažnih lastnikov.
FesterAdams
27. 02. 2018 22.01
+3
Ni res, da morajo na shod samo etažni lastniki. To je izraz, namenjen hranjenju njihovega ega in nič več. O tem, kdo bo upravnik stavbe, enakopravno odločajo tudi najemniki, ki si enakopravnost za nemajhne denarje kupujejo iz meseca v mesec. Če bi jih obravnavali enakopravno, kar jim tudi gre, bi se vas nemara na shodih zbralo več, morda celo sklepčna večina.
Jaka_Jaka
09. 03. 2018 16.45
Najemnki lahko na zboru sodelujejo in se jih udeležujejo. Ko se pa začne odločanje o sprejetih sklepih morajo pa imeti pooblastilo lastnika, da lahko odločajo v njegovem imenu.
Jaka_Jaka
09. 03. 2018 16.48
Zakaj se čaka da vas bo na zboru 50%, to se ne bo zgodilo nikjer! Treba je iti od vrat do vrat zbirati podpise in se jih hitro zbere v parih dneh, preverjeno. Sem jih sam zbiral vendar za drugo zadevo.
flum
27. 02. 2018 15.27
+8
sm mislu, da so v Celju že začel pobirat barabam ?
deltex
27. 02. 2018 15.21
+14
Ni mi jasno, zakaj je ECE ukrepal šele po letu dni in opomine za elekriko poslal že prej? Meni, kot lastniku hiše so ga poslali po 14 dneh zamude. Enako velja za Simbio, ki bi me zagotovo tožil po kakšnih dveh mesecih, v kolikor ne bi plačal odvoza smeti. Zakaj torej dvojna merila? Kako lahko tolerirajo hude dolžnike, medtem ko posamezniku z odklopi in tožbami grozijo mnogo prej? Morda zaradi tega, ker gre za javna, občinska podjetja, kakor je bil tudi Atrij in se vsi, z županom na čelu lepo poznajo in se imajo fino...
oježeš
28. 02. 2018 10.38
Račune prejme upravnik, ne koordinator. Moralo bi biti pa tako, račune nasloviti na UO stavbe, koordinator pa poskrbeti, da ga preda upravniku. Tako bi imeli pregled nad plačili in vsoto plačil. Zdaj prejmejo račune upravniki in vprašanje koliko ljudi sploh ima znanja, da bi jih kontroliral, pa še vprašanje, če bi mu upravnik dovolil vpogled v njihovo delo. Kjerkoli se dela pošteno, ni problem se razumno pogovoriti in pokazati ljudem svoje delo. Če vzamem Atrij, poleg vsega je pa še ljudem zaračunaval svoje stroške kot 'Stroški upravnika'. A zato, ker jih je kradel? Takim ljudem, ki so okradli lastnike stanovanj, ne bi smeli nikoli več pustiti, da bi imeli opravka s takim ali približno takim delom, niti ne bi smeli odpreti kakršnekoli obrti. Pa seveda, ne jamrat, da ni več denarja, zapreti barabe dokler ne vrnejo denar. Do kdaj bodo v zaporu se bodo pa že sami odločali.
Uporabnik589379
27. 02. 2018 14.54
+0
To je pa zato ker etažni lastniki niso zahtevali da upravnik odpre rezervni sklad v njihovem imenu, ampak so sredstva nakazovali na račun upravnika. In tako ureditev ima še kar nekaj upravnikov v državi. Ne gre sicer posploševati ker nekateri delajo v redu, se pa najdejo vmes še vedno tudi lopovi. Je pa stanje zadnja leta šlo mal na boljše.
deltex
27. 02. 2018 15.31
+5
Sicer ne razumem najbolje tega "upravljanja" več stanovanjskih stavb...ni mi pa logično, zakaj bi lastnik stanovanja plačeval storitve upravniku in ne direktno izvajalcu? Zakaj je "posrednik" vmes?
