Črna kronika

V avtomobilu Slovenca, ki se je namerno zaletel, tudi mladoletna oseba

Zagreb, 26. 11. 2023 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

39-letni Slovenec, ki se je na hrvaški avtocesti namerno zaletel v slovenskega državljana, v avtomobilu ni bil sam, je sporočila Policija. Ob njem sta bila namreč še 23-letnica in ena mladoletna oseba. Preiskava je končana. Policija primer obravnava kot poskus uboja, za storilca je odrejen pripor.

Policisti Policijske uprave Zagreb so zaključili kriminalistično preiskavo zoper 39-letnega Slovenca, ki so jo uvedli zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja 42-letnika in 35-letnika ter kaznivega dejanja ogrožanja življenja in premoženja 23-letnice in mladoletnika z nevarnim početjem. 

"Po opravljeni kriminalistični preiskavi je bil za 39-letnega osumljenca odrejen pripor, kazenska ovadba pa podana na pristojno državno tožilstvo," so v soboto zvečer sporočili s Policije. 

V vozilu tudi mladoletna oseba

Razkrili so tudi nekaj več podrobnosti o samem incidentu, ki se je zgodil v petek ob 18.25 na avtocesti A4 pri cestninski postaji Sveta Helena. 39-letni Slovenec je z avtomobilom, v katerem sta bila tudi 23-letnica in ena mladoletna oseba, namerno trčil v vozilo, v katerem sta bila 42- in 35-letni slovenski državljan. Pri tem je bil 42-letnik težje telesno poškodovan, 35-letnik pa lažje. Oskrbeli so ju v zagrebškem kliničnem centru.

Kot poroča hrvaški portal Index.hr, so policisti ugotovili, da je incidentu botroval konflikt med voznikoma že med vožnjo po avtocesti. Nezadovoljstvo je vodilo v verbalni spor na cestninski postaji, nato pa se je osumljenec z avtomobilom namerno zaletel v oškodovanca in ju poškodoval.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3