oježeš
28. 02. 2018 10.50
Račun za rezervni sklad mora odpreti upravnik že po zakonu ne na prošnjo etažnih lastnikov. Ja, fino bi bilo, da bi etažni lastniki sami plačevali račune, vendar imaš najmanj dva problema. Prvi, ker je kar nekaj ljudi, ki upravljajo z računom rezervnega sklada in ko se nabere določena vsota, pobašejo denar in izginejo. V sosednjem bloku so zbirali denar za obnovo fasade, pa je koordinator dvignil denar in odšel na jug. Ni duha ne sluha o njem. Drugi. Pri reklamacijah večina izvajalcev ne šmirgla etažnih lastnikov, ko ti uveljavljajo reklamacijo. Upravnik ima določeno moč in vzvode, da izvajalca prisili v izvedbo reklamacije ali zmanjša račun, če izvajalec ne odpravi reklamacije. Čeprav imajo upravniki svojo pravno službo, pa vseeno obstaja problem, ko se izvajalci in upravnik povežejo med seboj in ščitijo eden drugega. Ampak etažni lastniki imajo več možnosti za uveljavitev reklamacije, kot bi jo uveljavljali sami. Tako, da včasih se je res za vprašati, ali upravnik dela v korist etažnih lastnikov ali izvajalcev. Ampak še vedno je manj kraj denarja s strani upravnikov kot pa, če bi zbirali denar sami etažni lastniki.
TistoPravo
27. 02. 2018 13.21
+6
Sklad si bodo razdelili. Lahko ga greste pa lastniročno izterjat, edino legitimno sredstvo z možnimi uspešnimi izterjavami. Prbližo tko, kot so na Celjskem po domovih zvonili in bankomate za sefe zamenjal...povej pin kodo, al pa ;)
xmp125
27. 02. 2018 13.07
+4
Nekateri pametnjakovici iz nasega bloka so hoteli placevati zneske za obnove kar na glavni racun upravitelja (sicer SPL), ker so, bedaki, mislili da je rezervni sklad (ekstra racun) zarota, in da jim bo drzava to pobrala. Smo jih komaj prepricali,da ce hoces denar obdrzati, da ga MORAS vplacevati v racun za rezervni sklad, ki je LOCEN od ostalih racunov upravitelja. Ampak eni so pa RES tumpasti, verjetno je bilo tudi tu kar nekaj taksnih.
optimist11
27. 02. 2018 17.40
+2
Niso Tumpasti. Tisti ki zadevo razumejo si morajo vzeti čas in jo razložiti ostalim.
oježeš
28. 02. 2018 10.53
Tudi to je problem, ker nekateri ne razumejo določenih stvari in potem po svoji logiki prepričujejo druge, da se samo goljufa. In takim ne moreš dopovedati najbolj osnovnih stvari, ker so prepričani v svoj prav.
gcek
27. 02. 2018 12.57
+10
vARJEMITE DOKLER PREBIVALSTVO NE VZAME STVAR V SVOJE ROKE SE NIČ NE BO SPREMENILO SAMO PIŠE SE IN SE NIČ NE SPREMENI POLICIJA ALI VE ALI NE VE ALI NIČ NE MORE KER IMA ZVEZANE ROKE PRAVIJO ,DA SO KOMUNISTI KRADLI MISLIM ,DA SO BILI VAJENCI PROTE SEDAJNI OBLASTI LP.
optimist11
27. 02. 2018 17.42
+4
A noso prebivalci vzeli stvari v svoje roke v Mariboru in postavili Fištravca.? Napredek več kot očiten. Dečko je že skoraj več na Kitajskem kot doma.
santamaura
27. 02. 2018 12.55
+24
Največja sramota za državno upravo, Tukaj se gre za male ljudi. Napisali ste zakone po katerih mora vsak blok imeti upravitelja, ki lahko dela kar hoče. Če pa od stanovalcev denar ukrade, gre pa v stečaj. Sedaj bo šla še kakšna miljarda, da boste na bolhi gledali kakšne so cene naših stanovanj potem pa z davki udri po siromaku. Včasih je v bloku v pritličju živel hišnik, ki je vedel za kaj se gre. Čeprav je bil skromen smo ga vsi nekako spoštovali. Danes nas pa nek kravatar, ki ima veze na občini enostavno in čisto po zakonu pelje v stanje, da čisto znorimo. Potem se pa začnemo med sabo kregati, kdo je večji butelj, ker streha spušča
Uporabnik589379
27. 02. 2018 14.56
-2
Tle te pa moram popravt. Bloki MORAJO imet upravitelja ker bi se drugač vsi pobil med sabo pa tud zmenil se ne bi popolnoma nič. Bistvo je zgolj v tem da se izbere pametnega upravitelja, ne vedno najcenejšega.
flum
27. 02. 2018 15.06
+3
zakaj se kregat med esabo.? Skoz špalir spustit upravnika
oježeš
28. 02. 2018 10.58
Tisti, ki pišejo zakone, niti ne poznajo stvari, niti ne vedo kaj se dogaja, želijo pa biti najbolj pametni, ker ko pišeš zakone moraš biti poln teorije, nimajo pa pojma o praksi. Zato vse stvari na sodiščih s pomočjo sodnikov spretno izkoriščajo kriminalci, pomagajo pa jim odvetniki, zakoni pa z luknjami, da se še otroci čudijo takim skrapucalom.
Imam veliki
27. 02. 2018 12.16
+12
glede teh mafijskih upravnikov sem pa vesel da zivim v hisi kjer smo sami svoji upravljalci :)
Madeni
27. 02. 2018 12.03
+4
Jugoslavija je segnila zaradi KOLEKTIVE NE ODGOVORNOSTI NESPOŠTOVANJA PRIVAT LASTNINE IN POSAMEZNIKA..Slovenija je najbolj gnili nagnusni primer obujanja KOLHOZNEGA SISTEMA KJER levaki ŠE NAPREJ KRADEJO ROPAJO ODGOVARJA PA NIHČE V TEMELJIH JE SLOVENIJA DRŽAVNO KKIMINALNA ( PARA TVORBA ) DRŽAVA KJER levica OD SEBE NE DA NE BANKE, NE PRAVOSODJA IN NE POLICIJE TER ŠE NAPREJ GRADI crkovino Jugoslavijo TER PLENI NAROD IN NE SPOŠTUJE POSAMEZNIKA, PRIVAT LASTNINE IN LASTNEGA NARODA..ALI drugače Jugosi in njihova partijska mentaliteta hara, ropa in riguli po DRŽAVI..Ne moremo biti druga Švica ker moramo prvo postati Švicarji mi smo pa slabši kot Bosanci praktično najbolj gnili narod v Bivši Jugi nam enaki so samo še Kosovarjo in Albanci ZATO PA levičarji tako ropotajo za njih,.
Janez_53
27. 02. 2018 14.04
+16
Vidi se, da nimaš pojma! V pokojni Jugi je bilo desetkrat več odgovornosti, kot je je danes! In tudi ustvarjenega je bilo ogromno! Večina lopovov se je takrat hitro znašla za zapahi, danes pa se lopovi posmehujejo pravnemu sistemu, državi in državljanom, ki so kot delavci le številke in strošek za lopovske tajkune! Dovolj sem star, da sem dobro spoznal oba sistema, zato me neki mlečnozobec težko prepriča. Ob razpadu Juge je bila Slovenija BISTVENO MANJ ZADOLŽENA, KOT V KATEREMKOLI OBDOBJU PO OSAMOSVOJITVI!!! Kako hudiča je to možno, če je v starem sistemu bilo vse tako zanič?? Resnične lopovščine so se začele takoj po osamosvojitvi - najprej s krajo in preprodajo orožja, nadaljevalo se je pa - s pomočjo LEVIH IN DESNIH VLAD - s privatizacijo, kjer so barabini oskubili podjetja in denar varno shranili v davčne oaze! Največ tajkunskih kreditov je bilo danih v obdobju 2004-2008, torej za časa prve Janševe vlade (TOREJ DESNE!!!). To so dejstva, ki jih ne more izničiti nobeno nakladanje mlečnozobcev, zaslepljenih z idejami nekih desničarjev! Pa še tole: današnjim velikim lopovom je malo mar za leve ali desne, ravno tako jim je malo mar za državo in državljane! Njim gre le za DENAR IN MOČ, KI JO LE-TA PRINAŠA!
tirolec
27. 02. 2018 11.31
+28
Država je upravnike "namerno" nastavila, da lahko svoje mafijske posle izvajajo in se izživljajo na etažnih lastnikih, katerim pravni akti in zakonodaja ni poznana in znana...zato jih upravniki zlahka "molzejo". Vse inšpekcije so same sebi namen in dihajo za ovratnik lastnikom ne pa upravnikom...Na sodiščih zaradi izvršb krajši konec VEDNO potegne etažni lastnik, upravnik je, kljub dokazanim kršitvam pravnih aktov in lastne pogodbe o upravljanju "nedotakljiv" in finančno ne odgovarja za zlorabo...Upravnike ukiniti TAKOJ, ker so izkoriščevalci in neregistrirana mafija, katerim so večstanovanjske stavbe (lastniki stanovanj) padli z neba...In vse te kraje, utaje, protipravna ravnanja itd. so omogočena le v Sloveniji...v tujini bi v 24 urah bili že za zapahi in odgovarjali o vsem tja do tretjega kolena....,z doživljenjsko prepovedjo opravljanja poslov upravljanja stavb!
gostb6fa2
27. 02. 2018 11.18
+13
Tako je to v demokraciji.
Našvasan_zob
27. 02. 2018 11.33
+17
V diktaturi bi jih streljali.. v demokraciji jih božamo..